Kdy začít dávat na nočník? Postupy, rady :-)

627
5.4.13 20:22

Kdy začít dávat na nočník? postupy, rady :-)

Ahojte,

dneska jsem byli u dr. na pravidelné kontroli.. a doktorka mě trochu sjela, že ma dcera 11 měsíců a ja ji ještě nedavam na nočník.. že už jsme to měli davno zkoušet.. no trošku jsem z toho byla vyplašena, myslela jsem, že ji to začnu učit tak v létě..

Každopadně bych Vás chtěla poprosit kdy ji na ten nočnik mam davat? po každém jídle? po probuzeni? když uvidim, že čůra nebo kaka tak rychle rozbalit a posadit na nočník?
Zatim o teto „problematice“ nic nevím takže budu rada, za každou radu..

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3249
5.4.13 20:26

@Moniulik naše malá je stejně stará, začnu až se oteplí, až jí nebudu muset stahovat punčocháče, a tepláky a kde co ještě:-D Ale jen co to půjde tak začnu. Na nějaký psychický dozrávání nehraju, nás to taky naučili brzo a psychicky jsme nestrádali a pochopili to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
5.4.13 20:30

Nebud vyplasena, zacni s tim, kdy se ti bude chtit ;) Doktorka te nema co osocovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 20:30

Ahoj :mavam:, já mám dvě holčičky. Jedné budou v červnu 3 roky a druhé byl v unoru rok. U starší jsem to nějak neřešila. V květnu se během víkendu naučila na nočník - pak v červnu jí byly dva roky. Měla problém s mluvením, takže když jsme to zkoušeli dříve, tak si prostě neřekla :nevim:. V září jsme začali spinkat přes den bez plínky a ted v březnu jsme odplinkovali v noci. Mladší bude 14 měsíců a ráda bych jí přes léto odplínkovala - přes den. Jelikož je rozená v unoru, tak se mi dotoho v zimě moc nechce - přece jen je to svlékání venku mnohem horší…Podle mě je to teda uplně v pohodě. Samozřejmě nejsem odborník, ale…Tot moje zkušenosti…A nebooooj. Znám „slečnu“, která má ve svých 12 letech PLÍNU PŘES NOC :poblion: :poblion: :poblion:. Není kam spěchat. Až na to bude malá připravená, tka to určo poznáš :mavam: :mavam: :mavam: P. S.Žádnej stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.4.13 20:31

Já mám roční holčičku a nočník zatím nehrotím. Párkrát jsem ji zkoušela posadit ale okamžitě z nej slezla a hrála si s ním. Ale rady taky uvítám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
5.4.13 20:33

Jéé tak brzy? Já začala u všech třech vysazovat kolem druhého roku. Až si sami začaly říkat, samy se uměly svléknou a sednout si na nočník. A po měsíci jsme byly bez plen i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 20:34
@78mamina píše:
Jéé tak brzy? Já začala u všech třech vysazovat kolem druhého roku. Až si sami začaly říkat, samy se uměly svléknou a sednout si na nočník. A po měsíci jsme byly bez plen i v noci.
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072

@Moniulik Mě doktorka říkala, že do 15 měsíců nemá dítě ještě vyvinuté svěrače. Dávat se samozřejmě může, ale pokud se zadaří, tak jsou to náhody, že dítě posadíš v pravou chvíli. Bylo to u prvního dítěte před 8 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103

Od kdy má co doktorka mluvit do nočníku? 8o 8o 8o

PS: k tématu - mám téměř dvouletá dvojčata, nočník jsem kupovala někdy v prosinci a občas jsme je zkoušeli dát, k ničemu to nevedlo. Tuto sobotu jsme nemilosrdne vzali pleny „přes den“ - tj. když jsme doma a zrovna nespí. Na ven dávám. Po pěti dnech slavíme částečné úspěchy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733

Já začla jen tak posazovat, když se mi chtělo okolo roku, ted má malá 16M a několikrát za den si řekne sama, že chce aa, pokud nechce nenut, zkoušej první posadit oblečenou, pak ji vyslíkni, vemte si k tomu třeba knížku a prohlížejte si, ale klidně počkej až na to léto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.4.13 20:42
@Moniulik píše:
Ahojte,

dneska jsem byli u dr. na pravidelné kontroli.. a doktorka mě trochu sjela, že ma dcera 11 měsíců a ja ji ještě nedavam na nočník.. že už jsme to měli davno zkoušet.. no trošku jsem z toho byla vyplašena, myslela jsem, že ji to začnu učit tak v létě..

Každopadně bych Vás chtěla poprosit kdy ji na ten nočnik mam davat? po každém jídle? po probuzeni? když uvidim, že čůra nebo kaka tak rychle rozbalit a posadit na nočník?
Zatim o teto „problematice“ nic nevím takže budu rada, za každou radu..

Děkuji moc

bych asi následně sjela já doktorku :roll: my zkusili v roce a půl, nezájem, pak ve dvou letech nezájem a hysterák, zhruba za čtvrt roku začal a je bez nehody. Až bude zralá, tak začne, neboj se. Ono takovéhle posazování bývá často bez efektu, ještě si neuvědomují, co dělají a neovládají svěrače. Neříkám, že nejsou výjimky, ale v mém okolí je jich hodně málo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
5.4.13 20:45

Jo a začla jsem tím že jsme si šly vybrat nočník, den předtím jsem jim řekla vymyšlenou pohádku o nočníčkovi co byl smutnej že do něj nikdo nečural a nenakal, dítko si vybralo jakej se mu líbí, doma jsme ho daly do místnosti ve které zrovna bylo a pak už to šlo samo :D Když se podařilo pochvala já mluvila jako nočník že moc děkuji např za bobík atd a do měsíce bez plenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
5.4.13 20:50

Paní doktorka je ze staré školy, ne? Zdá se mi to dost brzo. Já měla v plánu odplenkovat pžes léto, kdy mělo být dceři dva a čtvrt. Ale v roce a půl se mi šíleně oprudila, tak jsem jí zabavila plenky. Asi jsem se náhodou trefila do dobrého období, přes víkend se docela slušně naučila. Ze začátku jsem ji posazovala na nočník co čtvrt hodiny, vzaly jsme si knížku, prohlížely. Když se vyčurala, byla za to odměna.

• Citovat
  • Upravit
4336
5.4.13 21:02

Tak já tedy nevím, ale ta doktorka je nejspíš tak 60tnice, ne? Takhle se to dělalo za nás, že nás mámy vysazovaly na nočník od doby, kdy jsme seděli sami, některé i dřív.
Mně tedy doktorka do „nočníkování“ nikdy nemluvila, akorát když jsem se ptala, kdy s nočníčkem začít koketovat, řekla mi, že dítě je schopné svěrače ovládat
zhruba od 18 měsíců.
Hlavně nic nehroť a jdi na to pak pozvolna, pomaličku. Nicméně v 11 měsících si myslím, že má Tvé dítko ještě spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
5.4.13 21:11

@Moniulik Ahoj,tak ja syna davala na nocnik nekdy od 9 mesicu, ale nevedel co po nem chci a sem tam se i vycural, ale to byla spise nahoda…
Pak jsem prestala vysazovat a vratila jsem se k tomu kdyz syn mel okolo 1 roku, ale to zase na nocniku nechtel sedet, a kdyz si na chvili sedl hned z nej slezl a nevycural se. A byly nehody. Vzdala jsem to.Ale jak mel rok a pul vratila jsem se k tomu znova, ale bez vysledku, kdyz uz sedel aspon chvili nevycural se.Tak jsem ho nenutila a nechala ho byt.No a ted 30.3. oslavil sve 2 narozeniny. A zacala jsem vysazovat ted od tehle stredy, byly nehody, ve ctvrtek nehod bylo minimalne, a dneska v patek nehoda nebyla zadna!!A sam si svlekne kalhoty, a sedne si na nocnik. :srdce: :dance: Mam desnou radost.To cekani, stalo za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze