Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Karel721 píše: Více
Gesto od mamky..ale když ji to nenapadne tak za mě nemáš nic takového požadovat. My bravali od manžela holky na dovolené jak po čr, tak k moři… a nikdy jim jejich matka žádné kapesné nedávala..ani mě to fakt nenapadlo. A zase jak oni jeli se svoji matkou někam my jim taky nic nedávali…
@Keyllah píše: Více
On píše že dává kapesné… ale je to jen jeho dobrá vůle, jeho nápad… a nejde toto nárokovat, nebo to po té matce chtít.. taky mi to příjde divné…
@Keyllah ano já přidávám dětem kapes na dovolenou. Ano každý sám se platíme sami dovolenou syna mám ve střídavé péče to jsem se zapomněl zmínit
a jeho matka to ví, že mu dáváš kapesné když s ní jede na dovolenou?
no, je to jen tvoje volba, ohánět se nějakými principy je zbytečné, ty chceš, aby kapesné měl, aby se učil hospodařit atd., tak mu je dej a to, jak to mají jiní neřeš…
@KKK85 píše: Více
jjj a ještě hlášky o principech a gestech
on at to dělá, mamce nechá její volbu…
Tohle bude na individualni domluve. Pokud s tim matka nesouhlasi, tak smolik ![]()
Detem dávám kapesné pravidelně, takže bych neviděla důvod, proč by na dovolenou s druhým rodičem měly dostávat nejake navíc. Kapesné navíc davam, jen pokud jedou někam sami, takže zájezd se školou, výlet, tábor.
Kapesnik je na dovolene zaklad, to kazdopadne.
Jinak uz tu vse padlo. Pokud ty z dobre vule davas diteti par kacek na dovolenou, aby si mohlo neco doprat, tak je to od tebe velmi pekne, ale vymahat to z druhe strany nemuzes. Tak hlavne aby te nenapadlo toho syna za mamkou poslat, at mu taky nejaky ten kapesnik prihodi, kdyz ty davas.
Co si představuješ, že si syn bude za to kapesné na dovolené kupovat?
Jakože zmrzlinu a suvenýry jim odmítáš platit ty? ![]()