Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jjelena píše:
Ahoj holky,zajímalo by mě, jak má vypadat barák ke kolaudaci. Je mi jasný, že nemusí být zařízený nábytkem, ale musí tam být hotová koupelna, resp. obě koupelny? Slyšela jsem, že nemusí být namontovaná kuchynská linka, je to opravdu tak? Musí být dveře do pokojů? Vím, že by měly být schody, že? Pozemek a zahrada asi nikoho nezajímá. ¨Musí být dlažba v celým baráku? Nebo stačí mít komplet obyvtalný jen jedno patro?
Ještě upřesním, že se jedná o novostavbu a určitě si zavolám i na stav. úřad.
Děkuju za odpovědi.
nevim jestli ti moc poradim ale co vim tak koupelna musi byt urcite udelana, obe dve!!
ste ma dverama nevim ale rekla bych ze kuchyn asi ani ne, podstatne je aby bylo vse jak ma… co vim tak memu znamemu uz leta odkladaju kolaudaci kuli koupelne kteru nema udelanu …
každy stavební uřad přistupuje jinak,proto se na ně opravdu obrat.my jsme kolaudovali před 4 roky,koupelny musely byt obě komplet,kuchyn jsme měli,schodiště a ZABRADLÍ musí byt,dveře jsme měli aspon dole tak přimhouřili oči.podlahovou krytinu jsme měli.nevim,jak na kolaudaci v tomto stavu pospichate.my jsme chvilku i bydleli a pomalu doladili a pak si je zavolali.znam i takovy,co bydli jakou dobu a nekolaudovali.to bych neudělala.jo a nezapomen na veškeré tlakové zkoušky.revize a podobně.zahrada a plot nezajima,ale samo,že to řeší a dají do závad.tak ti přeju hodny pracovníky ze st.úřadu.
![]()
Já jsem kdysi v jednom článku četla, že musí být minimálně jedna místnost, funkční koupelna a kuchyně a všechny bezpečnostní prvky - tzn. zábradlí na schodech, zkrátka nic, kde by se mohl někdo event. zranit
Díky za odpovědi.
Spěcháme na to ani ne tak kivůli bydlení jako kvůli přihlášení k TP, abych mohla přihlásit dceru do školy. Ale to je ještě cca půl roku čas, tak snad to vše dobře dopadne. ![]()
Ahoj-také stavíme a tak zjištujeme co se dá-každý stavební úřad je jiný-i když to nechápu,je to tak.Ale musí být hotové podlahy-ne krytiny, schody + zábradlí určitě, dveře pouze do koupelny a WC, všechny revize, to znamená funkční topení,voda apod.Dům nemusí mít hotovou omítku ani izolaci-to vše se dá dělat po kolaudaci. Nábytek nemusí být určitě a jestli kuchyn.linka to nevím,ale myslím,že ne.Jdu kouknout na výše hozený odkaz-snad něco vyčtu ![]()
Tak ted jsem dočetla odkaz o kolaudaci a nevím-nám řekli na stavebním úřadě to,co jsem psala. A tam zase píšou,že musí být dům komplet hotový. Tak jsem z toho jelen
není tu někdo, kdo kolaudoval nedávno?
Vnější omítky a zateplení být nemusí.. nicméně úřad dá nějaký termín, do kterého to musí být hotovo. Bráchovi takhle nařidili fasádu i plot, kterej zrovna nechápu ![]()
Ale lhůta vypršela, brácha to hotové nemá a nikdo to nekontroloval ![]()
asi neporadím, bydlíme, ale ke kolaudaci jsme se ještě nedostali a asi ještě dlouho nedostaneme
měli jsme kupovat domek ve variantě na kolaudaci. Byly hotové schody se zábradlím, WC a koupelna. Zavedené energie.
Nebyly tam žádné vnitřní dveře, obklady a dlažba ani jiné podlahové krytiny (ani na schodech, pouze a jedině v koupelně a na wc - dveře a dlažba)
kuchyň nebyla ani omylem
Záleží jak kde, ale dveře by být měly, zábradlí je důležité a všechny revize, my čekáme, až dodělá obec komunikaci a zkolauduje (chybí povrch a chodníky), pak můžem teprv my, jinak už bydlíme. Na fasádu dají termín. TP podporuje starosta, zatím ho máme v obci na jiný objekt (KD). Kdybyste to nestíhali, taky řešení…
a taky to nezkolaudují, pokud tam nebude tuším požární hlásič a hasičák (u všeho, co má vydané stavební povolení po 6/2009 nebo tak nějak)
Ahoj holky,
zajímalo by mě, jak má vypadat barák ke kolaudaci. Je mi jasný, že nemusí být zařízený nábytkem, ale musí tam být hotová koupelna, resp. obě koupelny? Slyšela jsem, že nemusí být namontovaná kuchynská linka, je to opravdu tak? Musí být dveře do pokojů? Vím, že by měly být schody, že? Pozemek a zahrada asi nikoho nezajímá. ¨Musí být dlažba v celým baráku? Nebo stačí mít komplet obyvtalný jen jedno patro?
Ještě upřesním, že se jedná o novostavbu a určitě si zavolám i na stav. úřad.
Děkuju za odpovědi.