Sám se nevykaká - dlouhodobý problém
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sám se nevykaká-dlouhodobý problém
Zdravím všechny maminky,
synovi je 7 měsíců, po narození kakal několikrát denně, ale hodně trpěl na prdíky-občas, když už nic jiného nezabralo, došlo i na rourku. Kolem 3. měsíce začal sám prdět, ale najednou začal mít strašně tvrdý bobky, který nedokázal sám vytlačit-takže došlo zase na rourku. Dr nás uklidňovala tím, že od 4 měsíců najedeme na příkrmy a samo se to upraví. Po zavedení zeleniny (dýně, cuketa) se vykakal 1× sám a pak zase nic, takže jsme najeli na ovoce-nastalo menší zlepšení-za obrovského řevu kadil sám, když jsme mu přitlačili nožičky k bříšku. Vrátili se ale opět problémy s prdíkama a po několika dnech se syn zase ucpal, vytlačil hodně tuhej bobek a seknul se a dál už zase kaká jen s trubičkou :/ občas se stane, že mu kousek uteče do plínky, ale stejně ho večer musím protrubičkovat, jinak se mi kroutí u prsa a nechce pít
Většinou toho z něj vyjde ještě hodně. Stejně se ale pak celou noc se kroutí, budí se co hodinu, kručí mu v bříšku, ráno prdí jak o závod…jsme z toho už zoufalí, vyzkoušeli jsme snad už všechno-švestková šťáva, heřmánkový čaj, kmínový odvar, lactulosu, syrovou strouhanou mrkev, ovesné vločky, olej do zeleniny, všechny možný kapičky a probiotika, když mu dám čípek, tak se taky úplně nevyprázdní… sice mu tím vším změkčím konzistenci bobku, ale sám to prostě nevytlačí, i když se kolikrát usilovně snaží
Začínám mít obavu, aby neměl nějaký problém ve střevě nebo konečníku-nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Dr nám pokaždé jen řekne, at si dáváme pozor na trubičku, že na ni vzniká návyk…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rozhodně bych to řešila s odborníkem - proktologem. Tohle, co popisuješ, určitě není běžná zácpa, která by se sama spravila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my taky meli dlouho problemy, taky jsme myslela, ze uz s nim neco je a pujdeme na vysetreni, taky malej hrozne trpel na prdiky, nevim presne do kdy - do sedmeho nebo osmeho mesice, a taky se sam nevykadil, a to lez i si stoupal, pak jsem ho taky trubickovala, ale v tom sedmym nebo osmym mesici, jsem si rekla, ze to prestanu delat, a nejdriv kadil za 5dni i noci brecel, ale nepovolila jsem a pak se to zmensovalo, ted kadi docela dobre, ale porad kdyz ma tuzsi tak taky u toho porad breci a tomu jsou uz 2 roky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla001 já ho občas zkouším nechat, jestli se nevykaká sám, ale jak je pak už moc zacpanej, tak začne odmítat jídlo a pití, když už něco vypije, tak to okamžitě vyzvrací
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to pepa jedl a pil normalne, akorat brecel a brecel..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bych určitě šla aspoň se poradit s odborníkem! Pokud už sám nejí, dokonce zvrací pití… ![]()
Pomohl by nejspíš fenyklovoý odvar a popř. pití mladého zeleného ječmene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně spíš jde o to, na jaké vyšetření by nás mohla Dr poslat - ona do nás bude pořád hustit, at dáváme probiotika, kapičky a syrovou mrkev, ale to už děláme 3 měsíce a efekt nula
do chudáka malýho rvu vše možný horem dolem, akorát mu tím víc přitěžuji, než pomáhám…i když docílím že bude mít stoličku řídkou, tak to sám prostě nevypustí (jediný „úspěch“ byl, když nedávno dostal nějakou virozu spojenou s průjmem-to z něj lítalo takovým stylem, že jsme zůstali hospitalizováni v nemocnici, jak se uzdravil, tak bylo po úspěchu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slysela jsem nekde, ale uz nevim kde, mam dojem ze to bylo ale tady na emimino…Ze mimi si muze zvyknout na pomoc v kajdeni,..Ja malymu pomahala, teplomerem, ale udelala jsem to tak jednu,2× i znama me rikala at to nedelam ze si na to zvykne a nebude sam kadit…
Neni to treba tim??Ze si zvykl na tu rourku…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ang_BK nejlíp, když si zavoláš do nejbližší dětské nemocnice, že potřebujete proktologické vyšetření, a oni tě už nasměrují a řeknou ti, jestli potřebuješ žádanku od doktorky, nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 děkuji
zkusím to pohledat
@Jaja87 jenže co chceš dělat, když se ti dítko kroutí, brečí, odmítá jídlo a všechno ostatní selže-nějak to z něj prostě ven dostat musím
to víš, že jsem si kolikrát říkala, že to nebudu používat, že ho to třeba donutí, ale když se pak několik dní nevyprázdní má bobek tvrdej jako kámen a strašně tlustej, takže pak mám strach, aby si ještě nenatrhnul konečník
a to už ho pak už vůbec sám nevytlačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě proto bych šla jinam, vylíčila problémy a dožadovala bych se pomoci, není to sranda a proč by mělo mimčo trpět?!
Hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jak vam to nakonec slo? uz sam kaka? nam je osum mesicu a mame ten samy problem
byli jsme uz i na chirurgii, dostali zelizko, to uz nam vzalli dr rekl masirovat konecnik obcas tam vjet ale stejne nekaka
- Citovat
- Upravit
@Barbora86 píše:
Dobrý den, jak vam to nakonec slo? uz sam kaka? nam je osum mesicu a mame ten samy problembyli jsme uz i na chirurgii, dostali zelizko, to uz nam vzalli dr rekl masirovat konecnik obcas tam vjet ale stejne nekaka
Bojovali jsme s tím do cca 8 měsíců, potom se to začalo zlepšovat…nevím, jestli pomohlo to, že se pak začal víc hýbat nebo čím to bylo-na nic jsme nepřišli. Vyřešilo se to naštěstí samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit