Kaká jen do plíny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kaká jen do plíny
Ahoj holky, učím malého na nočník - čůrání si neříká ani si nesedá, ale tak nějak posazujeme a říkáme a občas je nehoda, ale je jich čím dál míň a když jdeme s košem nebo něco odnést kolem baráku, tak je bez plíny a vydrží i když je kosa, je to šikula, ale kakat nebude. Vždy kadil cca 1-3× denně, ale teď jedině do plíny
Když ho dám odpo spinkat nebo večer. Problém je v tom, že se opruďuje po všech plenách co v čr i v polsku jsou, takže bych ho potřebovala odplenkovat i na to kakání. Máte nějaká nějakou radu prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemám radu, ale ráda se přiučím, náš začal chodit na nočník v létě, dokonce tam i kakal, pak měl nějakou virózu a trochu řidší…najednou šlus a nechtěl do nočníku, od té doby po spaní do pleny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to podobně (koukám, že i téměř stejně staré dítě), jsme bez plenek, dávám akorát na noc (párkrát už se stalo, že i po noci byla suchá), ale kaká do slipů. U něj je problém, že ani čůrat nechce v sedě, takže nočník u nás neexistuje, chodí čůrat na záchod (když už mu přinesu třeba k posteli nočník, tak u toho taky stojí). Kakání mi i hlásí, ale jakmile ho posadím, tak to zadržuje. Zkoušíme všechno možné, tak jsem sama zvědavá na rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikita066 já koukám na metřík a říkám si co ji jebe, vždyť mu je 11 měsíců
pak vidím že ne ![]()
Co když mu plenku nedáš, pustí to do kalhot nebo bude držet bobika uvnitř ![]()
- Citovat
- Upravit
@tweetydee Náš nejmladší to měl úplně stejně. Kakání zadržoval, nepokakal se tedy celý, nakonec vždycky na ten záchod šel, ale až potom, co jsem zjistila, že smrdí. Zkoušeli jsme všechno možný a nic. Přešlo to samo až kolem čtvrtého roku. Kamarádčin syn zase kakal jenom do plenky. Musela mu ji nasadit a až potom se vykakal. Na záchod začal chodit až po čtvrtých narozeninách. Takže jediná rada je vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K.Black píše:
@nikita066 já koukám na metřík a říkám si co ji jebe, vždyť mu je 11 měsícůpak vidím že ne
Co když mu plenku nedáš, pustí to do kalhot nebo bude držet bobika uvnitř@kozisek
![]()
![]()
jakmile jdu pro něco, nebo telefonuju, jdu na záchod, schová se někde a tam se vykadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikita066 píše:
jakmile jdu pro něco, nebo telefonuju, jdu na záchod, schová se někde a tam se vykadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikita066 píše:
hmmm to je blbý, tohle mi totiž dělala holka, byla už dávno bez plen i v noci, ale kakat do nočníku nee
ale nepustila to ani do kalhotek
tak jsem ji vždycky musela dát plenku, po obědě po spaní a ona se vykakala a bylo to. Když ji neměla tak nekakala klidně tři dny, to bylo nejvíc co jsem vydržela, měla už nafouklé bříško. Pak jsem ji jednou zase dala plínku, ona se vykakala, já se rozlobila, pleskla ji na zadek(děti nebiju) a od té doby chodila na nočníček. Tenkrát mi to poradila dr. ať ji prostě ukážu že se zlobím, a aby to nebylo teď hned, tak jsem se asi 4 dny jako zlobila, vždycky u té plenky a asi pátý den toto. Nebyli ji ani dva roky, ale přesně si to už nepamatuju ![]()
- Citovat
- Upravit
Nejstarší mi to dělala taky, slibovali jsme hory doly, běhala po místnosti, držela se za zadek, ale do nočníku ani záchodu neudělala nic, když už jí tekly slzy, tak jsem řekla - tak to pusť - zalezla za křeslo a vteřinu bylo hotovo…pomohla školka, jí se tam hrozně líbilo(bylo jí 2a3/4)a první den se tam po,,,tak jsem jí řekla, že už tam nebude moci chodit, že jí tam paní učitelka takhle nechce, tak řekla AHA, tak já už to neudělám a neudělala…jsou ty děti hrooooozně vyčůraný
Teď bojuju s nejmladším a taky tvrdohlavě odmítá spolupracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K.Black píše:
hmmm to je blbý, tohle mi totiž dělala holka, byla už dávno bez plen i v noci, ale kakat do nočníku neeale nepustila to ani do kalhotek
tak jsem ji vždycky musela dát plenku, po obědě po spaní a ona se vykakala a bylo to. Když ji neměla tak nekakala klidně tři dny, to bylo nejvíc co jsem vydržela, měla už nafouklé bříško. Pak jsem ji jednou zase dala plínku, ona se vykakala, já se rozlobila, pleskla ji na zadek(děti nebiju) a od té doby chodila na nočníček. Tenkrát mi to poradila dr. ať ji prostě ukážu že se zlobím, a aby to nebylo teď hned, tak jsem se asi 4 dny jako zlobila, vždycky u té plenky a asi pátý den toto. Nebyli ji ani dva roky, ale přesně si to už nepamatuju
hm tak to zkusím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu nemám žádnou, mohla jsem se snažit co jsem chtěla stejně dcera si dala s nočníkem na čůrání i kakání na čas. nejdřív se nočníku bála a nechtěla na něj ani sednout, pak nechápala co po ní chceme, pak to pochopila a chodila ale jen čůrat, kakání ani za nic, to je do plíny, když jsme jí nedali tak si kakání zasekla na několik dnů, no a pak z ničeho nic to šlo a do měsíce byla bez plíny i na spaní a už nikdy se nepočůrala ani nepokakala mimo záchod či nočník. bez učení prostě chtělo jen počkat až na to sama přijde, do té doby všechny zaručené rady babiček a kamarádek nefungovaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella29 píše:
Nejstarší mi to dělala taky, slibovali jsme hory doly, běhala po místnosti, držela se za zadek, ale do nočníku ani záchodu neudělala nic, když už jí tekly slzy, tak jsem řekla - tak to pusť - zalezla za křeslo a vteřinu bylo hotovo…pomohla školka, jí se tam hrozně líbilo(bylo jí 2a3/4)a první den se tam po,,,tak jsem jí řekla, že už tam nebude moci chodit, že jí tam paní učitelka takhle nechce, tak řekla AHA, tak já už to neudělám a neudělala…jsou ty děti hrooooozně vyčůranýTeď bojuju s nejmladším a taky tvrdohlavě odmítá spolupracovat
no tak to je vyčůranost
tak hlavně že se povedlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli dvakrát asi půlroční období, kdy kluci čůrali na wc, ale kakali do slipků. Nepomáhalo vůbec nic (staršího jsme se snažili uplatit kindervajíčky ![]()
Chce to čas. Nevyhrožovala bych- už jsem poučená. Mikulka (mladší) se začal častěji počůrávat, když jsem mu řekla, že Ježíšek nepřinese vysněný dárek, pokud bude mít mokro ve slipkách. Ježíšek nezklamal a Miky je naprosto spolehlivý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit