Dávat kapesné dětem na dovču k moři?

9
1.6.26 11:27

Na kapesné k mori

Ahoj mám dotaz mám dvě děti 12 a 7 let každý rok litáme k moři nebo dřív jsme jezdili a dceři když jela s mamkou tak jsem jí přidával nějake kapesní jen pro ní aby se tam něco mohla koupit takhle jsem to dělala matka i naopak dcera se cítila dospělé a koupila jsi vždycky nějaké věci co se jí líbily. Se synem to chci zavést taky tak musím podotknout že obě dvě matky jsou finančně přizpůsobilé mají práci prostě netrpí co se týče peněz a se synem to chci udělat taky tak dřív jsem mu nic nedával teď už mu s matkou na plavečák na školní výlety peníze dáváme tak jsem se zmínil jeho mamince jestli by mu dala taky nějakou kačku na dovolenou není to pochopitelné povinné ale maminka se hrozně divila že to nikdy neslyšela a byla celá v údivu z toho ptal jsem se i chytré inteligence tam vám pomalu řekne to co vy chcete slyšet ale ve finále mi napsala že je to vhodné gesto proto dítě že to pochopitelně není povinné a tak dále já to po matce pochopitelně nechci jen vím že ten syn by měl asi z toho radost tak proto bych rád slyšel tady nějaké odpovědi nebo názory každopádně vím že to jsem úplně nepatří tak se omlouvám děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15440
1.6.26 11:39
@Karel721 píše: Více

Můj názor je, že tvůj příspěvek nemá hlavu ani patu. Jedna nekonečná věta…omlouvám se, dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.6.26 11:41

@ivašot. Aha no asi mi to nějak nejde no každopádně se ptám jestli je vhodné aby matka dala dítěti nějaké kapesné na dovolenou když tam jede s druhým rodičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2213
1.6.26 11:41

Vůbec to nechápu - děti jedou k moři s jejich matkou nebo s babičkou - tvoji matkou? Píšeš jak Tatar.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.6.26 11:42

@Heduš Homolková jedou se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7700
1.6.26 11:44

Takže ty máš dvě děti a každé máš s jinou ženou? A bereš své děti na dovolenou a chceš po matce toho dítěte aby mu dala nějaké kapesné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15440
1.6.26 11:44

Klidně dát může, ale není to povinnost. Jak správně píšeš, nejede na školní výlet.
Určitě bych matce o kapesné pro dítě neříkala.

Příspěvek upraven 01.06.26 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15440
1.6.26 11:45
@KKK85 píše: Více

nakonec to taky chápu tak, že bere svoje dítě k moři a od matky dítěte chce pro dítě kapesné.
Trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.26 11:46

@Karel721 nevím, tak mu dej ty do peněženky jeho příděl, ty ho chceš vzít na dovolenou a škemráš o příspěvek? Nedala bych Ti nic…našim dětem dávají sebou peníze prarodiče, ale protože sami chtějí…já myslela, že ty chceš dát dětem a ne že o to škemráš :roll: :mavam: už si další dítě nedělej, kolik těch matek ještě bude…

• Citovat
  • Upravit
41857
1.6.26 11:48

tak až pojede syn se svojí matkou, tak mu kapesné dej a uvidíš :think: jako vážně sis řekl své bývalé o kapesné pro syna, který pojede na dovolenou s tebou? a ty mu kapesné taky dáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.6.26 11:48

@KKK85 ano ale je to trošku jinak s tou první ženou když 12 letá dcera jede se mnou na dovolenou tak matka jí přidá nějaký kapesník když je to naopak tak to udělám i já ale s druhou ženou tam byl syn ještě malý aby měl nějaký koruny nebo kapesní s sebou teď je mu 7 a už mu takhle dáváme do bazénu peníze nebo na výlet a chtěl jsem to zařídit i se synem aby to takhle fungovalo i s dcerou jak to funguje doteď respektive s druhou ženou aby mu přidala kapesní tam aby jsi mohl něco koupit a druhá žena je z toho v údivu že se tohle to nedělá tak spíš se jako ptám já to po ní nechci nevyžaduji Já platím dovolenou celou s dětmi jen spíš mi šlo ani ne o princip ale že by to pro syna bylo takový vhodný gesto od mamky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5083
1.6.26 11:50

jedou s tebou, tak se tam o ně snad postaráš ne? Případně jim i dáš něco do peněženky na nějaké drobné útraty? Proč by jim měla matka dávat nějaké kapesné? Jsou to stejně vaše společné peníze, nebo?

jo aha, už dočítám, že jde o rozvedené rodiče. Ale ani tak přece nikdo nemá povinnost někomu dávat nějaké kapesné na dovolenou s druhým rodičem a rozhodně by mi bylo trapně si o něco takového říkat.

Příspěvek upraven 01.06.26 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2213
1.6.26 11:51

Proč by matky děti měly dávat pro děti kapesné? Je trapné si o kapesné říkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41857
1.6.26 11:52

no nedělá…a ty to děláš? když jede syn s mamkou někam, tak mu kapesné dáš? Kdo jiný než ty, by měl platit tvoji dovolenou s dětma? :think: matka si svoji dovolenou nehradí sama? ty ji na ni přidáváš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
1.6.26 11:56

Interpunkce, Karle, interpunkce. Ta dělá text vždycky srozumitelnější. I když tys to napsal i tak zmateně.
Chápu správně, že:
Máš dvě děti, každé s jinou matkou. Když jede 12ti letá dcera k moři se svou matkou, ty ji na cestu dáš kapesné. Je to tvá vlastní iniciativa, matka ani dcera to po tobě nevyžaduje. Když jedeš k moři ty se svým 7 letým synem, chceš zavést, aby dostal od matky taky kapesné.

Můj závěr: na kapesné pro syna nemáš automaticky nárok. Zkus jeho matce říct, že takhle dáváš pro radost kapesné dceři, že ji tím chceš potěšit a dát najevo, že jsi tak trochu s ní, i když je zrovna u moře s mámou. A jestli tuhle tradici nechce zavést i ona u syna. Že by mu (pokud jí to rozpočet dovolí), dala malé kapesné třeba na zmrzlinu. Že věříš, že by to syna potěšilo. Finální rozhodnutí je na ní.

A už si prosím nedělej další děti s dalšími matkami. Sám vidíš, jak to pak všem komplikuje život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí