Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, zitra rano jsem objednana na vyvolani porodu a od rana me bolela zada jako na menzes, sla jsem do sprchy horke to rozehnat a po sprse ze me vyteklo cosi (omlouvam se za popis) zluteho jako hustsi vytok s par nitkami tmavsi krve, vzala jsem si vlozku a cekam co bude dal. Zada me boli dal a je mi tak jako nevolno nevim jak to popsat lepe
Plodova voda vypada jinak ze? Tohle pravdepodobne podle me je zatka, akorat jsem cekala, ze je to hustsi a jak nektere z vas psaly jak zelatina. Co se tyce volani do porodnice mam asi pockat jestli prijdou nejake bolesti?
Omlouvam se ze dotazy splasene prvorodicky, ikdyz mam vse nacteno, kdyz to prislo mam pocit, ze nic nevim a nic si nepamatuju ![]()
@kucerat tohle bude hlenová zátka, každá ji má ale jinak
já třeba jsem bez zátky už dva týdny a jsem po termínu, někdo do pár hodin od opuštění zátky odrodí, což si myslím, že je tvůj případ v souvislosti s těma zádama ![]()
Já měla něco jako hlen ale pokud tam jsou i nitky krve tak se otevíráš, takže gratuluji maminko a přeji rychlý a bezbolestný porod!!
Jo a jinak bych ještě do porodky asi nevolala..dokud nezačnou kontrakce nebo tě neopustí plodovka.. ![]()
Podle mě to vypadá na hlenovou zátku. Prasklou vodu by jsi poznala to mi věř. Za mě rada zkusit počkat do večera, jestli bolesti ustoupí a nebo se rozjede porod. A taky bych si šla na tvém místě ješte na chvilku lehnout, at načerpáš síly k porodu.
Diky moc holky tak si to ta nase princezna rozmyslela a pujde nakonec sama treba, bez vyvolani
![]()
@kucerat tak čekej a držím pěsti at jde na svět sama
mě hrozí příští týden vyvoláním taky, takže přemlouvám to naše princátko k činu ![]()
Páni, přeju krásný porod. Já se tak těším, já už chci taky rodit
![]()
Jo jeste maly dotaz holky, zada me boli jako cert, ale vkuse, mam cekat na nejake pravidelne stahy coz? Poslicky - stahovani briska celkem i pravidelne mam uz 14 dni skoro kazdy vecer..
Zkus se naložit do teplé vany a uvidíš, snad ty záda povolí, nebo se rozjedou stahy.
Jen s bolavýma zádama tě asi v porodce pošlou dom. Uvidíš jak se to vyvine třeba do odpoledne.
Jo jo, mě odešla hlenovka týden před porodem, ale pokud ti není dobře, tak se to asi rozjede. Počkej na kontrakce nebo na prasknutí plodovky…
Přeji bezproblémový porod!!
No vypadá to, že už se něco děje
Přeju rychlý bezbolestný porod ![]()
Mně ta nepravá odcházela v průběhu týdne (rodila jsem v neděli), to byl jen jakoby hlen bezbarvý, něco jako bílek, ta pravá mi odešla když jsem se čistila po klystýru, ta už byla s krví
Pěkný porod přeju!! ![]()
Ahoj, mne pred prvnim porodem taky hodne bolela zada, kontrakce samy od sebe nenastoupily (a zatka uz byla pryc).
V porodnici si me s tim nechali, ale asi proto, ze jsem mele cukrovku a byla i na inzulinu, tak me nechteli trapit nejakym vracenim se domu a cekanim.
Dostala jsem tabletku (nekdo by treba nebyl rad - ja byla) a do vecera byl kluk na svete.
bylo to 10 dni pred terminem
Drzim palce a napis potom ![]()