Menstruace - pravidelná či ne?

Anonymní
10.6.26 09:15

Menstruace - pravidelná či ne?

Ahoj holky,

prosím za zachování anonymity, mám tu známé a nechci, aby věděli, co vše probírám na internetu.

Každopádně než začnu s dotazem už jsem objednaná na gynekologii, jen letos je o pár měsíců později, protože jsem nějak nestíhala, bylo toho hodně a nic zvláštního jsem nezaznamenala. Zhruba před třemi měsíci jsem se pozorněji podívala, kdy jsem dostala menstruaci za ten poslední rok a zjistila, že rozmezí, kdy se dostaví je po 25-32 dnech, takže se nedá odhadnout, kdy přijde. Máte to tak taky?

V pubertě jsem měla problém s rovnováhou hormonů, brala jsem Proveru, měla jsem menstruaci dost silnou a byla tam nepravidelnost. Pak se to srovnalo, Proveru mi doktorka vysadila a od té doby jsem do dostávala vždy ve stejný den, max o den dřív nebo později.

Vím, že paní doktorka bude vědět víc a řekne mi, kdyby se něco dělo, ale i tak ráda uslyším od dalších žen a možná mě to uklidní.

Děkuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
339
10.6.26 09:33

Já mám cykIus mezi 30-50 dni, takže u mě je vždy Ms Překvapenim :D,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.6.26 11:14

Sedmidenní rozptyl v délce cyklu je naprosto normální a přirozený, mám za to, až když je delší jak 10 dní, může se hovořit o nepravidelnosti cyklu, ale výjimečně může být tak jako tak nepravidelný (stres, nemoc ATB hlavně tedy v první části), já třeba mívala rozptyl cca až těch 11 dní (během kojení i o dost větší), problém to nikdy nebyl, časem jsem dle sledování příznaků dokázala určit, kdy to dostanu (+-1 den, což je při větším rozptylu slušná přesnost), stačilo mi sledovat pocity v prsou, hlenový příznak je taky dost spolehlivý, měření BT je na to pak nejpřesnější. Až vesměs na starší kolena se mi cyklus zkrátil a mám ho tak pravidelný jako nikdy, takový učebnicový, prostě takový jako nikdy nebyl, ale přesto fungoval ke svému účelu skvěle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí