Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, asi především ty co látkují. Syn (5měsíců) se asi před 10 dny začal otáčet ze zad na bříško. Jenže mu to jde jen když je nahatý nebo má jednorázovku. Ještě je používám jelikož nemám úplnou výbavu látkových a taky zůstal balík. Ale chtěla jsem začít naplno látkovat jenže s takovou nevím
. Prcek je dost velkej má 9100g a s látkovou plenou nezvedne nožky tak nahoru jak ptřebuje k otočení
.Dělali to i Vaše děti a pak se naučili i s látkou? Jsem s toho docela špatná a jak to vidím tak mu častěji dávám jednorázovku aby se mohl pohybovat.
Proto nejsem nějak zastánce látkování. Mně stačilo, když syn musel mít široké balení kvůli kyčlím, jak se v tom chudák nemohl ani pohnout.
Určitě mu to neprání v rozvoji. Jen je to větší a musí si najít fintu jak na to. Určitě bych u látkových zůstala pokud jinak sedí. Dcera má 22m a já si nadávám že jsem nezačala látkovat, protože teď se pomalu nedopočítám když jdu koupit pleny
Ahoj!
V podstatě mi to kluk též dělal. Přeci jen ten zadek měl větší, vycpanější, nohy měl dál od sebe a nemohl s nima až tak hýbat jako v jednorázu. Já jsem to řešila tím, že jsem ho nechávala na začátku hodně nahatého. Po pár týdnech už mu ta plena nevadila, přišel na fígl, jak to zvládat i v látce. Jak se pak naučil otáčet i s plenou, tak jsem už plenu nechávala a zvládal všechno následující i s ní - přetáčet na bříško se začal ve 3 měsících, zpět ve 4 měsících, v 5 měsících byl na čtyřech a začal lézt, v 6 měsících se začal přitahovat se do stoje, v 7 měsících začal obcházet nábytek… všechno už s látkovou plenou a mravenčím zadkem.
Příspěvek upraven 01.06.16 v 18:55
Tak u nas látka v pohybu rozhodně nebránila. Nevycpavas mu je zbytečně moc?
Na trénování otoček stačí na doma dát třeba vícevrstvou se snappi sponkou. Až získá sílu a grif, tak to půjde i celkovou látkovkou. Nemám osobní zkušenost. Syn se v pohodě přetáčel i s látkovkou.
@Ivčis jaké plenky používáš? Zkoušela jsi dát třeba jen čtvercovou plenku a na to svrchní kalhotky? Tohle balení není o nic moc větší než jednorázovka. Mě se dcera teda začala normálně otáčet i v kalhotkových látkových plenkách.
@Ivčis zkus doma (jinde není na zemi aby mohl trénovat) dávat nějaké méně savé, tudíž méně objemné plenky. Skvělé na tohle cvičení jsou Anavy Easy nebo GroVia, s obojíma mám na tenhle účel nejlepší zkušenosti.
jinak mě se syn taky neotáčel a plenama to nebylo-vysadila jsem mu je a stejně se to nenaučil…až časem a vojtěním (ale to je jiný případ, on se neotočil ani nahý). Nicméně jen chci demonstrovat, že látka/nelátka neměla vliv. A naše generace na látce vyrostla.
každopádně-zkus fakt změnit typ plen, jestli bude změna. Ty co jsem jmenovala nejsou v podstatě balíkovatější než jednoráz.
@mag Není potřeba mu je vycpávat protože si vždycky jen cvrkne
. @Katy2 Mám SIO od Bambooliku a kalhotovky od Ellas house. Ty kalhotovky jsou takový pevnější ale jelikož jich nemám dost tak musím dávat i ty. Možná bych mohla zkusit ty čtvercovku. @gabi.designSyn je moc šikovný
. právě jsem strasnš spokojená s látkou a nechtěla bych s tím přestat. Bude muset víc zabrat
. Nejdřív mu to nešlo ani s tou jednorázovkou a naučil se tak snad to příjde i v látce.
Ja davam dceri taky latkove pleny, ctverce se svrchnakama, a v pohode vse zvladala. Bude se ti zdat, ze mu to nejde, ale to se nauci
@Ivčis opravdu zkus jen tu čtvercovku a uvidíš, pokud mu jde otáčet se s jednorázovou, tak čtvercovka nemá větší objem. ![]()
@elanaa Zkusím dokoupit buď ty Anavy a nebo mám ještě vyhlídnutý Petit Lulu. Jen čekám až přijdou penízky
Právě že vím že na to vliv nemá ale já ho nechávám dost často nahatýho tak mu to asi pak dělá problém.
3 děti byly v látce a člověče, div se…, chodí. ![]()
Stačí, když budeš dávat třeba jen normální „čtvercovku“ do kalhotek. Nebo ho nechávej často nahatého. On se to naučí, nemusíš se bát. ![]()