Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jedeme s partou autem do Černé Hory. Dovolená je na týden s all inclusive. Výdaje na cestu budou okolo 2000 Kč. Zajímalo by mě, kolik byste si vzali peněz navíc (na různé výlety, jídlo mimo resort, suvenýry a podobně? Děkuji za názory
![]()
My platili skoro všechno kartou, v hotovosti jsme neměli víc než stovku.
Bože, to je tak dementní dotaz. Záleži na tobě, kolik utratíš. Nedávno jsem dal za suvenýry dva tisíce, někomu stačí magnetka.
My jeli letos s přítelkyní taky, s sebou jsme měli hotovost jen nějak základně, zbytek všude kartou. Max nějaké malé kavárničky a bistra nebrala karty, tak na to nějaká drobná hotovost, jinak neřešíme, všude jsou bankomaty nebo berou karty. Pokud jedete někam do hor, vyberte si nějakou hotovost, tam se častěji stává, že karty neberou, jinak nevidím nějaký problém všude platit kartou…
V Černé Hoře se nedá platit kartou? Já bych si vzala pro jistotu tak 150tisíc.
@Beruska73822 píše:
Ahoj, jedeme s partou autem do Černé Hory. Dovolená je na týden s all inclusive. Výdaje na cestu budou okolo 2000 Kč. Zajímalo by mě, kolik byste si vzali peněz navíc (na různé výlety, jídlo mimo resort, suvenýry a podobně? Děkuji za názory![]()
V Černé hoře používají karty daleko více než u nás. Dokonce i v odlehlých horských oblastech můžeš platit kartou. Takže hotovost není nutná.