Na jakou teplotu seprat bavlnu před šitím?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@AniNevim Já peru na 60°C a okraje ostříhám pak. Nikdy se mi to nějak moc neotřepilo. Ale měla jsem takovou tu klasiku - jako jsou třeba dětské látky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 diky, zacnu kapsarema a podsedakama a to budu prat na 40°C, tak snad stacilo. Otřepilo se to dost, ale jasne, ze ani ne pul centimetru, jen to budu muset nejak zastrihnout
Nj, kazdy zacinal, zatim je to pro me veda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Já mám školu - dokonce Bc. a stejně se učím. Teorie a praxe je obrovský rozdíl ![]()
Na kapsář to stačí, ale já šila zavinky a povlečení a tam jsem prala na 60°C a ještě nechávala rezervu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 a mam te
Ja prave mam v planu kapsar na raminko a take detske latky - bavlnene platno. Budu do nich nazehlovat vlizelin. Mam i tak nechat nejakou rezervu.
Porad, prosim-prosim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Já všechno peru na 60°C a ještě přejedu žehličkou na nejvyšší stupeň s párou - pak považuju sražení za dostatečné, ale zavinky se mi na 60°C stejně ještě srazily. Záleží, jak to budeš prát potom.
Co to je kapsář na ramínko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 dekuji moc. Potom prave jen na 40°C. Vyzehlit pred sitim planuji.
Kuk sem http://living.iprima.cz/…ar-do-skolky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Už na to koukám na googlu. to je pěkný ![]()
No ty části, kam bdueš dávat vliselin, bych nechala trošku větší, zastřihnout můžeš vždycky. Při tom nažehlování se to může ještě vysrážet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 dekuji mockrat. Trochu se toho desim, ale na druhou stranu je to rovny steh, tak snad zvladnu i tu vyssi matematiku pri strihani
Ono teoreticky si to predstavuji moc hezky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šila jsem kapsáře a ani jeden jsem nepodlepovala (ani mne to nenapadlo - přijde mi to i zbytečný
) ani jsem dopředu nesrážela a je i po vyprání v pohodě…
„Normální“ bavlna se většinou sráží tak 2%.
AniNevim: neboj, zvládneš to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brontik diky moc za povzbuzeni. Tak rikas nepodlepovat? Take jsem videla navody i bez podlepeni, jen o tom neumim rozhodnout - zadny kapsar zatim nemame ![]()
Jeden chci do koupelny na veci „po koupani“ novorozence a druhy starsimu - ze zacatku hlavne proto, aby mu to nebylo lito. Pak se uvidi, co se tam bude davat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych podlepovala tak jenom záložku, co budeš 2× ohýbat, aby byla zpevněná. Celé určitě ne. Obzvlášt pokud to není tenounké
pokud by se ti to nepodařilo dobře podlepit, tak by se ti to mohlo po více praní odtrhávat.
Běžně se podlepují díly, které se potřebují zpevnit a hlavně, které se podšívkují (kabáty, saka- ale celé jen PD), u halenky/košile límce, manžety (jsou dvojité), léga - bývá prošitá, záložky kapsy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brontik zalozkou myslis treba bocni sev? Nebo horni okraje kapes? Promin, ze se ptam jak hotyntot - je to pro me opravdu spanelska ves. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím horní okraj kapes.
Boční šev není nutno podlepovat. (tam se podlepují jen třeba u šatů pod zip, aby se nevytrhával, ale to je trochu jiné, tam je to namáhané jinak).
Boční šev jen obnitkuj/oentluj. (použij zik-zak)
Se mnou je zace problém, že zapomínám na „normálnín“ lidi a někdy jsem moc odborná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brontik tak ja jsem vylustila i to PD (myslela jsi tim Predni Dil, ze ano?
)
Dekuji moc za radu. Vidis, s tim zipem u satu by me to nenapadlo, hluboce dekuji za poznatek.
No a jak ty kapsy udelat? Nazehlit na okraj centimetrovy prouzek vlizelinu a kolem toho 2× ohnout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit