Na jaký obor dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na jaky obor dal?
Ahojky… studuju Bc. vseobecnou sestru v kombinovane forme, letos budu koncit a chci jit dal.Ale uz na jiny obor. Tento uz mi nikdo nevezme a hlavne bych chtela zkusit jiny smer. Problem je, ze nevim jaky.
Koukam na nejaky obory, ale ve vetsine chteji Bc. v podobnem oboru. Jedine co jsem nasla je andragogika, ale nvm… premyslim i nad ekonomickymi obory.Ale kde se muzu naucit aspon nejake ekonomicke minima, abych mela aspon zaklad, popr. kde se naucit na prijimacky?
Je tu nekdo, kdo to ma podobne? Kdo zmenil obor?
Znovu studovat Bc. se mi nechce a prijde mi, ze u Mgr. nebo NMgr. je to omezeny… :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@salme nevím odkud jsi, ale kamarádka dělala po BC. porodní asistentce nějaký školu v Kladně obor myslím management zdravotnictví nebo tak nějak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja prave premyslim o uplne zmene oboru, neb i moje kamoska studuje tento obor a je to udajne vpodstate ekonomicky obor, tak mi prijde, ze uz je vlastne jedno, jestli pujdu na tohle a nebo uplne zmenim zamereni… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli půjdeš na andragogiku, tak hodně štěstí, dostat se tam, to je skoro zázrak (taky o ní uvažuju)
Mám podobnej problém, sice jinej vystudovanej obor, ale taky chci jít ještě na vejšku na úplně něco jinýho. Ale já jsem teda smířená s tím, že půjdu znova na Bc. nebo teda na 5letý Mgr.
Jinak kde se naučit základy ekonomiky apod.? Myslím, že si stačí zařídit kartičku v nějaké univerzitní, popř. vědecké knihovně, tam se dají půjčit všelijaké knihy a dostudovat si doma, co potřebuješ. Já se takto snažím taky dovzdělávat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rajada - no to jsi me moc nepotesila
![]()
No jo… tak uvidime
… zatim budu muset vybojovat souboj se svoji bakalarkou a pak uvidime.
Co ta andragogika? Kamaradka ji kdysi studovala a rikala, ze je to relativne vpohode… tak nvm… - teda myslim, dostat se na ni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@salme píše:
rajada - no to jsi me moc nepotesila![]()
![]()
![]()
No jo… tak uvidime… zatim budu muset vybojovat souboj se svoji bakalarkou a pak uvidime.
Co ta andragogika? Kamaradka ji kdysi studovala a rikala, ze je to relativne vpohode… tak nvm… - teda myslim, dostat se na ni
No, já koukala, kolik berou a kolik se hlásí na jednotlivé fakulty… Učí se to u nás jen na 3-4 vysokých školách, což je sice poměrně dobrý číslo (je to Olomouc, Karlovka v Praze, Brno a ještě něco, co si snad ani nepamatuju..), ale do ročníku berou většinou tak 10-45 lidí, s tím, že hlásí se každoročně na jednu tu školu asi 300-750 lidí (na ten obor)… no tak si vypočítej pravděpodobnost toho, jak lehké je se tam dostat ![]()
a vůbec na NMgr. (kam bych se svým oborem mohla), jsou přijímačky takovej záhul, že je radši ani zkoušet nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja sla ze stredni zdravky na vysokou hotelovku. divali se tam na me, jak na blazna:-) ale prvni rok byl docela zahul, v matice se pokracovalo matikou z gymplu, coz samozrejme na zdravce nemas a taky jsem byla jedina ve tride, ktea nemela maturitu z angliny. (na zdravce pouze jeden jazyk a to nemcina)takze jsem umela 2 vety a ostatni celkem mluvili. pokud pujdes na ekonomicky obor, bude te to stat hodne casu, ale neni to nerealne. vsechno se da naucit, pokud mas na to vlohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na andragogiku bych být tebou nespoléhala, je tam velký nával a problém se tam dostat mají i ti, co tam vystudují Bc. Andragogiku mám vystudovanou, bakaláře, pak jsem potřebovala nějaký obor kombinovaně a andragogika to nenabízela (myslím ted UK v Praze, v Olomouci ano a tam je to asi i s přijetím jednodušší-měla jsem to jako zálohu kdyby mě nevzali na magisterský jinam). Navazující magisterské jsem si nakonec udělala na VŠE, fakultě managementu. Samozřejmě byly přijímačky i z ekonomie, tak jsem se musela doučit sama (na andře jsme měli jen základy v prváku). Povinnost podobného oboru z Bc. na většině oborů není, ale když je to úplně něco jiného než jsi studovala, tak se holt musíš víc doučit sama. Jinak když uděláš přijímačky, tak ukážeš, že co je potřeba, to umíš a není problém (většinou)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Popripade… jaky obor jiny? Myslim navazujici na muj? Videla jsem asi jen managment v osetroatelstvi.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bismarck píše:
Ja sla ze stredni zdravky na vysokou hotelovku. divali se tam na me, jak na blazna:-) ale prvni rok byl docela zahul, v matice se pokracovalo matikou z gymplu, coz samozrejme na zdravce nemas a taky jsem byla jedina ve tride, ktea nemela maturitu z angliny. (na zdravce pouze jeden jazyk a to nemcina)takze jsem umela 2 vety a ostatni celkem mluvili. pokud pujdes na ekonomicky obor, bude te to stat hodne casu, ale neni to nerealne. vsechno se da naucit, pokud mas na to vlohy.
vysoká hotelová?
to slyším poprvé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit