(Ne)kupujeme dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.8.11 10:29

(ne)kupujeme dum

Tyjo ženský, už to trvá skorem třetí měsíc, co jsme byli poprvé na prohlídce domku… řeknu vám od začátku jak to probíhá ať se v tom vůbec zorientujete… Loni jsme se rozhodli,že prodáme byt a koupime dům. Objeli jsme za ten rok tucty nemovitosti a byli dohodnuti s kamaradem, ze az si konecne nejakou vyberem tak koupi nas byt, ze se o hypo zacne jednat ve stejny cas, (my na ten dum on na nas byt)… vse bylo perfektne dojednane,stale nas ujistoval, ze byt vezme… samozrejme,ze na posledni chvili kdyz jsme si konecne dum nasli cukl…
To je vedlejsi, jde o to, ze z prodeje bytu meli byt penizky na koupi domu plus by se neco dobralo od banky, nebo od fimry, kde pracujem, ktera poskytuje bezurocne pujcky.....

byt se pres RK zacal prodavat az nyní, dřív jsme to nestihli..
rozhodli jsme se, ze nez brat nyni zbytečně plnou hypo na ten dum tak nez by se byt prodal sli bychom do domku jen jako podnajemnici… protoze pani majitelce to hori a jde ji o to, ze hypo co ma ona momentalne brzy prestane byt schopna splacet…
tak, ze ji to tim podnajmem vykryjeme a uz konecne budem v tom nasem vytouzenem domecku a pryc z panelaku od tchyne (mimo jine)

takze bychom byli v domecku,pronajimali si ho,budem prodavat byt a az se byt proda koupi se dum, cca do roka by se to mohlo uskutecnit…

Chci poradit čím vším ošetřit budoucí koupi domku, to,když na domku uz neco zrekonstruujem jak to resit s majitelkou a tak dal… proste na co zapominame, neni to nejlepsi situcace a ne uplne nejjednodussi,urcite ne standartni ale je to takto nejvyhodnejsi pro vsechny strany…

ted jen neco nepos… tak predem velky dik vsem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
29.8.11 10:34

Staci Vam obycejna smlouva o smlouve bgudouci kupni - je to smlouva, ktera stanovi presne podminky prodeje a vse, co by jste si chteli osetrit - tak tam uvest.
Ze kupni cena bude tolik a tolik, ze se prodej uskutecni do tehdy a tehdy, a k tomu obyc najemni smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
29.8.11 10:46

nebo po dohodě s paní zkombinovat smlouvu o smlouvě budoucí kupní se smlouvou o postupném odkupu, aby se vám nájem odečítal z budoucí kupní ceny domu :wink:
hodně stěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.8.11 10:46

Přesně jak píše Bára, toto vyřešíte smlouvou o budoucí smlouvě kupní. Teď domluvíte cenu, teď domluvíte kdy bude převod, teď domluvíte jak bude vypadat úhrada (zálohy nebo celé naráz) a teď to také podepíšete. A za rok vás nemůže čekat žádné překvapení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.8.11 10:52
Ali88 píše:
nebo po dohodě s paní zkombinovat smlouvu o smlouvě budoucí kupní se smlouvou o postupném odkupu, aby se vám nájem odečítal z budoucí kupní ceny domu :wink:
hodně stěstí

Nebo ten najem zapracovat do odstavce o kupni cene… :kytka: Taky jeste muzete zapracovat sankce za nedodrzeni a tak dale.
Je to ovsem zavazna smlouva a pro Vasi jistotu, doporucuji uredne overit, nicmene u teto smlouvy to neni nutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 11:06
Ali88 píše:
hodně stěstí

cože…to jde? To se mi ovšem líbí..

• Citovat
  • Upravit
5911
29.8.11 11:09

jojo jde… jak píše Bára, jde zapracovat i různé sankce atd. Doporučuju nechat sepsat právníkem a ověřit podpisy, jak bylo zmíněno. :wink:
Hlavně se nenechte za tu smlouvu někde natáhnout. Je to jednoduchý úkon a někteří kolegové neví, co by za to chtěli :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 11:20
Ali88 píše:
jojo jde… jak píše Bára, jde zapracovat i různé sankce atd. Doporučuju nechat sepsat právníkem a ověřit podpisy, jak bylo zmíněno. :wink:
Hlavně se nenechte za tu smlouvu někde natáhnout. Je to jednoduchý úkon a někteří kolegové neví, co by za to chtěli :roll: :mrgreen:

to ne tohle my budem mít od kamarádky co dělá v RK a jejich právníci toto ošetří, bezplatně… jen mi dosud každý říkal něco jiného o tom co se má a nemá sepisovat… ráda bych nic nepodcenila… sankce za nedodržení by byli taky na místě…

• Citovat
  • Upravit
5911
29.8.11 11:34

u smlouvy o smlouvě budoucí kupní jsou přesně stanovená pravidla, kdy se „nemusí“ dodržet. Jde v podstatě o případ, kdy prodejce donutí odstoupit velmi závažné okolonosti - neměl by sám kde bydlet apod. což ve vašem případě asi nehrozí, když v podstatě přebíráte hypo. taky mě ještě napadlo, že byste hypošku mohli jen převzít na sebe a byl by klid rovnou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 11:48
Ali88 píše:
u smlouvy o smlouvě budoucí kupní jsou přesně stanovená pravidla, kdy se „nemusí“ dodržet. Jde v podstatě o případ, kdy prodejce donutí odstoupit velmi závažné okolonosti - neměl by sám kde bydlet apod. což ve vašem případě asi nehrozí, když v podstatě přebíráte hypo. taky mě ještě napadlo, že byste hypošku mohli jen převzít na sebe a byl by klid rovnou :wink:

to by sice šlo a bylo o tom i jednáno, jenže jde o to, že hypo je jen část kupní ceny… musel bybýt né zrovna zanedbatelný doplatek k tomuto, který mi dokud nebude prodaný byt nemáme… a paní v tomto byla velmi pro nás šílená, že chtěla doplatek do 3 měs. což by se v pohodě mohlo zadařit ale taky ne… a do takového presu nejdu ;) takže raději ji budu formou nájmu tu hypo platit a vezmu si hypo svoji až bude vhodnější doba ;) nyní je to všechno na honem honem, všichni jsou nenažraný a do toho se natlačit nechci nechat… ovšem nenažranost je doprovázená i zoufalostí takže pokud to může jít takto, jen a jen dobře, i s tím, že než dáme nějaký tennemalý peníz za koupi tak si domeček osaháme, i za předpokladu nějaké sankce (i desetitisícové) furt lepší a pro mě schůdnější, než se zasekat a pak už muset jen prodávat a to v téhle době nic moc vyhlídka… takže raději takto..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.11 11:59

doporučuju myslet na všechno - nejen odečet nájemného od kupní ceny, ale i vložené náklady, termíny, sankce, splátky, notářské úschovy …

taky není od věci aby smlouvu vidělo víc lidí (nemusí vidět částky, ale smysl). A prostě se na ní podívat očima „co z toho bude mít, že to chce takhle napsat“

co ještě zjistit okolo:

• věcná břemena
  • zástavy
  • katastr (komu to patří a jaký typ pozemku to je (aby půlka nebyla sestřenice z pátého kolena)
  • územní plán (takhle jsme koupili zahradu vedenou v katastru jako normální pozemek na stavbu, všechno bylo ok než jsme zjistili, že podle územního plánu je to veřejná zeleň s hodnotou nula nula a stavět se tam nesmí ani plot :nevim: )

ještě rada:
realitkám nevěř, vše si zkontroluj sama. U mého bytu mi tvrdili, že pozemek je v ceně a k bytu patří. Samozřejmě nebyl ale makléř se to ani neobtěžoval zjistit a klidně to ve smlouvě podepsal. Já jsem si to ale zjistila sama na katastru, ale ten šok, že absolutně neví, co prodává. A co se mi odvážil dát podepsat za smlouvu… Ten docela koukal, že mladý tele jí odmítlo na místě podepsat a celý jsem mu to přepsala, že takový paskvil teda opravdu ne. A on že to má od právníka. Takových chyb, ale i faktických…

• Citovat
  • Upravit
9649
29.8.11 12:03

Tak pokud ti to delaji opravdu „pravnici“ potom by ti meli vse rict, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.8.11 12:04
Anonymní píše:
doporučuju myslet na všechno - nejen odečet nájemného od kupní ceny, ale i vložené náklady, termíny, sankce, splátky, notářské úschovy …

taky není od věci aby smlouvu vidělo víc lidí (nemusí vidět částky, ale smysl). A prostě se na ní podívat očima „co z toho bude mít, že to chce takhle napsat“

co ještě zjistit okolo:

• věcná břemena
  • zástavy
  • katastr (komu to patří a jaký typ pozemku to je (aby půlka nebyla sestřenice z pátého kolena)
  • územní plán (takhle jsme koupili zahradu vedenou v katastru jako normální pozemek na stavbu, všechno bylo ok než jsme zjistili, že podle územního plánu je to veřejná zeleň s hodnotou nula nula a stavět se tam nesmí ani plot :nevim: )
ještě rada:
realitkám nevěř, vše si zkontroluj sama. U mého bytu mi tvrdili, že pozemek je v ceně a k bytu patří. Samozřejmě nebyl ale makléř se to ani neobtěžoval zjistit a klidně to ve smlouvě podepsal. Já jsem si to ale zjistila sama na katastru, ale ten šok, že absolutně neví, co prodává. A co se mi odvážil dát podepsat za smlouvu… Ten docela koukal, že mladý tele jí odmítlo na místě podepsat a celý jsem mu to přepsala, že takový paskvil teda opravdu ne. A on že to má od právníka. Takových chyb, ale i faktických…

Vlozene naklady? Jako napriklad rekonstrukce? No to uz asi ne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 12:33

to vše máme zjištěné, je to SJM exmanželů, jednáme s nima obouma…
katastr máme vyjetej… vše je psané na ně s tím, že zástava na tu hypo… jinak nic… tohle je prošustrované, zjistili jsme při tom, že nejsou dopsané nějaké kůlničky, že to bude holka muset dodělat, dozapsat do toho KN… jinak se na nic nenarazilo..

• Citovat
  • Upravit
3140
29.8.11 12:57

Dokud to nebude vaše, tak bych do toho nějaké větší částky nevrážela. Zrovna nedávno jsem četla příběh o pánovi, který si takhle smlouvou budoucí kupní zakoupil chatu, celá rodina na tom dřeli, že to bude jejich, zrekonstruovali si to…a pak přišel exekutor, že majitel má dluhy a že chatu zabavuje…a že si ji pán může odkoupit, ovšem ne za cenu, kterou měla v době, kdy za ni skládal zálohu, ale za cenu nynější, vč. zhodnocení… takže i tímto směrem se může situace vyvinout a pak z toho můžou být dost velké nepříjemnosti a tahanice, dokazování, co všechno jsi investovala, předkládání účtů u kterých je otázka, jestli budou někoho zajímat, když investuješ do nemovitosti, která není tvoje…a tvou vlastní práci ti nevrátí nikdy nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí