Na nočník jen občas
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A co nechat ještě měsíc dva plínku a přitom ji brát na záchod, když si řekne nebo když si náhodou vzpomene?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, taky učíme malýho na nočník a řekla bych že je to tím že se na něco soustředí (televize, hračky…) a prostě to pustí zrovna před chvílou jsem ho byla převlíkat páč se zabral do dětského notebooku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si myslim ze je to ok. Nasa mala bola rovnaka. Docvaklo jej to az v 2 rokoch a 3 mesiacoch. S kakanim sme mali vacsie problemy ale trochu som jej davala cokoladku ako uplatok za vykakanie sa do nocnika a fungovalo to. Teraz v 2,5 roku uz sa sama pyta aj na malu aj na velku. Uz je aj bez plienky na spanie a von tiez chodime bez plienky. Drzim palce a prajem hlavne vela trpezlivosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
v tomhle případě jsme plenu vrátili a zkusila jsem to až třeba za měsíc až dva. Nakonec to přišlo samo až ve 2,5letech ze dne na den bez nehod.
Další možnost je hlídat čas a v určitých intervalech ji posílat na nočník a dávat odměny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik
Má čas.
Moje dítko si konečně začalo říkat o čurání až v 2 letech a 7mi měsících, stolici jedině do plíny, kterou má na odpolední a noční spaní. Neřeším. Jednou na to příjde, každý má své tempo, do 18ti v plíně nebude.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam je 20mesicu a jeste nechodi na nocnik. Vubec to nehrotim.
Sama dava plysaky vycurat, vi, co tam ma delat, ale sama udela jen obcas. Cekam, az bude teplo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s @palapa, plínu bych vrátila, prostě ještě asi není zralá. Dcera má bez mála 19m, nočník považuje za pokrývku hlavy. Čekám, až bude v teple běhat po zahradě dole bez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je jasný při Kouzelný školce nemá čas ![]()
já myslim, že to zbytečně hrotíš…však se to naučí a že to občas pustí do tepláků přece není žádná tragedie ![]()
náš malej (2r. a měsíc) už má plenu jen na noc, přes den je bez plen i venku, nemá ji ani na spaní přes den (ale tam pod něj dáváme ručníky a plenu, aby to nepustil do postele..ale většinou to vydrží) ale občas to prostě ještě nevychytá třeba, že nestihne doběhnout na nočník či záchod nebo se do něčeho moc zabere či se už taky stalo, že se vyloženě počural vzteky…no bože…tak se počuraný hodí do prádla a jede se dál…pokud se to nestává pokaždý (což by znamenalo, že na to ještě není zralá a tam bych plenu vrátila), tak bych jí tu plenu zpátky nedávala, aby zas neměla v hlavičce zmatek, že jednou do kalhot (resp. pleny) může a jindy ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik ten měchýř prostě ještě neovládá, zbytečně to hrotíte. Protože bez plen je stejně pořád počůraná a půl dne tu plenu má, je to zbytečný stres pro vás i pro ni. Plenu bych vrátila a zkusila to třeba až za dva měsíce. Já to taky zkoušela opakovaně od jara až skoro do konce léta, a pak se chytli ze dne na den a bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U kluka to tak bylo, trvalo to skoro rok od prvního začátku říkání si na nočník. Ale mělo to zlepšující tendenci. Zpočátku řekl třeba 2× denně, týden nic, pak zas polehlivý týden, 2 týdny nehody. Po půl roce už jen ucvrnkával, nakonec jen cvrnkání, kyž ůneměl čas". Teď na jaro/léto bych plínu nevracela. zvlášt pokd to s počuráváním není trvalé a říká si. A hlavně, že se vyčurá, když jí dáš vyčurat. Tak hold dny, kdy je méně spolehlivá budeš myslet za ní. KDyž to neklapne, tak náhradní tepláky v tašce nezaberou o moc víc místa, než plína.
Bez stresů to jde i bez plíny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik píše:
Znovu diky vsem za rady. Trochu me prekvapuje, jak tady mnoho lidi pise, ze to „zbytecne hrotite“. Ja vubec nic nehrotim, na dceru se nezlobim, naopak snazim se byt jak milijus, aby nedostala nejaky blok nebo neco. Cekam a snazim se ji povzbuzovat k tomu, aby se darilo. Urcite bych to nenazval hrocenim, a ani po znovuprecteni meho uvodniho prispevku nejak nevidim, podle ceho se tolik lidi domniva, ze to moc hrotim
Ocividne to proste vypada, podle nazoru pritomnych, ze proste pockat az to prijde samo je ta spravna cesta. Tak snad to bude brzo, abychom nemeli gauc flekaty na trvalo
Nevracej plínku. Malému jsou taky dva roky, doma si říká, a už se nepočural jak dlouho, ale na návštěvě, se mu to povedlo, aniž by si řekl. A tak ho lapám každých deset minut a vždycky se vyčurá. Prostě jí otravuj a otravuj, za chvíli to půjde. Znám jednu paní co to nehrotila holce jsou čtyři a půl a ve školce se vesele počurá. Nevím, co je to dneska za metody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik píše:
@Lama Lama Nahradni teplaky ne, ale nekdy za den procura i pateryHlavne, kdyz ji dame k piti dzus naredeny s vodou, to ma moc rada a vypije ho neskutecne mnozstvi a potom cura kudy chodi
i u nás to tak zpočátku bylo. Já jedu na látkovkách. Jestli hodit do pračky tepláky nebo plínu bylo fuk. Alespon člvěk hned poznal, že je dítě počurané, převlíknout a jelo se dál. Třeba v těch 2,5 letech jsem poznala, že cvrnknul už jen podle toho, že přišel v jiných teplákách - sám se převlík, hodil do pračky, bez práce.
V létě to fakt byla pohoda. Místo kraťasů jsem nakoupila dsatery trenky a chodil v nich.
Jinak mi taky přijde, ž kdokoli napíše, že začal a nedaří se hned, ten to podle ostatních hrotí.
Jde začít postupně, bez nervů, křičení, řevu dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak ono je hrotit a „hrotit“
ono prostě nic se nemá přehánět…a nejlepší je zlatá střední cesta…tak přeju at´se daří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit