Na jaký typ dovolené jezdíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9667
25.8.23 18:49

Na jaký typ dovolené jezdíte?

V poslední době je tu spoustu diskuzí o dovolených (jak překvapivé o prázdninách, že? :mrgreen: ), tak by mě zajímalo, jakým způsobem dovolenou trávíte - viz anketa. Případně, jak byste ji rádi/y trávili/y.
Anketa má jen omezený počet možností, tak klidně piště do komentářů, pokud žádná možnost nevyhovuje.
P. S. Ne, není to průzkum pro žádný článek, jen pro potřeby ukojení mé zvědavosti :mrgreen:
A aby to bylo fér, tak začnu - od doby, co jsou děti větší a neprudí při delších přejezdech autem, tak preferujeme poznávací dovolené - buď jezdíme od místa k místu, nebo někde si někde uděláme základnu a odtud vyjíždíme do okolí. Památky, muzea, příroda, moře… od všeho kousek.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15766
25.8.23 18:58

Kombinuji BCD + ještě rádobysportovní dovolené typu lyže, kolo apod., takže jsem do ankety neklikl, sry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9667
25.8.23 18:59
@Zumpa píše:
Kombinuji BCD + ještě rádobysportovní dovolené typu lyže, kolo apod., takže jsem do ankety neklikl, sry.

Díky za odpověď.
Jo, je mi jasné, že anketa rozhodně nezahrnuje všechny možnosti, Ale holt omezený poček políček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
25.8.23 19:04

Děti ani chlap nejsou turisté, takže my jezdíme jen po ČR a vždy máme někde základnu, odkud jezdíme na výlety. Většinou je to kemp, takže kombinujeme výlety a válečku u vody v kempu, hraní her a nicnedělání. Podle počasí. Máme v plánu pořídit karavan, takže možná příští rok už budeme popojizdet v rámci týdenní dovolené. Moji rodiče jezdí k moři, kde mají přesně daný režim. Vstát, snídaně, pláž, oběd odpočinek, more, jednou za tři dny na večeři do restaurace. Žádné výlety, procházky nic. Jezdí už pár let na jedno místo. Nechápu, že je to baví. Berou s sebou vnoučata, a starší vrh už to přestává bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
25.8.23 19:06

Poznavačky po vlastní ose, pobytové váleníčko u moře s ck.

pak autem po sousedních státech se stanem nebo karavanem, rakousku, madarsko, slovensko, polsko…to je spíš někam k vodě, ale zařizujeme si to sami.

Příspěvek upraven 25.08.23 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
25.8.23 19:08

Ja mam ráda dovolené tzv. válecí :mrgreen: jeden vylet za tyden, aby se clovek kouknul tam, kde zrovna je, a jinak odpočívat, nasávat sluníčko, pohodu, dobre místní jídlo a klídeček. A je jedno, jestli to je v kempu na Vysočině nebo u moře.

Jezdit od zámku k rozhledně, tri dny lítat po městě po všech památkách, našlapat kilometry a prijet domů zmožená jak po sfárání do dolů, to muj styl není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
25.8.23 19:13

Ráda bych poznávačky, ale k vůli počasí se naše dovolené v létě mění spíš ve válečky. Pachtit se někde v horku posledních let není nic pro mě/nás a nemůžu ani zdravotně.
Starší děti mají možnost poznávaček přes školu a mladším vyhovuje hlavně mít k dispozici koupaliště s tobogánem, skluzavkou a brouzdalištěm pro naše nejmenší dítě.
Bohužel, mimo sezónu mám k vůli práci ve školství jen velmi omezené možnosti někam vyjet.
Spoustu výletů realizujeme o víkendu na jaře a na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
25.8.23 19:15
@Jahru píše:
V poslední době je tu spoustu diskuzí o dovolených (jak překvapivé o prázdninách, že? :mrgreen: ), tak by mě zajímalo, jakým způsobem dovolenou trávíte - viz anketa. Případně, jak byste ji rádi/y trávili/y.
Anketa má jen omezený počet možností, tak klidně piště do komentářů, pokud žádná možnost nevyhovuje.
P. S. Ne, není to průzkum pro žádný článek, jen pro potřeby ukojení mé zvědavosti :mrgreen:
A aby to bylo fér, tak začnu - od doby, co jsou děti větší a neprudí při delších přejezdech autem, tak preferujeme poznávací dovolené - buď jezdíme od místa k místu, nebo někde si někde uděláme základnu a odtud vyjíždíme do okolí. Památky, muzea, příroda, moře… od všeho kousek.

Stejně. Ted. Hlavni s dětmi. Pak jeste jezdime bez děti na 5 dni do Tater na treky. A na 5 dni nejak, vandr nebo cyklovandr. A v zime na hory. Vzdy bez ck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
25.8.23 19:19

Na začátku prázdnin upřednostňuju válecí dovolenou u moře. Potřebuju si odpočinout od shonu, který je do prázdnin vždycky enormní. Preferuju místa přímo u moře, kde je málo lidí, nesnáším obří hotelové komplexy. Beru si šnorchl, potápěcí brýle, lehátko a knihy. Navečer pak s dětmi vyrážíme po okolí na procházky pěšky (musí tam být kam jít do přírody - to je kritérium výběru dovolené). V druhé polovině prázdnin mám ráda aktivní dovolenou - dlouhé pěší treky nebo kolo, i v Česku nebo blízkém okolí. Všechno s dětma samozřejmě. Těší mě, že děti neremcají u sportovních aktivit a radují se stejně jako já (někdy jim teda chybí tablet, když je volná chvilka teda 😁)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 19:30

Taky to mícháme podle času a složení osazenstva.
S manželem ve dvou se zpravidla cestou od babičky, kde jsme zanechali děti rozhodneme, že jdeme někam na pár dní pod širák, případně zjistíme, že nám to za pár hodin někam výhodně letí a vyrazíme.
S jedním ditětem jsme jezdili hodně po ČR+SR a když už do zahraničí na dýl, tak bez cestovky. Během 14 dní tak 3× změníme lokaci, abychom oblast trochu poznali.
Letos se do toho přidalo mimino, tak jsme na akčnosti kapku ubrali, aby to nebylo nepříjemné, pro nikoho z účastníků.
Pobytový zájezd s cestovkou je každopádně uplně ze hry.

• Citovat
  • Upravit
14376
25.8.23 19:36

V létě za sluníčkem a mořem, válecí dovolenou, ale dostatečně dlouhou, aby člověk i poznal okolí a zároveň si odpočinul. Poznávací spíš výlety po okolí, děti jsou ještě malé a moc je to nebaví. Letos jsme vybrali dovolenou s dětským klubem, kam děti denně mohly a rodiče měli čas sami pro sebe. K nezaplacení :palec: po šesti letech jsem přečetla na dovolené celou knížku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.8.23 19:44

Do nedávna pobytová u moře s cestovkou a pěšky nebo autobusem na výlety někam do okolí. Teď už mi dlouhé cestování nedělá dobře, tak jezdím po Česku, vždycky tak 10 dní vcelku někam, kde se mi líbí - hory, lázně, kouknu na mapu a nějaké místo si vyberu, přes booking penzion a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61009
25.8.23 19:53
@Jahru píše:

My po ČR jako vy, takže třeba 2-3 hotely za dovolenou, a pri přejezdech navštěvujeme různá místa. U moře jsme, s dětmi byli zatím jen 2× a, tam je to jen pobytová s ck, prostě moře, bazén, nějaký výlet po okolí. Zrovna jsem rikala, jak sd nám s dětmi ten výběr dovolený u moře změnil.. Když jsme jezdili jen ve dvou, vůbec jsme nekoukali jaký je u hotelu bazén a jestli vůbec nějaký, většinou jsme k němu ani nechodili. Ale spíš jsme hledali takovou dovolenou, aby bylo v okoli něco zajímavyho, aby to právě nebylo jen moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
25.8.23 19:57

A ještě mě napadá… Máte rády kempy? Já osobně pouze v nouzi, když není jiná varianta přespání. Teď jsme přespávali na pěším vandru po dlouhé době v kempu a byl to očistec. Děcka všude, podnapilí tatínci u piva, tlusté mamky, co sedí u chatky/stanu klidně celý den. Bandy tatínků ráno s kocovinou s dětma a se stejnýma tričkama (vyrobené pro tuto příležitost s žertovnými nápisy jako Apalucha 2023, „Svého tátu si hlídám“). Brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9667
25.8.23 20:01
@samantafox píše:
A ještě mě napadá… Máte rády kempy? Já osobně pouze v nouzi, když není jiná varianta přespání. Teď jsme přespávali na pěším vandru po dlouhé době v kempu a byl to očistec. Děcka všude, podnapilí tatínci u piva, tlusté mamky, co sedí u chatky/stanu klidně celý den. Bandy tatínků ráno s kocovinou s dětma a se stejnýma tričkama (vyrobené pro tuto příležitost s žertovnými nápisy jako Apalucha 2023, „Svého tátu si hlídám“). Brrr.

Kempy mám velmi nerada a jen v nouzi, na přespání na 1-2 noci. Když už, tak chatičku, kde je o něco víc soukromí. Nemám problém se spaním ve stanu, ale vadí mi ta koncentrace lidí a absence soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí