Jak naučit na nočník - kdy a jak

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
111
19.1.13 21:12

jak naučit na

Ahojky,..všechny mamky zdravím :)
chci se zeptat-jak a kdy jste učili chodit vaše ratolesti na nočník?
malá 16 měs.----už bych byla ráda, kdyby začla…
poradíte prosím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
19.1.13 21:20

Kolem toho roku a pul oba byli schopni pochopit, ze kdyz se tam posadi tak se maji vycurat. Nicmene rict, ze ted zrovna se jim chce dokazali az ve dvou a pul…Ale my mame asi v tomto deti pomalejsi, na spani mela starsi plinu do 3a 1/4 a mladsimu uz byli tri a jeste ji ma na spani taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.1.13 21:24

Víš, ono ani není tak moc důležité, že Ty bys byla ráda, kdyby Ti na nočník
už chodila, ale jde o to, aby ona byla dostatečně zralá na to, že se má vyčůrat
a vykakat do nočníku a aby to prostě chápala. A to si myslím, že je v 16.měsících
ještě fakt dost brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
19.1.13 21:25

@vermace Ahojky,pokud chceš tak určitě můžete začít :) Naší mladou od roka posazuju na nočník(nevadí jí to, naopak sedí a hraje si).Dneska jí jsou skoro dva a doma je úplně bez plíny a když jsme venku nebo na spaní jí má. Nehod už dlouho minimum, jen když je vyloženě zaujatá nějakou činností tak zapomene říct. Držím palečky ať to v pohodě zvládnete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
19.1.13 21:26

Jeste ji nech, ja ji drtila od 16mesicu taky, docela ji to slo, ale ted si nerekne, je to cim dal tim horsi, je ji dva a pul, zacla jsem moc brzy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.1.13 21:48

S mladší jsem od narození bezplenkovala. Dítě na to, aby to na nočníku umělo pustit je zralé od narození. Problém je, že v 16 měsících je už na plenku fixovaná. Tak jako ty by jsi měla problém to pustit do kalhot, ona má do nočníku. Osobně myslím, že začít mezi rokem a rokem a půl je nejkomplikovanější. S dítětem se pořádně nedomluvíš. Před tím rokem je tvárnější, nemá tolik svou hlavu a nevzdoruje, takže je ochotné se nechat posadit a pokud posadíš ve správný čas, tak to pustí.

Pokud chceš začít a máš trpělivost, tak hurá do toho. Každá chvilka, kdy dítě nebude mít zadek v pomočené plíně je fajn. Nejdřív bych zkusila sunda plenku, pozorovat, kdy dítě čurá. Vždy čurání okomentovat třeba slovem ee, ukázat na nočník. A pak zkoušet posazovat- nejčastěji čuraj po spaní, po jídle, po pití. Dávala jsem vždy na minutku na dvě. Na tu chvilku zabavila - povídáním, knížkou ( žádné dlouhé vysedávání). Jakmile se vyčurá, tak pochvált, říct ee. Společně jít vylejt ( to byla asi největší odměna - spláchnout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.1.13 21:51

Nejprve sedat na nocnik, v klidu a necekat moc vysledky
pak zjistit, jestli ucurava nebo cura najednou vic, pokud najednou vic, muze se zacit vysvetlovat a ucit, jinak to nema cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
19.1.13 22:01

Ja ucila syna tak zhruba od roku a pul a bylo to bezvyslednny, jeste pred dvema tydny jsem mu slibovala bonbon za curani. Mozna to zni blbe, ale on vzdoroval. No a pred par dny najenou zacal uplne sam a prinesl mi dokonce nocnik, uz mu to zustalo, jinak jsem se tim trapila i netrapila pul roku, doma behal nahatej, ptala jsem se, posazovala, ale stejne mi to tu vsude ocuraval. Jak se rika, kazdy dite ma svoji dobu kdy je na to zraly, proste to zkousej, pak to jednou vyjde.Na to rada asi proste moc neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
19.1.13 23:01

Syna jsem posazovala hned, jak začal sedět sám, což bylo v 6,5 měsících. V tomhle věku dítě má radost, že je něco novýho, ukazovala jsem obrázky, dost často jsem to vychytala. Bez plen doma byl od cca 1,5 roku, celkově přes den od 20měsíců a na noc je od 26 měsíců. Takže čím dřív, tím lépe, než začne dítě umět protestovat. Ale určitě to neplatí na každý dítě. Někerý začnou bez učení brzy, některým to prostě trvá déle, ale za zkoušku určitě nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
20.1.13 00:00

Zkouseli jsme cas od casu syna posadit na nocnik, ale nejdriv z toho byl rev, pak si zvykl, ale nic neudelal a vycurat se sel treba do kuchyne…
Kdyz mu bylo 26 mesicu, poradila mi kamaradka, at mu zkusim sundat plenu a necham ho, at se pocura do kalhot. Pocural se jednou a podruhe uz si sam sel sednout na nocnik, vycural se a prisel se pochlubit. Druhy den mel jednu nehodu pri hrani, od te doby jen obcas pri nachlazeni. Kakani mu trvalo asi 14 dni, do te doby byly nehody do kalhot, ktere orval, protoze vedel, ze je to spatne. Plenu na noc jsme odbourali asi o 4 mesice pozdeji, ale ze zacatku tech nehod bylo vic.
Ze dne na den se naucil chodit na nocnik bez nejakyho vysvetlovani, sam k tomu dozral :-) jsem zvedava, jak na tom bude dcera, az prijde cas. S ni to zacnu zkouset az kolem toho roku a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.1.13 08:38

Jo, tak to by mě taky zajímalo, kdy a jak na to. Naší malé je 15m a zatím jsem nezkoušela. Nemyslím si totiž, že by si dokázala sama říct, tak to nemá smysl. Nebo takhle - nevidím smysl v tom, že se náhodně vyčůrá, když už sedí, spíš to podle mě má smysl zkoušet, když víš, že pochopí, o co jde, sama si dokáže říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.1.13 10:26
@rejžička píše:
Jo, tak to by mě taky zajímalo, kdy a jak na to. Naší malé je 15m a zatím jsem nezkoušela. Nemyslím si totiž, že by si dokázala sama říct, tak to nemá smysl. Nebo takhle - nevidím smysl v tom, že se náhodně vyčůrá, když už sedí, spíš to podle mě má smysl zkoušet, když víš, že pochopí, o co jde, sama si dokáže říct.

rpč by s nedokázala říct? ee snad řekne jakékoli dítě v 15ti měsísích. Ikdyby ne, tak zaznakovat stopro.
Neříkám nějak drilovat, ale proč to nezkusit? V 15m byla holka bez plíny i na ven. Ani to nezkust je škoda. Spousta dětí čurá a kadí do nočníku ( ikdyž má plíny) a rozhodně to není náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
20.1.13 10:28

Řekne aaaa, ale pozdě, na nočníku bulí, myslim, že moc nechápe k čemu to je ještě,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.1.13 11:01

Ale tak nikdo neřiká, že to pochopí hned. Ale ať tu nikdo nepíše, že to pochopit nemůže, není zralá… Nemůžeš posazovat čistě náhodně, ale vypozorovat kdy to dítě čurá.
Che to hodně trpělivosti. Kdo jí nemá ( já si tea myslela, že nemám) nebo to prostě dělat nechce, ať to neddělá. Opravdu to půjde později rchleji. Záleží, co kdo má a motivaci. Jestli chce někdo prostě zbavit dítě plín, tak ať raději počká.
Mě přijde fajn, že dítě se pomalu seznámí s nočníkem před obdobím vzdoru, ví k čemu je. PO vyčurání je v suché plence, nemusí si zadech máchat v moč. Obvykle umí nahlásit, že se počuralo, takže můžeš přebalit hned. O výhodách bbku v nočníku ai nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.1.13 11:13

@Lama Lama Tak já především čekám, až bude tepleji - v březnu snad už začneme zkoušet. Máme dřevěná okna, protahuje to tu jako blázen, všem nám věčně teče znosu, a to je máme obložená dekama. Lítat tady bez plínky nebo třeba jenom sedět na nočníčku, to si fakt neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze