Nechce na nočník. Jak učit?

207
27.3.13 21:03

Nechce na nocnik. Jak ucit?

Maminky prosim o radu.
Nase dcerka (13 mesicu), nechce vubec sedet na nocnicku..
Snazim se ji posazovat, ale jeste ani nedosedne uz utika.
Kdyz si hraje, tak si na nocnik velmi casto sama od sebe seda..
Nikdy se do nej jeste nevycurala.
Uz nevim co zkusit…nechci ji to nejak zprotivit.
Moc dekuju za kazdou radu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
27.3.13 21:05

Popravde, nasi maly je 14 mesicu a zatim nevi, co to nocnik je..bere to jak hracku.kdyz ji posadime, snazi se s nim jezdit po mistnosti..pockam do leta a v lete bude chodit nahata a vypilujeme to, nelamala bych to pres koleno…je brzo podle me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
27.3.13 21:06

Nenutit, pokud nechce, má čas, já už sice taky dávala malou na nočník, ale ona na něm sedí ráda a ted v 16 M, si ho už i párkrát za den sama donese a řekne, že chce aa, sednu si k ní, vezmeme si třeba knížku a prohlížíme si zvířátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
27.3.13 21:06

@Paaaaja Bud v klidu…Nas syn ma za tri dny dva roky!!A ma pliny :zed: :zed: bohuzel, taky nevim jak na nej, ale oni ty deti dozraji..Nekdo to umi driv a nekdo pozdeji!!!Nekteri umi zase neco jinyho.. :mrgreen: Nehrot to!!Ono to prijde, a sama k tomu dozraje.Nas syn si taky s nim hraje, seda si obleceny na nej, dava si ho na hlavu apod..Ale kdyz je nahaty sedne a pak stoupne, obcas do nej ucvrkl, ale asi se leka ze to tece samovolne, jen preci do pliny to tece jinak…Chce to cas.
Ale jinak si taky pockam na odpovedi, co kdo poradi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
27.3.13 21:08

Je to moc brzo. Zkus to třeba za 14dní nebo za měsíc. Hlavně nezprotivit, nenutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
27.3.13 21:12

Ahoj Pajaa moje malá taky nechtěla nechala jsem to plavat loni v létě měla 2roky zkousela to ale nevychytavala správný moment a vždy se počurala nechala jsem to tak v září si sama od sebe sundala plenku a šla na nočník se slovy lulu myslím že její mozek ktomu dospěl sám :-) každé dítko je jiný s prvním jsem si užila až až :-) určitě bych nato nespěchala ať si v okolí říkají co chtějí :-) hodně štěstí přejem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
27.3.13 21:14

Podle mě na to každý prcek potřebuje „dozrát“ a upřímně v tomhle věku ani netuší, co se tam po ní chce. My jsme taky tak občas vyzkoušeli a podle reakcí to většinou odložili. Kolem roku a půl už věděl, co je „EE“ a „čůry“, ale na nočník stejně nechtěl, tak jsme zkusili koupit sedátko na záchod. Je mu 21 měsíců a po snídani, obědě a večeři si chodí sednout, udělá co potřebuje a já jsem ráda, že to chápe. Sám si ale ještě říct neumí, takže do plínky taky ještě produkuje a žádnou vědu z toho neděláme. Dokud si neumí říct, tak mi to takhle bohatě stačí :) Takže radím ještě počkat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
27.3.13 21:14

Dodatek plenku na noc jeste máme a nestydíme se zato :-) 3roky budem mít v létě, syn měl plenku na noc do tří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.3.13 21:15

@Paaaaja nechce na nočník, jak učit? to je jednoduché - nijak.

mám už druhého kluka a na nočník si nesedne a nesednul ani jeden. u prvního jsem to pořád zkoušela, neustále tlačena všemi radami kolem, že Musí, a kdesi cosi. :zed: no, nemusel. ve 2,5letech cestou na dovolenou na šumavu vyčůral na benzínce a bylo po plenách, od té doby je měl jen na noc.. pravda, že dlouho, ale to je jeho specifikum..
takže s mladším nedělám lautr nic a je nám fajn. počítám, že v létě ve 2,5letech si to zvládne sám..

moje zkušenost je, že děti mají svoji hlavu a svoje tempo, a když nechtějí sedět na nočníku, tak prostě nechtějí. některé preferují velký záchod s redukcí.. jiné se to naučí sami později, někdo trénuje (protože chce), jiný bez tréninku sám..

13m je navíc hrozně brzy..
@Jaja87 klid, jak píšu, plenky do 2,5!! a pak to přišlo ze dne na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.3.13 21:15

Je brzy, děti jsem tak brzy netrápila a ani trápit nebudu.
Syn je bez plen od 2 let, dcera od 18 měsíců - oba se to naučili ze dne na den. Oba byli dva měsíce na to bez plen i v noci, takže tím spíš si myslím, že mozek musí dozrát. Dokud na to nepřijde sama, budete praktikovat „bezplenkovou metodu“ - ty ji budeš hlídat, aby se nepočurala.

Nočník bych schovala a vytáhla zase okolo 15 měsíců, když by to nešlo, tak za dva - tři měsíce, potom bych zkoušela v pravidelných intervalech po měsíci nebo dvou - vzhledem k tomu, že se jedná o holčičku, ty bývají většinou v tomto šikovnější a dozrávají dřív než kluci.

Příspěvek upraven 27.03.13 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
27.3.13 21:16

Ahoj, řeším to samé, taky máme 13 měsíců :-) Malá nejdřív taky utíkala, teď se dokonce bojí a brečí; bot se bojí, čištění zubů taky… :mrgreen: Prostě momentálně bojánek :D
Rozhodla jsem se to zatím nijak neřešit a nestresovat jí vysazováním, říkám si i že až bude léto, bude snažší ji vysvléct ;) a že bude i o chlup starší a pochopí, že se bát nemusí…
Hlavně si myslím, že až bude starší, tak i víc začne vnímat to nepohodlí, zatím se v pokakaném tváří děsně spokojeně :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.3.13 21:18

Jo, a můj starší se počůrával v noci do 5let! (on chrní hrozně hluboce a nevzbudí ho nic, ani mladší brácha řvoucí mu do ucha, natož když se mu chce.. :think: )
ale pak najednou, ze dne na den šmitec, prostě mu dozrál močák, nějaké ty nervové dráhy, a najednou při stejném režimu to vydrží v klidu a s jistotou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.3.13 21:19

Můžeš ji zkusit nějak zabavit, dát nějakou knížku na prohlížení, pokud kouká na pohádky, tak posadit k pohádce, klidně jí dát i kus žvance… Důležité je časování, děti čurají po probuzení, po jídle, takže jít trochu víc najisto, že bude mít co čurat. Můžeš ji tam zkusit „odkládat“ třeba při přebalování, než si nachystáš novou plínku, nedělat kolem toho nějaký velký haló, spíš jako rutinu.
Bohužel s druhým synem dost bojuju, nesnáší sezení na povel, i v kočáru dělá od určité doby šílený brikule, řve, tudíž vůbec ho přimět, aby na nočníku poseděl, byl nadlidský výkon.
Jakmile se něco povede, tak chválit, tleskat, tančit oslavné tance, děti tohle mají rády.
A nemyslím si, že by bylo brzo, teď je takový trend dítěti existenci nočníku zatajit nejlíp do dvou let, ale proč nechat v plíně dítě, který by se třeba naučilo mnohem dřív :nevim: Kolem dvou let už může přijít období vzdoru a dítě je pak vzteklý už z principu, že se po něm něco chce a dělá pravý opak, to mi přijde taková blbá doba se spolehnout, že to pak půjde samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.3.13 21:21

Příspěvek upraven 04.06.16 v 17:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
27.3.13 21:21

@Nataša Ja jsem v klidu. :dance: Ja to nejak nehrotim, ale tchyne remca ze ma pliny jeste, a ja si pak pripadam jak neschopna mama, a porad ji muzu opakovat ze nechce sedet na nocniku…
Syna jsem posazovala do 9 mesicu, ale nechapal, tak jsme delali vzdy pauzu a zkusili za par mesicu. A porad zadny vysledek nic nechtel nenutila ak je i mozna moje chyba ze jsem nevysazovala porad???Nenechala ho litat casto v teplakach? Ale je zase fakt ze me nebavilo ho hlidat kazdych 5 minut a kazdych 5 minut ho prevlikat, nestihala jsem prat apod…Tolik teplacku nemame…
Mozna si rikam ze asi za to muzu ja…
Ale uz hodnekrat jsem zde cetla ze vetsinou okolo 2 let se deti odplinkovali..Tak asi na tom neco bude…
Ale myslis opravdu ze dozraje sam, a sam si nekdy rekne ze chce??!Hodne tady slychavam v diskuzich, jak si jejich deti rekli sami ze dne na den, opravdu to tak byva!!!Je to pro me docela neuveritelne, nevim zda nas syn si nekdy rekne sam a pochopi…On vi na co je nocnik, a rekne e-ee az kdyz je v pline.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze