Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky:-)
vim je to hodne blba otazka… ![]()
Mudr. mi rekl, ze jsem uz hodne otevrena a je vse pripraveno k porodu, ale jsem teprve 38+1tt a taky prvorodicka, pry si mam muze drzet dal od tela a vyhybat se umyvani oken nebo schodu
jinak by jsme hned jeli do porodky
vidi to max. na tyden
…ale ja se na porod jeste necitim, vubec mi neprijde, ze by se mimisku chtelo ven, nemam zadne priznaky, ze by se schylovalo k porodu
…resime spis jestli si manzel ma vzit uz dovolenou, chce byt u porodu za kazdou cenu, ale podle terminu mam 2 tydny do porodu a hodne zvas prenasi i 2tydny a kdyby muz zustal mesic doma tak by jsme byli uplne bez penez
a z prace by dom urcite nestihl dojet, pracuje v zahranici ![]()
Mela jste to nektera taky tak?? ze nic, nic a pak to na vas najednou prislo???
Mame dat na reci dr.. a ma uz muz zustat doma??
@nininenka a proč nemůžete v 38tt sexovat, to doktor neřekl?
Miminko je už v tomhle týdnu plně vyvinuté.
@iiiv píše:
@nininenka a proč nemůžete v 38tt sexovat, to doktor neřekl?Miminko je už v tomhle týdnu plně vyvinuté.
Může to přijít klidně v noci
ale já měla kluka dole, dělala jsem vše otevřená už taky. a nic.
Jeste jsem tam zapomela pripsat, ze mi vcera zacala odchazet hlenova zatka (pokud to je
je to takovy bily hlen, mazlavy a tahne se, bez zapachu)
@nininenka Ta mi odcházela přes týden
a 2 hamiltony a neporodila sem. Až na vyvolání.
Ja nic nic, ale najednou se mi v noci nechtelo spat, tak jsem se sla o pulnoci nadlabnout broskvi…proste nejaka intuice…a rano odeslo trosku vody
vecer se malej narodil
Tak já si myslím že většina porodů příjde z nenadání
Podle mě se to nějak vypozorovat nedá jestli to bude dnes nebo za týden
asi ti nepovíme jestli porodíš, ale klidně můžeš, ve tvém týdnu končí spousta těhotenství. Přeju hodně štěstí ![]()
Tak může to nastat klidně třeba za hodinu nebo za 5 minut, nebo za 3 dny, to ti tu nikdo nepředpoví, kdy to nastane
U mě to bylo tak, že ze stavu úplné pohody- romantická večeře, mmch, od té doby na spoustu let poslední
, mi při odskočení na wc rupla voda, za 15 minut začly pravidelné kontrakce a za 4 hodiny bylo mimi na světě, takže ano, může to přijít znenadání a naráz, praskne voda a je to, takže já bych sexovala
, kór když je už vše připravené, nic tím nezkazíte, ono to stejně půjde, až se mimís rozhodne, někdo ať dělá, co dělá, tak ho stejně nevyžene, tím spíš bych se nebála nějakého tulení ani úklidu…Přeju pohodový rychlý
porod a zdravé hodné mimi ![]()
Jsi v 39.tt, mimino je donošený, nechápu, co doktor má
Většina lékařů je naopak spokojenějších, když se mimino narodí takhle donošené, ale před termínem, je tam menší riziko vyčerpání placenty, zkažení plodovky, mimi nestihne tolik nabrat a vyrůst ![]()
Vlítla bch na chlapa, umyla okna a jela
Já už bych byla klidně rodila dva týdny, ale holt mimino chce být asi přesný jak hodinky, tak holt čekám, no ![]()
@Gladys Copak to bude do třetice, Holčička?
Taky mám dva kluky.
Držím palečky ![]()
Ahoj já rodila prvního syna v 38+0, v poradně to bylo dokonce ten den, mi doktro řekl, že to na porod rozhodně nevypadá a já v noci jela
a potřetí jsem chodila 3 neděle otevřená na 2-3 prsty a říkali mi, že už to bude a dochodila jsem až do termínu
.Mudr. říkal, že prostě co se děje vevnitř (tím myslím hormony) on prostě nevidí a jestli už je hladina hormonu nastartovaná a spustí porod to, že on nepozná. V klidu, už jsi v termínu až to bude mít přijít, tak to prostě přijde. Zdraví Stani
@nininenka Tak já chodila otevřená 3 týdny na dva centáky.
a každém ko mi mudr řekl, že už se příště neuvidíme, že porodím.
Rodila jsem nakonec 8 dnů po termínu.
Držel se mě jako klíště. ![]()
U me to taky vypadalo, ze budu prenaset buh vi jak dlouho, dr. stale rikal, ze ze je mimis hodne vysoko, otevirat jsem se taky neotevirala, a celkove jsem se citila uplne ok. a ejhle v 38+3 jsem vstala ze zidle, rupla mi voda a to byl opravdu prvni (ale jasny) ukazatel toho, ze se bude rodit… tim chci rict, ze to muze prijit z minuty na minutu ![]()