Na čem sedí u stolu vaše dítě 2+?

43035
12.4.11 07:17

Na čem sedí u stolu vaše dítě 2+?

Ahojda

Jsem těhotná, chci minimalizovat zvedání děcka jak to jen půjde (má 13 kilo). tak se poohlížím po nějaké židli ke stolu na kterou by nalez sám.

Na normální židli vyleze, ale má bradu v úrovni stolu.

Vím, že existují úžasné polohovací rostoucí židle, ale kdo mě zná, ví, že sockujeme… a bazarové se téměř neprodávají a když, tak víceméně za cenu nových (cca 1200). Navíc bych řekla, že ač jsou rostoucí, od relativně malého věku už vlastně nejsou třeba (normálních židlí máme totiž dostatek).

Tak bych byla ráda, kdybyste mi napsaly, jak to řešíte vy. Zajímají mě zvláště různá levná neotřelá řešení. Drahé plastové hyperbarevné monstrozní výrobky nepreferuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22051
12.4.11 07:36

Moje dcera sedí asi od 2,5 let na této židličce. Nemůžeme si ji vynachválit, je stabilní, pohodlná - a podařilo se nám dokonce trefit stejný odstín, jaký mají ostatní židle u stolu, takže to vypadá hezky. Ale cena asi nebude přijatelná…? :think:

Jen si dovolím s Tebou nesouhlasit - na normální židli může sice dítě sedět prakticky odmala, ale než doroste do věku, kdy mu bude opravdu ergonomicky pohodlná, jako dospělému, to bude hezkých pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.4.11 07:41

Mě jako první napadl takovej ten plastovej „podsedák“, ale ten stojí kolem tisícovky, takže asi nic… :-)

A s tím zvedáním to je těžký no, mně občas přijde, že to prostě omezit ani nejde, abych si nepřipadala, že malýho odstrkuju :roll: :lol: Takže dokud se k němu zohnu, tak zvedám (teď má cca těch 12,5 - 13 kilo), gyndr to při prohlídce taky neřešila a to mě viděla „prcka“ zvedat a nosit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
12.4.11 07:57

Já bych zkusila vyrobit nějakou nástavbu na obyč. židli. Naše děti přecházeli z dětské židličky na lavici a holt nejdřív dostali polštářek pod zadek (ušila jsem z molitanu+polystyrenu podsedák a přidělala ho k židli). Nejsem zastánce toho mít každou kravinu pro dítě, spíš pro alternativní řešení dané věci.
Děti od sousedky mají tu dětskou jídelní židličku, co se rozkládá a má z ní odendaný ten pultík, takže malý 22měs naleze sám i sleze sám a stůl má hezky blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
12.4.11 07:58

Ahoj,

také se přikláním k jídelní židli Jitro či jí podobné. Kamarádčin syn má 7 let a sedí na ní stále. Je pro něj pohodlnější, než klasická židle, kdy stále šmechtá bradou po stole.

Navíc jí ted využijí i při psaní úkolů. Mají sice pokojíček, ale nahoře v patře a přes den tam nebývají.

Myslím si, že se tato investice mnohonásobně vrátí a dítě židli využije opravdu mnoho let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.4.11 08:07

Za mě taky Jitro (jsou i levnější, ale to už je hold o materiálu). Když jsem viděla ten nebetyčný rozdíl, jak se prckovi sedí oproti tomu, když seděl na obyč židli se stolem pod krkem a neustále se snažil alespoň jednou nohou dosáhnout na zem, nechápala jsem jak jsme mohli být tak dlouho slepí :oops:
Kamarádka má prvňáka a už mají 2, jednu v kuchyni a jednu v pokojíčku na úkoly a to má jako svob. matka dost hluboko do kapsy, takže rozmařilost to určitě není 8-)
Odkaz už dávala Bohunka :wink: stačí kouknout na fotky :palec:

Pidatko píše:
Já bych zkusila vyrobit nějakou nástavbu na obyč. židli. Naše děti přecházeli z dětské židličky na lavici a holt nejdřív dostali polštářek pod zadek (ušila jsem z molitanu+polystyrenu podsedák a přidělala ho k židli). Nejsem zastánce toho mít každou kravinu pro dítě, spíš pro alternativní řešení dané věci.
Děti od sousedky mají tu dětskou jídelní židličku, co se rozkládá a má z ní odendaný ten pultík, takže malý 22měs naleze sám i sleze sám a stůl má hezky blízko.

židle mi zrovna jako kravina nepřijde, ale to je o názoru. U nás třeba ani tak nešlo o to, že by nedosáhl kvůli tomu na stůl, ale o to, že se neměl, kde zapřít nohama a to „podprdelník“ prostě sám o sobě nevyřeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.4.11 08:08

Adámek sedí od roka a půl na klasické židli co my, akorát má pod zadečkem polštář :lol:
Má klasickou dětskou jídelní židličku TON a odmítá ji, chce sedět stejně jako my.
Už je tak naučený, že jak zavelím jíst, utíká pro polštář a dává ho na židli, nalézá sám, akorát ho jistím, kdyby náhodou padal.
Levné řešení :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
43035
12.4.11 08:20

A kolik stoji ta zidle jitro? vypada naprosto stejne jako hafo rostoucich zidli, ktreje jsem nasla nejlevneji od 1200 kc. Polstarek jsme driv na zidli meli, problem byl v tom, ze na nej nedokazal vylezt, aniz by ho shodil nebo odhrnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.4.11 08:23

Jemine, Jitro je draha jak blazen. Z tehto zidli je momentalne asi nejlevnejsi tohle: http://www.supersektor.cz/…i-zidle-luca

skoda, ze to vubec neni v bazarech . je jasne proc, lidi si to nechavaji do adolescence .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.4.11 08:28

Náš mladej sedí už několik měsíců na normální židli, bez polštáře (on tam spíš klečí), sám si na ni vyleze. problém je spíš v tom, že je po každém jídle zprasené široké okolí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.4.11 08:29

Já jsem našla tohle - je to předražené a plastové, ale jako myšlenka… Všichni zvyšují sedátko a ono stačí zvýšit nohy :lol: Na druhou stranu mi to přijde jako menší heblo do baráku, než ty židle :nevim:

A nalézání vyřešit třeba nějakým stolcem…

http://img.mimishop.cz/…a2887630.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.4.11 08:29

Taky máme pro děti Jitro, jenže je fakt, že stojí cca 2500,–. Takže pokud to nejde, koupila bych stupínek v Ikei (ten vyšší, klidně oba, aby to měl malej jako schůdky) a z něj mu můžeš pomoct za ruku za židli, abys ho vůbec netahala. Na židli bych asi nechala ušít vyšší molitanový sedák s tkaničkama na přivazování za všechny čtyři (to máme u hracího stolečku na židličkách a je to super, líp to drží než jen za dvě zadní nohy), ne polštář, který sjíždí a není placatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.4.11 08:34

Co se týče toho shrnování polštáře - co na něho našít do každého rohu vázačky (nebo si takový vyrobit přímo pro tento účel) a k té židli ho přivázat? :mrgreen: Takto si ho neshrne a je po problému :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.4.11 08:44
Pudloslava píše:
Jemine, Jitro je draha jak blazen. Z tehto zidli je momentalne asi nejlevnejsi tohle: http://www.supersektor.cz/…i-zidle-lucaskoda, ze to vubec neni v bazarech . je jasne proc, lidi si to nechavaji do adolescence .....

jj Jitro je drahá, je buková (hold vydrží víc než smrk)
ale teď třeba koukám na MMB a je tam několik těch Hauck, ta je sice jen do 50kg, ale do těch 10 let by vám to stačilo určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.4.11 08:51
Angua píše:
Já jsem našla tohle - je to předražené a plastové, ale jako myšlenka… Všichni zvyšují sedátko a ono stačí zvýšit nohy :lol: Na druhou stranu mi to přijde jako menší heblo do baráku, než ty židle :nevim:

A nalézání vyřešit třeba nějakým stolcem…

http://img.mimishop.cz/…a2887630.jpg

Angua mě tedy tohle+nějaký stolec přijde jako větší „heblo“ do baráku než židle, která normálně pasuje ke stolu, ale to je věc názoru :lol:

za mě fotka mluví jasně
http://www.detskydum.cz/…3778b7ec.jpg
prostě na všech zlepšovákách co navrhujete, mi chybí to podložení nohou. Zkuste si jako dospělí sedět bez opory nohou, jak by se vám to líbilo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí