Na co má otec dítěte nárok?

Anonymní
19.3.14 23:12

na co má otec dítěte nárok?

Dobrý večer prosím o radu…mám skoro 5- ti měsíční dceru kterou nekojím a je na sunaru s otcem dítěte nežiji máme soudně určené alimenty od unora 2014. na styku s malou jsme se meli domluvit kdy si ji bude bravat a ze já mu nebudu nijak bránit dnes mi psal ze si ji chce zitra vzit na den. Ale potrebovala bych vedet co vse jsem povinná mu pro malou dát obleceni je samozrejmosti ale jak je to s plenkama a sunarem?? zatím mi nedal ani korunu alimenty a moc dobre vi ze ziji ze dne na den a jeste k tomu chce vsechny jeji doklady Rodny list obcanku a zdravotní kartu kdyz jsem mu rekla ze mu to dám ofocené zacal na me utocit ze má pravo na to mit u sebe original (zdravotní karta je mi jasná samozrejme kdyby se neco s malou delo) ale na co obcanku?? staci snad ze má na karte rodne cislo rekl mi ze to potrebuje aby ji mohl udelat ucet ale mám strach ze ji odveze nekde do zahranici prosim poradte na co má narok a hlavne jak je to stim sunarem předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30478
19.3.14 23:15

Tvoje pětiměsíční dcera má občanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.3.14 23:18

Máš povinnost mu dát jen tu zdravotní kartu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 23:20

Ano má ted uz je to tak ze musi mit obcanku kdyz chci jet do zahranici v Eu nevite jak je to stema vecma kdyz si ji bere na jeden den pres noc jestli mu musim dat kocar obleceni sunar caj a takove?? neprispel mi absolutne na nic a jen mi dela problemy

• Citovat
  • Upravit
13119
19.3.14 23:23

Nárok má jen na kartu zdr. pojišťovny… ale pokud bude chtít RL, stačí aby si zašel na matriku, vyžádal si kopii RL a tu mu dají. A jinak? Dala bych mu oblečení a jídlo - pořád lepší než aby jí nacpal párkem a pak 3pleny, ostatní ať si koupí sám. Ale podle toho co píšeš je možné, že nic nekoupí a vrátí ti ji totálně pročůranou a opruzenou, protože ji přebalí jen jednou. Záleží, jak moc je odpovědný ohledně dítěte.
Ještě dodám, že bych mu tak malé dítě na celý den nedala. Přeci jenom, prcek je na tebe zvyklý a je možné, že mu bude brečet a brečet a jemu se ji nepovede uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.3.14 23:30

No já teda toto řešit nemusím, ale mám dojem, že takto malé děti může otec mít na celý den pouze za přítomnosti matky a nikdy přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
19.3.14 23:30

@ynax já mu rekla ze mu rodny list okopiruju a psal mi ze je otec a ma stejne pravo jako já mit original tak proto se na to ptamjá bych mu ten sunar i pleny dala ale nedal mi jeste ani korunu a jen vyhrozuje. jinak malou mu na noc dat musim protoze vi ze kdyz jde mala k babicce/(moji mamce) tak tam vydrzi ucime ji od malicka a zvlada to v pohode. ted ji sice rostou zoubky a je uplakana tak ani nevim zda mu dat leky ale zas na jednu stranu proc bych mu vse mela davat za svoje penize uz i tak vychazim tak tak a on se vubec nezajima jen si hraje na hrdeho tatinka rano chci stejne zavolat radsi na socialku protoze on je schopnej me udat ze se o malou nestaram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8448
19.3.14 23:33

A co mu ji prostě nedat? :nevim: Podle toho co píšeš, to asi nebude zrovna kandidát na otce roku. Neplatí, nepřispívá, nezajímá se. Proč tedy najednou a na tak dlouhou dobu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 23:35

Jenze na soude se me ptali zda mu ve styku nebudu branit tak jsem rekla ze ne on by byl schopnej me tahat po socialce ale prece nema narok na to abych mu vse naservirovala pod nos kdyz mi nedava ani korunu

• Citovat
  • Upravit
5822
19.3.14 23:35

My teda žijeme s partnerem a máme teda jen jeden rodný list a je náš společný. Takže pok má zájem, ať si ho okopíruje a nechá si ho ověřit. To že chodí malá k babičce je úplně jedno, to je přeci na tobě. Já bych mu dítě samotný nedala, pouze pod mým dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
19.3.14 23:38

A on už malou někdy měl sám? Aspoň na pár hodin? Protože podle toho co píšeš, to tak nevypadá. Osobně bych mu ji nedala hned napoprvé na tak dlouho a ještě přes noc 8o Na tu sociálku si zavolej a oni ti poradí, jemu pak můžeš argumetovat tím že ti řekly to a to. Má doma vůbec postýlku a takové věci? Víš, že ho může přijít sociálka zkontrolovat, jestli má doma pro dítě vybavení, když si ji bere přes noc? Tím bych mu taky případně pohrozila, když by na tebe zkoušel nějaký nátlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
19.3.14 23:38

Uvidim rano zavolam na socialku a ozvu se jak jsem dopadla jsem uplne na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
19.3.14 23:42

@Ivonnečka ja tedy byt tebou neresim pleny a sunar, ale jak se z toho vyvléct. je fakt tvoje povinnost mu ji na cely den dat? ja bych asi zesilela strachy. pokud mu neduverujes a uz ted ho podezříváš, ze by mozna mohl malou nekam odvezt, co pak?? a spolehnes se na nej, ze ji včas nakrmi, prebali, proste se postara? vzdyt je to male miminko :hug: a předtím jste spolu bydleli? je na nej zvykla? staral se o ni uz dřív? no nevim, drzim pesti at to tedy dobře dopadne. ja bych se od prcka v takove situaci nehla a přes noc ani nahodou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
19.3.14 23:44

No mi spolu byly a za tu dobu ji hlidal sam tak 3× jinak si ji pres noc hlavne bravali jeho rodice postylku ma ale nevim zda je slozena postarat vim ze se dokaze ale zas take vim ze zitra vecer jde do prace a zajimalo by me kdo ji teda bude mit a na co si ji vubec bere pres noc kdyz nebude doma samozrejme ze jeho rodice maji taky narok ji vydat ale i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.3.14 23:45

A on je cizinec? Nebo proč máš obavu, aby ji neodvezl? Jak dlouho ti neplatí? Pokud by to bylo už delší dobu, můžeš na něj podat trestní oznámení… prostě mu dát najevo, že s tebou orat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí