Dvouleťák nechce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dvouleťák nechce na nočník
Ahojky holky, vím, že toto téma tu už někde bylo, tak se omlouvám. Synovi byli v lednu 2 roky, do té doby měl hysterické záchvaty při zmínce o nočníku. Sednout si tam ani náhodou. Po druhých narozeninách si tam už konečně sedl a jednou se i vyčural. Od té doby ale nic. Sedne si tam oblečený, sundá si i poučocháče a sedne. Ale když mu sundám plínu a řeknu aby si tam sedl nahatý, tak opět hysterické záchvaty. Jsem už úplně zoufalá, mám pocit, že se to snad nikdy nenaučí, vždyť už jsou mu 2 roky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dcera má dva a čtvrt a sice na nočník si sedne, ale nevypustí do něj nic leda občas kapku z které má záchvat euforie, ale žádný pokračování:-) Oni k tomu dozrají, neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, hlavně trpělivost, do ničeho nenutit, jen lehce vysvětlovat, dítě na to přijde samo. Dcera měla přesně ty samé záchvaty nechtěla ani nocnik, ani záchod, v létě ani na travičku. Koncem léta najednou sama přišla, že chce čůrat a na trávu to najednou šlo, na nočník pořád nechtěla, doma čůrala do vany. Zlomilo se to týden před druhými narozkami, od té doby je přes den bez plen, jen v noci nám to stále nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se nočník setkal se zhruba stejným nadšením, oblečena na pár sekund, svlečena vůbec. Přišlo mi, že se jí na tomprostě špatně sedí, neumí si tam ty nožičky poskládat. Tak jsme zakoupili redukci na záchod a na tu si sedá o dost ochotněji. Zatím jen párkrát denně čistě cvičně, ale vypadá to slibně, minimálně tam vydrží chvíli sedět a nechytá hysterák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja bych ho nechala.Nase mala taky bojkotovala nocnik do 2,5 let. nechtela na nem
vubec sedet.Pak to nejak prislo samo, najednou si sedla, tak jsem ji vzala plinu a za 4 dny bylo odplenkovano. neboj, to prijde, jeste jsem nevidela 15ti leteho pubertaka s plinou.:-)
- Citovat
- Upravit
@hofka píše:
Dcera má dva a čtvrt a sice na nočník si sedne, ale nevypustí do něj nic leda občas kapku z které má záchvat euforie, ale žádný pokračování:-) Oni k tomu dozrají, neboj.
U nas stejny.10 vterin posedi a nic. Hlavne si potom musi utrit pipku, to se ji libi.:mrgreen:
Ale dnes byl prvni boban do nocniku
ani jsem o tom nevedela ( nepochlubila se)…pak, kdyz mi to ukazovala, se tvarila jako ze to je normalka, zatim co ja jsem se nad tim rozplyvala jak se sikovna. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka76 píše:
Ahoj, ja bych ho nechala.Nase mala taky bojkotovala nocnik do 2,5 let. nechtela na nem
vubec sedet.Pak to nejak prislo samo, najednou si sedla, tak jsem ji vzala plinu a za 4 dny bylo odplenkovano. neboj, to prijde, jeste jsem nevidela 15ti leteho pubertaka s plinou.:-)
Taky jsem si rikala, ze je zbytecny davat dite na nocnik uz treba od roka. Casem se to nauci kazdy. Ty deti to snad stejne vnimaji az kolem 2. roku, ze neco do ty pliny delaji…pak jim to zacne vadit a je po plinach.
prvni dcera nechtela spat bez pliny( bala se asi, ze se po…),i kdyz ji nepocurala. tak jsem zavedla papir s daty, a za kazdoe spani bez pliny si nalepila samolepku- za 4 dny byla bez plin.
Ja bych to byt tebou nehrotila. Za chvili bude teplo a to se to bude odnaucovat venku samo. Uz se tesim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janet9 píše:
U nas stejny.10 vterin posedi a nic. Hlavne si potom musi utrit pipku, to se ji libi.:mrgreen:
Ale dnes byl prvni boban do nocnikuani jsem o tom nevedela ( nepochlubila se)…pak, kdyz mi to ukazovala, se tvarila jako ze to je normalka, zatim co ja jsem se nad tim rozplyvala jak se sikovna.
U nás se včera taky povedlo první bobo, spíš to byla náhoda, ale mocně jsme oslavovali. Anežka s taťkou řádila na posteli s holou prdelkou a tak se tomu řádění oddala, že tatínka počurala
Tak mělo to úspěšné bobo lehce neúspěšnou dohru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se do klubu - dcera, 2 roky a 2 měsíce - totální bojkot nočníku. Vzdala jsem se, občas ji tam posadím pro formu (potvora
moc dobře ví na co to je - hraje si, že čůrá - sedá na něj oblečená). V létě na ni ale přitlačím, nechám ji lítat bez gatí a snad se povede, teď se tím nehodlám zabývat, jsme z toho akorát nervózní jak já, tak ona a to je zbytečné. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj mám 2letýho kluka, když ho svléknu, vyčurá se a všichni se musíme podívat, bobek však vytváří vždy někde schovaný. Zkoušela jsem i koupit prkýnko na záchod pro děti, to se mu líbilo, že je jako my. Ale žádný úspěch. Takže to taky nechávám v klidu, až to přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, synovi jsou dva a skoro 14dní…nočník zkoušíme už nějakou dobu…většinou vždycky když se na něj posadí tak se vyčůra…s velkou je to horší..párkrát se povedlo, ale to byla spíš náhoda…měl období kdy z nočníku nechtěl slézt, vzal si knížku a vydržel tam sedět fakt dlouho…včera mě napadlo, že zkusíme přes den odplenkovat i když poslední dobou na nočníkk taky moc nechtěl…no moc se nám nedaří…když ho na nočník posadím, vyčůrá se, ale ještě se nedaří, aby sám k nočníku došel, nebo aspoń aby mi dal vědět, že bude vykonávat potřebu…když se ho zeptám kde se čurá, dojde k nočníku a ukáže…tak teď nevím jestli to ještě vzdát a počkat a nebo to vydržet, co myslíte???někde jsem četla, že pokud se začne, neměla by se plenka vracet, ale když ono mu vůbec nevadí, že běhá v mokrých punčoškách :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nočník-problém
Zdravím máme podobné problémy s nočníkem-vyčůral se mi dohromady tak 3krát a to jen u pohádky s pitím v ruce…Nechce si vůbec sedat-strašné záchvaty a navíc mu ani nevadí když se počůrá-když se pokaká do plíny ani nemluvím utíká a nechce se přebalit..nechápu, že mu to nevadí…V březnu mu byli 2 roky…Snad to brzy přijde…na co se ale chci zeptat jestli Vaše děti naříkají když vstanou z nočníku? Mě se malej skoro nepostaví, pláče že ho bolí nohy..přitom na něm sedí sotva 5 minut…Asi je na něj malej? Nebo špatný tvar..?Měl dečku na kyčle před rokem tak jestli z toho? Děkuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ketysha ty jo, máš větší úspěch než já…tobě se alespoň na něj posadí a vydrží 5 minut
…mě se na něj prostě ani za boha nesedne…občas to stihnu chytit ve stoje, tak že mu podržím nočník u pinďy
a tleskáme a tleskáme a chválíme. Používáme látkovky a tak to cítí víc než v jednorázovkách a stejně mu to prostě nevadí. Kakání mu vadí v plence, to běhá za mnou po akci…Nevím jak to udělat. Holčička byla jednodušší v tom, že jí bylo příjemnější si sednout na nočník a vyčůrat, vadilo ji čůrání ve stoje, když si počůrala nožky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky z toho si nic nedělejte, to musí přijít samo, Zuzce byly v únoru dva a nanočník chodí jen občas, my máme ten úspěch, že přes den se snažíme nechávat bez plínky a když si ucvrkne tak už si pak většinou řekne, ale máme taky den kdy si neřekne a převlíkám třeba 6×, jsme v začátcích učení, někdy dostane hysterák a na nočník si nesedne, radši jí dávám na záchod s redukcí, to má větší úspěch.
@Ketysha málá si na nožičky taky stěžuje, že jí bolí, doktorka mi napsala vigantol, říkal, že to může být nedostatkem sluníčka a rychlým růstem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit