Jak zprovoznit šicí stroj?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20777
27.10.10 15:06

Jak zprovoznit šicí stroj?

Ahoj! Dostala jsem starý elektrický stroj od firmy Lloyds. Před časem jsem na něm dokonce i šila, ale nastal problém - došla spodní nit a já kromě toho, že si neumím uvít další (nevím, kde to přehodit, aby se mi nit namotávala na cívku), tak pak nevím, jak přesně to do člunku dát, případně navlíct. jestli se to tam jen nasune a jakým směrem nebo jestli mám tu nit někam zastrkávat… Já celý roky šila na šlapacím stroji a teď jsem vedle jak ta jedle.
Děkuju moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3467
27.10.10 15:17

Ahojky, zrovna s touhle značkou zkušenosti nemám…Ale co se zkusit kouknout na internet, jestli tam nebude návod přímo na tvůj typ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
27.10.10 15:28

Cívka do člunku se vloží tak aby nit(jak je navynutá) směřovala do protisměru drážky v člunku kde se navleče(zahákne)do drážky.V tom člunku.Vsazení člunku(už s cívkou uvnitř) ti dovolí jen jednu polohu,tak aby dokonale seděl a zapadnul.Jinak většinou vypadává nebo je uvolněný.Než ho vyndáš podívej se jak tam patří a pak ho dej stejně a jeto.Víc ti neporadím.Tuto mašinku neznám,ale vsazení cívky do člunku je stejné,jako u jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
27.10.10 15:33

Na namotávání cívky asi víš kam nasadit prázdnou.
Hledala bych bud´páčku na přehození chodu.Nebo zkusila zatlačit kolečko na straně,kterým stroj rozjíždíš.U některých se povytahuje aby to přecvaklo.Ale s tím povytahováním opatrně.aby sis ten stroj nerozbila.Nevím jak je to u toho tvého. :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.10.10 16:04

navíjení nitě i vkládání cívky do člunku je stejné jak u nových strojů tak i u šlapacích,
takže navíjení- nasadit cívku na navíječ, posunout navíješ směrem k ručnímu kolu, na ručním kole povolit spojku, navést nit a storj navíjí.
nasazení cívky do člunku: navinutou cívku vložit do člunku, nejlépe vinutím proti směru hodinových ručiček, a protáhnout nit zářezem pod perkem na člunku, nit musí jít trošklu ztuha
a pak již jen dát člunek do chapače , vytáhnout spodní nit a můžete zase šít
ale určitě tento postup máte i v návodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.10.10 16:14

Děkuju! Já návod nikde nenašla a k tomuhle nebyl. Mamča mi ho kdysi koupila v nějakém bazar :nevim:
Takže cívku namotat už asi zvládnu - fakt tam je drážka na posunutí. Člunek tady vypadá jinak než u šlapacího… má dokonce drátěné očko, to neznám :nevim: Takže asi budu muset zkoušet a nějak to dopadne… Každopádně zkusím tedy dát proti tomu směru hodinových ručiček… Já totiž nevím, jak tam původně ta cívka byla. Zvládla při manipulaci s celým strojem vypadnout is člunkem :zed: Naštěstí člunek se tam dá dát jen jedním způsobem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.2.12 12:30

začátečník

Dobrý den tak bych potřebovala poradit.Jako svtební dar jsem dostala šicí stroj Zetina 748.Celé dětství jsme měli Lutznik kde se dává cívka z vrchu a tady se dáváz boku.Stále se mě nit škube,trhá.Zkouším to tam dávat aby nit byla po směru hod.ručiček i naopak ale stále je to stejné.poradí mi prosím některá maminka co má stejný zpusob strkání cívky do stroje.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.2.12 13:46

a která nit se Vám trhá? horní nebo dolní, pokud dolní, tak koukněte, jestli není někde ostrá hrana okolo chapače, pokud se trhá horní nit tak koukněte zda je nit správně navlečená, jestli je napětí nite tak akorát- kolem č.4 , jestli je správně daná jehla ploškou do zadu, těch příčin může být mnoho, kdyžtak se podívejte i do návodu, na konci jsou i rady na odstranění závad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.2.12 20:06

já jsem návod někde na svatbě ztratila.Já jsem si říkala že na netu bude návod a o ruzných závadách a co dělat ale nikde jsem nic nenašla.Trhá se spodní nit a to se trhá vždycky na stejném místě dlouhé švonce,když zatáhnu tak lehce je vytáhnu ale mám napětí nitě mezi 2-3.Zaráží mě že jak šiju tak se mi stehy stále trhají ,proč se neutrhne a hotovo. tak to zítra zkusím dát na č.4.Děti mi v tom pokoji spí tak to zítra hned zkusím děkuji za radu :-),a omrknu i ty hrany. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
capricorne
31.10.13 00:37

šicí stroj Loyds / Amys

Dobrý den, četla jsem Váš příspěvek k šicímu stroji (z roku 2010). Též jsem ho dostala starší, ale stále mi nejde na něm pracovat. Cuchá se mi vrchní nit dole na člunku a po 3-4 stehách již je to zaseklé a nejde šít. Nevím zda nemám špatně navlečenou horní nit, ale zdá se mi, že ne.
Stroj jsem měla v opravě, takže by měl být v pořádku. Zřejmě sehnat ke stroji manuál bude těžké!!!
Jak jste pochodila vy s dotazem? Jestli Vás mohu poprosit, dejte mi prosím vědět na mail - ***@seznam.cz

Děkuji
Sára

• Citovat
  • Upravit
7159
13.11.13 09:02
@capricorne píše:
Dobrý den, četla jsem Váš příspěvek k šicímu stroji (z roku 2010). Též jsem ho dostala starší, ale stále mi nejde na něm pracovat. Cuchá se mi vrchní nit dole na člunku a po 3-4 stehách již je to zaseklé a nejde šít. Nevím zda nemám špatně navlečenou horní nit, ale zdá se mi, že ne.
Stroj jsem měla v opravě, takže by měl být v pořádku. Zřejmě sehnat ke stroji manuál bude těžké!!!
Jak jste pochodila vy s dotazem? Jestli Vás mohu poprosit, dejte mi prosím vědět na mail - ***@seznam.czDěkuji
Sára

pokud se vám cuchá nit dole v chapači, tak je problém v horní niti- špatně navlečeno, nebo špatné napětí horní nitě, takže nejlépe znovu navléci
pošlete mi mail a já vám pošlu návod ke stroji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.3.14 18:02

Dobry den cetla jsem příspěvky o sicich strojích mam uplne stejny problém nemam k tomu navod potrebovala bych poradit jak mam navliknout nit myslela sem si ze to mam spravne ale asi ne proste chci zacit sit a zacucha se mi horni nit do clunku a sekne se to muze mi někdo poradit je to starsi stroj lloyds dekuji ***

Příspěvek upraven administrátorem 20.3.2014 20:54 - kontaktní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
17.1.16 14:57

Ahoj, dostala jsem šicí stroj Singer a teď se ho snažím zprovoznit, ale pořád se mi cuchá spodní nit, vrchní vypadá dobře. Nevíte, čím by to mohlo být a jak to upravit? Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.5.16 09:34

Dobrý den, mohla bych Vás taky poprosit o zaslání návodu k šicímu stroji Lloyds, pokud ho ještě máte? Koukám, že řeším stejný problém jako většina, zlobí mě spodní nit. Netrhá, ale cuchá se… moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat