Desinfekce černého prádla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
DESINFEKCE ČERNÉHO PRÁDLA
Ahoj, ráda bych se zeptala, asi hlavně těch, co nakupujete v sekáči. Máma mi donesla ze sekáče patery černé tepláky a nějaká trička. Sama bych si to nekoupila, ale jsou to fakt pěkný kousky a teď bych to ráda nějak vydesinfikovala ale nevím čím? Na bílé se dá Savo, to je jasný ale to vyžírá barvu. Neznáte nějaký přípravek na desinfekci tmavého prádla? Zkoušela jsem hledat na netu, ale našla jsem jen 5litrový kanystr za 500 kč do nemocnice. Nevíte o něčem, v menším balení na tmavé prádlo? Taky mě napadlo to vyprat aspoň na 90 stupňů, že by zničilo ty bakterie, snad, ale zrovna to jsou věci, který asi nepůjde vyprat na víc než na 40- 50 stupnů. Poradíte mi, prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přidala bych do máchání ocet. Bakterie se ničí už při 60 stupních. Pro jednou by to mohlo přežít. Ten ocet se dává jako aviváž, obdobné množství a do přihrádky na aviváž.
Ještě mě napadlo přidat do praní perkarbonát sodný, ale ten může též trochu vymáchat barvu
Nicméně se v něm desinfikují plíny. Prodává se pod názvem „sůl na skvrny“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych k tomu přidala Vanish.A proč to chceš dezinfikovat?
Já nakupuju často a nikdy nedezinfikuju
Jne to vyperu ![]()
jěště se vyrábí Savo perex oxi color,ale to bude něco jako Vanish ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Já bych k tomu přidala Vanish.A proč to chceš dezinfikovat?Já nakupuju často a nikdy nedezinfikuju
jěště se vyrábí Savo perex oxi color,ale to bude něco jako VanishJne to vyperu
Protože moje skoro švagrová chytila z oblečení ze sekáče svrab nebo něco takového. Léčili jí na kožním skoro rok. Takže od tý doby mám z toho tak trošku panickou hrůzu a kdybych to nevydesinfikovala, tak bych si to nedokázala obléknout. A zase to nechci vyhazovat, už protože, by to mámě bylo líto..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, možná je to blbost, ale když se doporučuje dávat deky na mráz, aby to zabilo roztoče, co zkusit dát to oblečení do mrazáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to s elastanem, fakt bych to nedávala víc než na 50, tak vyvářku určitě taky ne. Zkusím asi jednou vyprat v octu a pak v prášku ještě jednou, snad to postačí na moje fobie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babe007 píše:verenika píše:Protože moje skoro švagrová chytila z oblečení ze sekáče svrab nebo něco takového. Léčili jí na kožním skoro rok. Takže od tý doby mám z toho tak trošku panickou hrůzu a kdybych to nevydesinfikovala, tak bych si to nedokázala obléknout. A zase to nechci vyhazovat, už protože, by to mámě bylo líto..
Já bych k tomu přidala Vanish.A proč to chceš dezinfikovat?Já nakupuju často a nikdy nedezinfikuju
fakt svrab jo?
No to je něco teda
Tak to se ti nedivím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:Babe007 píše:fakt svrab jo?verenika píše:Protože moje skoro švagrová chytila z oblečení ze sekáče svrab nebo něco takového. Léčili jí na kožním skoro rok. Takže od tý doby mám z toho tak trošku panickou hrůzu a kdybych to nevydesinfikovala, tak bych si to nedokázala obléknout. A zase to nechci vyhazovat, už protože, by to mámě bylo líto..
![]()
No to je něco teda
Tak to se ti nedivím
No fakt no, napřed měla malý flek a to se jí pak rozlezlo uplně po celém těle. Vypadalo to fakt hnusně a oběhala x kožních a po nemocnicích. Snad až v Motole jí dali do kupy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babe007-tak to je fakt hnus
No to jsi mi ani neměla říkat
To já věci z bazárku jen peru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika
Hele já si myslím, že ona to právě ani nevyprala. Neřekla to teda, ale myslím si to.. Ona je trošku líný čuník víš ? Když si to pereš, tak se ti asi nic nestane. Ona si nepere ani spodáry, když je koupí. Hned si je bere na sebe. Já přepírám vždycky vše i ručníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
kup si v lekarne dezinfekci na plochy, nared to dle navodu, nalij do spreje od okeny a obleceni tim nastrikej. Teprve potom to vyper (at se nahodou neosypete z te dezinfekce)
Tady jsou nektre dezinfekce, ktere v praci pouzivame:
http://www.slune.eu/…ce-na-hracky?…
http://www.lekarna.cz/…ramin-t-1kg/#…
http://zdravotnicke-materialy.cz/…l-p-209.html
V kauflandu prodavaji Sanytol (nebo tak nejak se to jmenuje). Ale poradi ti v kazde lekarne, je v nich docela velky vyber.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,nevim na sto procent ale takovy ty tablety Milton, rozpustny, ty myslim nebeli. Smrdi jako savo ale nebeli pokud vim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chloramin určitě ne,smrdí to jak bolavá noha ![]()
babe-to je ségra s odpuštěním prase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem někde četla, že na zničení většiny bakterií /týkalo se to vaření, např. toxoplasmy v mase/ stačí teplota kolem 70 st. Takže dobrá dezinfekce je např. sušička, pokud máš, tam to ten horký vzduch dokoná, co pračka nedodělala. U umělých látek bych se bála teploty 60 a víc, že se ti to srazí. Ale znám holku, co pere vše, co já na 40 na 50 st. a nesrazí se to, oni asi když píší 40 st., tak tam je nějaká rezerva, těch 10 st. možná ![]()
S tím mrazákem to je taky dobrý nápad, to jsem zas četla u dětských hraček, kdy třeba plyšáky nemůže člověk vyvářet /měkké plasty apod./, tak zmražení je taky dobrý způsob ničení. To většina bakterií taky nepřežije. Dala bych do sáčku do horního šuplíku mrazáku, kde to nejvíc mrazí. A pak ještě vyprala.
- Citovat
- Upravit