(Ne)kupujeme dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
690
29.8.11 18:46
BaraDolezal píše:
Staci Vam obycejna smlouva o smlouve bgudouci kupni - je to smlouva, ktera stanovi presne podminky prodeje a vse, co by jste si chteli osetrit - tak tam uvest.
Ze kupni cena bude tolik a tolik, ze se prodej uskutecni do tehdy a tehdy, a k tomu obyc najemni smlouvu.

Nečetla jsem to celé, tak možná už to někdo psal, do kupní ceny mi přijde riziko dávat datum do kdy se byt prodá a dům se koupí. Co když se byt nepovede prodat v určeném termínu a zakladatelka by neměla z něho potřebné finance na odkup domu. My už se snažíme byt prodat půl roku a tlačí nás už čas, ale naštěstí nemáme přesný termín, do kdy musíme peníze za byt mít. A také- čím déle se bude byt prodávat, tím déle bude muset zakladatelka platit jak podnájem v domku, tak nájem v neprodaném bytě, což znamená jednou tolik, a to se dost prodraží. Tak raději s termíny opatrně, pak se počítají sankce za každý den a to je sakra nepříjemné. " Náš " stavitel baráku se ve smlouvě také zavázal, že dům bude k dostavěn a k předání tehdy a tehdy, ale ne jeho vinou se o dva měsíce zdrželo stav.povolení, čím je jasné, že do smluvního termínu to nestihne, ale jsme lidi, tak by nás ani nenapadlo po něm něco chtít navíc za zdržení stavby, protože víme, že to není jeho chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.8.11 20:34
lenulik píše:
BaraDolezal píše:
Staci Vam obycejna smlouva o smlouve bgudouci kupni - je to smlouva, ktera stanovi presne podminky prodeje a vse, co by jste si chteli osetrit - tak tam uvest.
Ze kupni cena bude tolik a tolik, ze se prodej uskutecni do tehdy a tehdy, a k tomu obyc najemni smlouvu.
Nečetla jsem to celé, tak možná už to někdo psal, do kupní ceny mi přijde riziko dávat datum do kdy se byt prodá a dům se koupí. Co když se byt nepovede prodat v určeném termínu a zakladatelka by neměla z něho potřebné finance na odkup domu. My už se snažíme byt prodat půl roku a tlačí nás už čas, ale naštěstí nemáme přesný termín, do kdy musíme peníze za byt mít. A také- čím déle se bude byt prodávat, tím déle bude muset zakladatelka platit jak podnájem v domku, tak nájem v neprodaném bytě, což znamená jednou tolik, a to se dost prodraží. Tak raději s termíny opatrně, pak se počítají sankce za každý den a to je sakra nepříjemné. " Náš " stavitel baráku se ve smlouvě také zavázal, že dům bude k dostavěn a k předání tehdy a tehdy, ale ne jeho vinou se o dva měsíce zdrželo stav.povolení, čím je jasné, že do smluvního termínu to nestihne, ale jsme lidi, tak by nás ani nenapadlo po něm něco chtít navíc za zdržení stavby, protože víme, že to není jeho chyba.

No, divas se na to takto, a nerikam, ze nemas svym zpusobem pravdu…ale
Bez terminu ti to nikdo neuzavre… co kdyz se majitelce nepodari prodat byt ani za rok nebo dva? (Pracuji v realitach a vim, jak to s prodejem je). Pokud do neceho takoveho jdes, je tam i to riziko, ze buc´des muset prodat byt pod cenou aby jsi mohla doplatit dum.
Proc by to jinak majitelka uzavirala? Aby ji za dva roky rekli, ze to nechteji a ona treba prisla o jine zajemce?

A z druhe strany… co kdyz oni tam budou bydlet, prodaji byt a majitelka se rozhodne, ze jim to „jeste“ prodat nechce, ze jim to proda az pristi rok???

Nebo jak jinak to chces jako osetrit? Jako jen ze az se jim podari „dobre“ prodat byt, tak potom jim to majitelka proda???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.8.11 22:11

Máš pravdu, menší riziko je, že budou muset jít s cenou bytu dolů, než riskovat, že si to majitelka pak rozmyslí, to rozhodně ano. Tohle je fakt blbý, že se to nedá moc odhadnout, některý byt si najde své zájemce během chvilky a jiný na něj čeká i dva roky. My jsme ted v té samé ( blbé ) situaci. Byt leží na RK už půl roku, cenu sundaváme průběžně a nic. Tak jestli nějací vytrvalci čekají, až na kolik půjdeme, to nevím. Záleží, kdo vydrží nervově víc, já už moc ne :-) Také máme strop ( resp. podlahu ) kam až slézt, ale i tohle už je málo. A to jsme si mysleli, že prodej pražského bytu bude to nejjednodušší a zrovna na něm jsme se zasekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.8.11 22:14

Byty jsou ted strasne spatne prodejne. Nedavno prodaval byt priteluv bratr… mnul si ruce, jak bude milionek doma. Kdyz jsem si poklepala na celo a rekla mu, ze bude rad, kdyz dostane 750 tis, rekl ze jsem blba a ze ho chci okrast o penize… no a nakonec prodal za 660 tis… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 22:17
BaraDolezal píše:
Byty jsou ted strasne spatne prodejne. Nedavno prodaval byt priteluv bratr… mnul si ruce, jak bude milionek doma. Kdyz jsem si poklepala na celo a rekla mu, ze bude rad, kdyz dostane 750 tis, rekl ze jsem blba a ze ho chci okrast o penize… no a nakonec prodal za 660 tis… :think:

a kde to bylo? My máme družstevák v ČL… ceny cca co se vidí +-700 tis. snaha o prodej za 750. tak snad to klapne.. kamarádka také z RK tu min. týden prodala i za 840. myslím,že je to o náhodě,jak který byt koho zaujme..

• Citovat
  • Upravit
9649
29.8.11 22:22
Anonymní píše:
BaraDolezal píše:
Byty jsou ted strasne spatne prodejne. Nedavno prodaval byt priteluv bratr… mnul si ruce, jak bude milionek doma. Kdyz jsem si poklepala na celo a rekla mu, ze bude rad, kdyz dostane 750 tis, rekl ze jsem blba a ze ho chci okrast o penize… no a nakonec prodal za 660 tis… :think:
a kde to bylo? My máme družstevák v ČL… ceny cca co se vidí +-700 tis. snaha o prodej za 750. tak snad to klapne.. kamarádka také z RK tu min. týden prodala i za 840. myslím,že je to o náhodě,jak který byt koho zaujme..

Jsme z Ostravy…ono je neco jineho ty ceny, ktere vidis na internetu a prodejni ceny. Samozrejme hraji roli lokality, rekonstrukce, celkovy stav domu… ja jen rikam, obecnou situaci… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 22:25
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
BaraDolezal píše:
Jsme z Ostravy…ono je neco jineho ty ceny, ktere vidis na internetu a prodejni ceny. Samozrejme hraji roli lokality, rekonstrukce, celkovy stav domu… ja jen rikam, obecnou situaci… :-)

já vím ;) my se taky šli koukat na dům za 2 mil. a nyní se jedná o ceně 1.1 mil. ;) vím, že co je na netu je nadsazené ;) to mě děsí taky jistým způsobem… :/

• Citovat
  • Upravit
9649
29.8.11 22:28
Anonymní píše:
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
BaraDolezal píše:
Jsme z Ostravy…ono je neco jineho ty ceny, ktere vidis na internetu a prodejni ceny. Samozrejme hraji roli lokality, rekonstrukce, celkovy stav domu… ja jen rikam, obecnou situaci… :-)
já vím ;) my se taky šli koukat na dům za 2 mil. a nyní se jedná o ceně 1.1 mil. ;) vím, že co je na netu je nadsazené ;) to mě děsí taky jistým způsobem… :/

No jo, na nakupovani nemovitosti je to fajnm, na prodej uz mene :-( a klesa to vsude ty vceny i v zadanych lokalitach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 22:30
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
BaraDolezal píše:
já vím ;) my se taky šli koukat na dům za 2 mil. a nyní se jedná o ceně 1.1 mil. ;) vím, že co je na netu je nadsazené ;) to mě děsí taky jistým způsobem… :/
No jo, na nakupovani nemovitosti je to fajnm, na prodej uz mene :-( a klesa to vsude ty vceny i v zadanych lokalitach…

právě, ze nás tolik nemrzi, kdyby jsme sli s cenou bytu dolu pac dost setrime na tom dome no… pocitali jsme ze dame v ty lokaci min 2 mil. tohle je za hubicku…

• Citovat
  • Upravit
1171
1.9.11 13:22

Tééda, to jsou ceny bytů :mrgreen: Já jsem z Hradce Králové a tady je to masakr. Máme 2kk s malou zahrádečkou a myslím že za 2,3 bychom to prodali hned. A na domeček, to aby člověk počítal tak 5 milionů… Ale zase než bydle v nějaký prdeli Horní dolní… Ale ty ceny jsou šííílený 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.9.11 13:29
Carolline1 píše:
Tééda, to jsou ceny bytů :mrgreen: Já jsem z Hradce Králové a tady je to masakr. Máme 2kk s malou zahrádečkou a myslím že za 2,3 bychom to prodali hned. A na domeček, to aby člověk počítal tak 5 milionů… Ale zase než bydle v nějaký prdeli Horní dolní… Ale ty ceny jsou šííílený 8-o

Jojo, to si kazdy majitel myslim, ze za tolik by ho prodal… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1