Na nočník jde pozdě :/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na nočník jde pozdě :/
Ahoj,
malé je 27m, na nočník chodí cca od října loňského roku. Chodí do něj čůrat i kakat. Občas, třeba 1-2× za den se stalo, že byla v kalhotkách počůraná, že se zapomněla, ale to jsme samozřejmě neřešili. Jenže ted poslední týden, možná 10 dní sice na ten nočník jde, ale už je prostě pochcaná a já denně přepírám 4-5 tepláků. Už jsme jí to vysvětlovali po dobrém, že do tepláčků nesmí čííí a ukazujeme na nočník, že tam j ečííí, i po zlém, kdy prostě dostala na prdel, protože jsem z toho už dost nasraná. pak tady chodí s mokrým oblečením, ani jí to nevadí a když jde, už to má puštěný, přesto se do nočníku i tak vyčůrá. Vypije denně skoro 2 litry, v tom jí omezovat nechci, když sama pije takhle hodně. tak už nevím. Do nočníku se vyčůrá, al ei tak je už počůraná a tohle nedělala, až ted. Když je nahá, nemá tepláky, tak jde hned a nikam se nevyčůrá, al ezase jí nechat ted v zimě běhat nahou po baráku se mi nechce kvůli nastydnutí
hlavně, už tak krásně chodila, takhle se nikdy nepočůrávala…nevím, jak už jí to mám fakt vysvětlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím, jestli mám vůbec právo dávat rady, já mám dceru celodenně na plenách ještě dneska.
Napadlo mne, zda není Tvoje holčička třeba nachlazená, když už bylo období, kdy jste to krásně zvládaly. Možná to prostě neudrží, protože to nestihne.
Osobně bych neřešila počůrání bitím na zadek, určitě to malá nedělá schválně.
každopádně věřím, že jak bude tepleji, tak to opět vychytá a pokud už bude ta možnost nechat ji lítat s holým zadečkem, tak do léta jste bez nehod, tomu věř!
Přeju pevné nervy a uvidíš, že bude všechno v pořádku.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttruše u nás to bylo podobné, začal chodit cca od října, i čůral i kakal, i když teda úplně 100% to nebylo a na ven jsem dávala plínku. Cca od začátku roku najednou úplně přestal, když už si řekl, tak už byl stejně počůraný… Taky jsem byla naštvaná, ale snažila jsem se to nedávat najevo, jen dokola říkala, že čůrat se chodí na nočník.
Asi před 14 dny jsem zkusila začít dávat za vyčůrání sušenku, taky to nemělo moc efekt, ale postupně zas na nočník začíná chodit.
Takže bych to nehrotila, rozhodně bych teda NETRESTALA!, tím to můžeš akorát zhoršit. A vydržela, do 18 na nočník chodit nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle Vašeho popisu se domnívám, že jde jen o přechodné období. Snažila bych se o zklidnění atmosféry, dcery bych se častěji ptala, zda si potřebuje zajít na malou, příp. jí pomohla se svléknutím nebo vysazením na WC. Nehody bych jen stručně zkomentovala ve smyslu, že musíme příště jít dřív, aby zase nebyla havárka, a že to spolu určitě zvládneme. Zcela bych se vyhnula trestání dítěte. Úspěchy pochválit. V klidné náladě se vše lépe učí. Věřím, že brzy dojde ke zlepšení.
- Citovat
- Upravit
My chválíme furt, když jde, ono to není, že by na ten nočník nešla vůbe, to jde, ale prostě když už počůraná je. Ale i přesto se ještě vyčůrá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Martin je bez plen od litopadu a třeba jednou za týden mu to nějak nevýjde a počůrá se do slipů, ale rozhodně bych ho zato netrestala
Vždycky jen řeknu, že je to fůj dělat do slipů, pohladím ho a připomenu, že se to dělá do nočníčku. Vlastně jsme ho to tak i naučili a úplně na začátku za dobrou práci dostal lentilku a za bobek dvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To samé jsme měli teď od začátku února. Malej je 26m a už chodila pěkně, po spaní měla plenku suchou a vše v pohodě. Už jsem jí chtěla zrušit pleny na noc. Najednou asi před 3 týdny, se mi začala počurávat do oblečení, když jsem se jí zeptala, jestli pude cíkat, že řekla, že nechce, i když jsem jí na nočník posadila, tak nic nevytvořila, oblíkla se a za pět minut se celá prochcajdila
Už jsem byla zoufalá a nepříčetná, nechala jsem jí ty počůraný tepláky (doma máme hic)tak nastydnutí nehrozilo. Ona si je chtěla sundat, že jsou fuj, tak jsem jí řekla, že by nebyly fuj, kdyby se vyčurala, tak kam má.
Trvalo to asi 14 dní, já z ní šílela. Bylo to přechodné období, podpořené mojí nervozitou z nedaření se otěhotnění. Ona vycítila, že jsem nervozní a nevrlá a že hned vylítnu. Byla to moje vina ![]()
Začala jsem se jí několikrát denně pták, kam se chodí čůrat, ať mi to ukáže, že je moc šikovná a já budu mít radost, když mi to ukáže.
Krásně se to srovnalo, jen místo, že chce cíkat, hlásí, že chce kakat a to pořád. Jsme bez nehod. A to je teď dokonce nemocná a tak tím kašlem co má, by mi mohla ucíkávat a nic. Ráno mívá v pleně trochu čůrnuto, protože se několikrát za noc budí kašlem, ale jinak je vše zase ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda na noc plenu máme, to ještě zdaleka vychytané nemáme. Jestli potřebuje čůrat, se jí ptám taky každou chvilku. No uvidím. Já už jsem nasraná, protože si za 3 dny pochcala všechny kalhotky co měla a ještě manžel, ten se tváří hrozně " v poho" a pak jsem tady jen já ta zlá uřvaná, co buzeruje a on jako že nic. At si jí pán převlíká sám. Už na to nemám nervy. Zase abych byla jen já ta zlá, na to taky kašlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttruše radsej sa nebudem vyjadrovat k bitiu dvojrocneho dietata za to, ze nejde nacas cikat, lebo to skutocne odsudzujem a pokladam a pokladam za Tvoje zlyhanie, ale z vlastnej skusenosti:
maly je tiez bez plienok od roka a pol (len na spanok ma) a tiez ma obcas obdobia, kedy sa zacne pocikavat- suvisi to napr. so zubami. alebo to nema ziadnu pricinu o ktorej ja viem.
vzdy stacilo to trpezlivo prejst bez nervov (a bitky) a po case nabehol na svoj stary rezim.
vsak su to este drobcekovia, ak Ta to tak nervuje, tak jej vrat plienku a neries.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi že jí plácnu přes zadek, že se počůrá, ač ví, kam se správně chodí, snad není bití. To jí pak můžu dovolovat vše. Samozřejmě upřednostnuji domluvu, nejdřív. Ale po 8mém počůrání za den jí teda plácnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttruše klííídddd však se to naučí a nejlepší na učení, je jaro a léto…
jinak bych řekla, že je to jen takové období, náš malej (2 roky mu budou v březnu) už si taky řikal na nočníček i sám běhal že chce na velkej záchod na redukci a ted když sem mu přestala dávat látkovky a dala mu jen slipy a tepláky, že si řekne, tak zrovna ne
a nevychytává to…ale beru to v klídku, však se to naučí ![]()
na noc a na ven ještě pleny má to bych si do tý zimy nalajzla..až bude teplo, tak to půjde líp i na ven ![]()
jo a náš starší kluk ten do nočníku vůbec nechtěl čurat, naučil se rovnou na velkej záchod na redukci, aby do něj nespad ![]()
Příspěvek upraven 17.02.13 v 14:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My už teda dáváme dceři plenu jen na noc a tu taky nepročurá, vydrží už celou noc, loni začla v roce chodit na nočník, v lednu jsem ji vzala přes den plenku a zatím teda nějak nehody nebyly od toho ledna jestli dohromady 6-8× se počurala víc ne.
Ale furt se ji preventivně ptáme chceš čurat, chceš kakat, už řekne jo/ne, nebo ji řeknu pojď si sednou i když řekne ne.
Mám už u ní vyčíhlé, že tak co 2-3h čurá, takže to si jde sednout znovu a v noci teda vydrží usíná mezi 19-20h a budí kolem 7:30 a to teprve čurá, ale noční plenku zatím dávám, denní už jsme zabalili úplně není třeba, malá měla teď 17měs.
Jen se chystám místo nočníku ji začít učit na prkýnko na wc, že když potřebujeme jít do města, aby mohla na wc v případě potřeby. Teď se vracíme dom, tak aby se znovu vyčurala do nočníku a pak zas můžeme do města zpět.
My s tím učením začli celkem brzo a dcera to rychle pochopila co po ní chci, taky ji hladíme, nebo tleskáme, když něco udělá, dokonce když já čurám, tak zas malá dělá za odměnu mami malá/hodná mě pohladí po hlavě
.
Neboj ono to půjde, jestli by u tvé dcery místo nočníku nezabralo to prkýnko na wc? Přece jen už je velká holka, tak už by mohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petttruše ja sa nechcem hadat- ale myslis, ze si tym nieco vyriesila, ked si ju udrela? ze sa pocikala naschval a Ty si ju takto potrestala?
lebo podla mna si si na nej len vybila svoju frustraciu. co je smutne.
tak sa pocikala, no a co? tak jej daj spat plienku a netlac na nu, ked Ta to tak stresuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi jo, půl dne chodila poctivě čůrat jen na nočník. Pak zase nanovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jí za boha nemůžeme naučit, sundavat si tepláky. My se furt ptáme jestli chce, ona se rozeběhne k nočníku a sedne si…bohužel s teplákama. že si je umí sundat, víme moc dobře a když jí to vysvětluju, chytám ručičky, jak si je má stáhnout, jen se tlemí…to je taky něco.
Jedině, kdy je bez nehody, je, když má holou zadnici, to jde hned..ale jak jsem psala, nechci jí tu takhle nechat lítat…
Mě přijde, že má takovou potřebu čůrat, že to nestíhá „dávat“ do nočníku, protože i když počůraná je, i tak jde na ten nočník, tzn., že má takovou potřebu…hlavně, když kolikrát vypije víc, než já samotná…nastydlá snad není, jen prostě nemůžu příjít na způsob, jak jí vysvětlit, naučit, ukázat, říct, že musí na tu plastovou věc POKAŽDÉ, ne při každém druhém čůrání. S bobkama to je úplně OK, to letí přes celej barák a mě je jasný, že letí na velkou, u toho nehody nemáme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit