Na kolik vyjde tento dům

• Fotoalbum (9)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3853
1.9.11 10:09

Na kolik vyjde tento dům

Ahoj,
zajímalo by mě, jestli nemáte někdo podobný styl domku a na kolik vás vyšel bez pozemku a bez podsklepení.Dá se takový domek postavit svépomocí za 1,5 - 1,8 mil.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3853
1.9.11 10:14

další obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
1.9.11 10:15

rozměry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
1.9.11 10:16

a ještě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
1.9.11 10:18

Ahoj právě s přítelem stavíme něco dost podobného (viz. foto) a taky svépomocí, ale ještě nejsme úplně u konce, ale musíme to dát do max. 1.300.000,–, protože víc nemáme takže samozřejmě záleží na spoustě věcí jako kolik je zastavěná plocha, na materiálu střechy, zdiva, betony s míchačkou a vlastníma rukama či objednaný mix, z čeho okna a taky samozřejmě vybavení domu jako centrální vysavač, podlahové vytápění, jaké schodiště atd. je toho spousta. Takže asi tak :-D asi jsem ti úplně nepomohla, ale kdyby něco klidně se ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
1.9.11 10:24

ještě doplním fotky půdorysu pater jinak náš domeček má 149 m2 zastavěné plochy …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
1.9.11 10:25

a ještě přízemí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
1.9.11 10:26
kaďaska píše:
Ahoj právě s přítelem stavíme něco dost podobného (viz. foto) a taky svépomocí, ale ještě nejsme úplně u konce, ale musíme to dát do max. 1.300.000,–, protože víc nemáme takže samozřejmě záleží na spoustě věcí jako kolik je zastavěná plocha, na materiálu střechy, zdiva, betony s míchačkou a vlastníma rukama či objednaný mix, z čeho okna a taky samozřejmě vybavení domu jako centrální vysavač, podlahové vytápění, jaké schodiště atd. je toho spousta. Takže asi tak :-D asi jsem ti úplně nepomohla, ale kdyby něco klidně se ptej

A můžeš mi prosím napsat jak velký domek to máte vy a co jste používali za materiál a co vás to stálo, jaké máte vymoženosti atd.? Pokud nechceš sem tak klidně SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50123
1.9.11 10:44

bez pozemku by to mělo stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
1.9.11 10:48

něco takovýho?
toto je konkrétně dřevostavba loni kolaudovaná.Vyšla tak na 2 mega.Ale OPRAVDU záleží na tom z ČEHO budete stavět,co budete mít za topení,jakou střechu,jak drahé budete mít třeba dlažby a obklady…na každé položce se dá ušetřit i prodělat.
Jo - dole je obývák s kuchyní + ložnice + koupelna a wc.Kotelna,schodiště,předsíň.Nahoře 3 pokoje + koupelna s wc.Není u toho garáž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
1.9.11 10:52

já bych byla trošku realistická…na hrubou stavbu ti to stačit bude určitě,my si postavily (podotýkám vše samy) bungalov a hrubá byla do 800.tis.-počítáno s oknama. Ale pak ty prachy letěj jako kráva.Voda,plyn topení,elektrika…čistě betony. No shrnu to, barák 11×13,5 metrů bez sklepa jen s podkrovím(půdou) nás vyšel celkem 1,6mil. a to jsme hodně spořivý:žádná dlažba 500 a víš za metr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
1.9.11 10:58
eseta píše:
já bych byla trošku realistická…na hrubou stavbu ti to stačit bude určitě,my si postavily (podotýkám vše samy) bungalov a hrubá byla do 800.tis.-počítáno s oknama. Ale pak ty prachy letěj jako kráva.Voda,plyn topení,elektrika…čistě betony. No shrnu to, barák 11×13,5 metrů bez sklepa jen s podkrovím(půdou) nás vyšel celkem 1,6mil. a to jsme hodně spořivý:žádná dlažba 500 a víš za metr…

Jo :palec: přesně.Třeba na té dlažbě se dá prodělat jako hrom.Jenže ono to dost často bývá tak,že když má někdo úvěr a je kde brát tak moc na peníze nekouká a pořídí si dražší.Kdo chce ušetřit musí se držet na uzdě,rozesílat poptávky…a počítat počítat počítat od prvního kopnutí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
1.9.11 11:20

domeček je 14,430×10,330 m včetně garáže, máme to 149m2 proto, aby nebylo potřeba stavební povolení, ale jen ohlášení, které bylo vyřízeno na stavebním úřadě do týdne po tom co jsme jim doložili všechno potřebné … jinak základy kopala moje drahá polovička krumpáčem .. blázen :-) a bednění na základy jsme si taky samy vyrobili s podlážek na lešení a vylejvali jsme to betonem za pomocí statné míchačky Julči a zruba 10 kamarádů takže jsme platili jen suroviny a kameny do základů což fakt netuším kolik mohlo bíti můj odhad dle účtů cca do 15.000,– nejhorší je, že než kopneš do země tak to stojí taky pěkný prachy projekt(dělal známa 21.000,–) vyjmutí z půdního fondu, my platili elektickou boudu 10.500,–. Taky studnu kopal můj drahý krumpáčem, ale naštěstí nemusel nijak daleko stačilo 2,5 m a máme vodu :lol: což nám taky dost ušetřilo jen pak pro kolaudaci musíš mít osvědčení od nějaké firmy co to dělá, že vám to udělali oni, protože správně by sis to sama dělat neměla jen když jsme měli projekt na studnu tak tam nám to vypočítali na 60.000,– což mě položilo když jsem to viděla a takhle jsme to měli za skruže 5.700,–. Jinak zděný je to z H+H tvárnic což je jiný firma než YTONG, ale matroš stejný a za jiný prachy, protože je měli v akci 40% sleva + termopohr což jsou ty červený cihly (na garáži a příčkách) tak ty vyšli nějakých 155.000,–, ale je k tomu všemu potřeba spousty věcí kolem co nedokážu vyčíslit, ale nebylo to závratné sumy, jako zemnící pásek do základů, kari sítě, dráty do věnce atd. Takový strop jsme na konce udělali z panelů což původně nebylo v plánu tak ten nás vyšel dráž než jsm echtěli panely stály 82.000,– Kč …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
1.9.11 11:23

… musím nakrmit hladové krky … pak se pokusím pokračovat pokud ti to tak bude aspoň trošku stačit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
1.9.11 11:32

Super kaďaska děkuju moc jen klidně pokračuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí