Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, myslíte, že to jsou neštovice? Me se pupínky zdají velké s nejsou nalité vodou, tak si nejsem jista a k Dr. Jdeme v pondělí
@oby62 nejsem si jistá, uvidíš, jestli jich zítra nebude více. Ale každopádně k doktorce nechod. Zavolej a pošli ji fotky třeba na WhatsApp, ale rozhodně k ni nechod. Je to velmi silně infekční. Pokud to jsou neštovice, nakazis celou čekárnu. Ma syn horečky, nebo je nevrlý? Nebo nějaké změny?
@oby62 mně to také moc na neštovice nepřipadá, prohlédni vlásky, jestli to má vzadu na hlavičce, za krkem a tak - většinou neštovice začínají ve vlasech vzadu nad krčkem
Vůbec mi to nepřipadá jako neštovice, vypadají jinak a obvykle není výsev prvních pupínků na těchto místech, ani první pupínky nejsou takhle velké.. Pošli v pondělí fotku lékaři, určitě nikam nechoďte, dokud se nezjistí, co přesně to je! Už měl 7. nemoc - ruka noha ústa?
Jak dlouho je má? Ty od neštovic taky nejsou nalité hned.
Jinak moje dítě mělo první neštovici na nose a nic jiného mu nebylo.
Syn pří 7. nemoci taky měl jen pár teček… Nejdřív jsem si vůbec nebyla jistá, raději jsem ho nechala doma a nalití přišlo taky později.
@stinga píše: Více
no fakt, prohlídla jsem si pár fotek na dr. google a odpovídalo by to! Molusky. Naživo jsem je tedy nezažila, to se dětem zatím vyhnulo. Zakladatelko, platí to, co jsme psaly. Pošli fotku lékaři a on to vyhodnotí.
@teroonka píše: Více
já je naživo také nezažila, ale tady z diskusí ano
@teroonka píše: Více
Sedmá nemoc může být opakovaně. Narozdíl od páté, šesté, neštovic.
@Janča6 píše: Více
no nazdar. Vidíš, možná to někdy brzy zjistím, až zase robátka začnou nosit přítulné mikroskopické breberky ze školky a školy ![]()
Doktorka tam ma ordinaci pro infekční a vzdy rekne, at dojedem a jdeme tam i když mel Rotaviry a co jsem to ukazovala rodině fotky, taky se jim to nezdá jako neštovice a to jsem ze 7 sourpzencu, staršímu synovi to začlo ve vlasech a měl malé a co jsem vygooglila jde to prvně od hlavy dolu a ma to jenom na rukou od vcera a dneska odpoledne jsem si všimla na tváři ale vodou plne to nema zatim a je nachlazeny a ma kašel, takže slabší imunitu určitě ma
7.nemoc- tu nemel a nožičky ma furt v poradku i ústa, horečka zatim taky nic
Mame jet v patek k moři a pokud by to byli molusky, tak by to bylo dobre, slaná voda je na to prý dobrá a zda neštovice, tak se more rusi
Já bych to viděla na neštovice. Uvidíš zítra, jestli jich bude víc. Začínají na hlavě a v podbřišku. Nalité tekutinou jsou až za pár dní.
@Lil Kitkatt píše: Více
no ale chlapeček to má jenom na rukách, spíš ty molusky to jsou,
nebo ta 7. nemoc, tu neznám, jak vypadá
@stinga píše: Více
Já molusky měla a moje dítě taky, nepřipadá mi to tak. Ono ale těžko soudit z fotky jedné části těla. Zakladatelka bude mít jasněji ráno, jestli pupínky vyskáčou i jinde. ![]()