Nočník - pohodlnost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nočník - pohodlnost?
Ahoj,
malého, teď 2,5 „učím“ už půl roku na nočník. Malý má ještě malýho brášku (8 měsíců), takže s odplenkováním jsem začla až po jeho narození, začátkem srpna. Po týdnu si říkal na nočník, i když si vždy přičůrnul, ale on dost málo pije, tak možná necítil tolik potřebu. koncem srpna jsem se na protest s dětma odstěhovala na měsíc k mým rodičům. Od té doby si přestal říkat na nočník a začal se počůrávat. Po měsíci jsme se vrátili za tatínkem, vztah mezi mnou a otcem klape, stále se počůrává… snažím se ho pravidelně dávat na nočník (plíny vracet nebudu), ale s druhým dítětem krapet nestíhám, taky takovou dlouhou dobu prostě nedávám. Malej si sem tam řekne, ale není to ani každý den. S přítelem jsme se shodli, že mu to asi vyhovuje, proč by se namáhal si říkat. Přítel prosazuje, že po každým počůrání mu vynadá a dá na zadek. S tím se asi nikdy nestotožnim, vadí mi to a myslím, že to není správný!
Nevím, proč to trvá už půl roku, jestli stresem ze stěhování, nebo žarlí na bráchu, ale prosím, poraďte co dál, už jsem zoufalá, nebaví mě to ho půl roku hlídat, je už přeci velkej. Co říkáte na to kárání a přes zadek? A co ho přestat davát na nočník a zkusit jet tejden naostro s počuráváním? Jen dodám, že mi malýho dost často hlídá tchýně, co s námi bydlí v baráku, ta na jakoukoliv změnu nepřistoupí, podle ní je to takhle správně (hlídat mi musí, páč mladší prcek špatně usíná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kárání a přes zadek je na ranu ![]()
Jinak asi neporadím, já holky všechny začala posazovat, co seděly, takže někdy kolem dvo ulet bylo odplenkováno i na noc.
Každopádně obrovská pochvala a veliké ocenění je mnohem víc pro to dítko pochopitelnější, než kárání.
Moje dvouletka má tedˇproblém se zuby, stane se jí, že si uprdne tak, že to má v kalhotách, v životě bych jí za to neflkla.
Zkoušeli jste už velký záchod? Koupit nástavec, ukázat, co tam děláte a vést příkladem? To v tomto období zabírá mnohem víc, než mlátit.
Vyřid% partnerovi, že je de*il. Vzkazuju mu to.
Takhle s malým nehnete ani za rok.
Apropos možná i na něj působí hlídání od tchyně. Dvojí metr. V tomhle období, kdy cítí změnu, je si nejistý, je to cesta do pekel. Chcete po něm moc.
Zvládly to jiné, zvládneš to taky. Bud´mu mámou, zkus si to pošéfovat sama. tˇmá jistotu a jednu ruku na to všechno.
Příspěvek upraven 17.01.13 v 22:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlátit je blbost. prostě vydrž, posazuj, bud důslednější, ono to přijde. Zkoušela jsi nechat běhat s holým zadkem?
příčin může být spoustu, všechno co jsi vyjmenovala plus že cítí tvůj tlak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekárat a nebít
u našeho mladého se někdy stalo, že se někdy počůral v noci (ve 3 letech)Nikdy jsem ho nekárala ani netrestala, vždy když se mu to stalo, tak strašně plakal.Jen jsem ho převlékla utišila a vysvětlila, že se to někdy stane a když jen trochu ucítí, že se mu chce má mě hned vzbudit.Sem tam se mu nehoda ještě stala, ale už víc jak 6 měsíců je klid. ![]()
Příspěvek upraven 17.01.13 v 22:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite bych neplacala za to, ze mu nejde nocnik, to je podle me blbost.Jen ho zbytecne stresuje.
Jinak nas malej se dlouhou dobu posazoval na nocnik doma bez nehody, zato venku si vzdycky trosku ucurknul. Rekla bych, ze sam dozraje, nema cenu ho nutit a vytvaret mu z toho zbytecny traumata.Za chvily je tu jaro, muzes zkusit, aby behal doma jen nalehko, aby mu to slo lip..Nebo mu zkus treba jednou za hodku rict, tak ted si prestaneme hrat a hracky se budou divat, jak se krasne vycuras.Ale opravdu bych volila nejakou nenasilnou formu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám s tímhle ještě zkušenost, ale musím reagovat!
Mě někdo zmlátit takhle malý dítě, že se počůrá, zmlátim ho asi taky a fofrem se stěhuju zase pryč
Myslíš, že je malýmu dobře v mokrých tepláčcích?
Zkusila bych si s přítelem sednout a pořádně si promluvit. Ať třeba měsíc malého nekárá a nebije, nijak to neřeště když se mu stane nehoda a za každý vyčůrání do nočníku náležitě chvalte. Určitě se to zlepší.
Proč myslíš, že se začnou počůrávat mnohem starší děti, když je třeba nějaký problém v rodině, nebo jsou fyzicky nadměrně trestaný? Je moc malý a musí to pro něj být příšerný nápor na psychiku, když se teprve začíná něco učit a za každou chybu ho někdo seřeže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bitím se nic nevřeší, jen se to zhorší. Sama píšeš, že se začal počůrávat při rodinné krizi. Možná má nějaký vnitřní blok, že to byla třeba jeho vina, že jste se s tatínkem hádali, odešla jsi.
Takže to spíš bude chtít hodně trpělivosti a to i z tatínkovi strany. Možná i zkusit vysvětlit, že to že se s tatínkem občas v něčem neschodnete není jeho vina a že za to nemůže. Nám to příjde logické, ale prckové to mají hold jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pritel je dement jak vysitej
nejlepsi motivace je pochvala, ne facka… a ty jsi matka na dve veci, ze si doma neumis udelat poradky - jak s chlapem, tak s tchyni, to se na me nezlob…
- Citovat
- Upravit
Bití je k ničemu - výsledek nevidíte, ne?
dítko se takhle naschvál nepočůrává
i když mě by zajímalo, jestli máte někdo zkušenost - malý je už více než půl rok - tedy od 2a čtvrt roku bez plen, ale poslední asi 2,5 měsíce si stále učůrává do slipů, někdy i kalhot doma
(pak načůrá dost do nočníku) venku se mu to nestává, je pravda, že venku si to hodně hlídám, když mu doma řeknu, nějak ho motivuju, aby si sedl a vyčůral se, není problém, ale sám prostě včas nezajde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůže to být fakt i tou žárlivostí? píšeš, že malýho často odkládáš k tchýni kvuli mladšímu. nemůžeš vrznout ttchýni do kočáru mladšího a věnovat se staršímu? nebo mimino hodit do šátku a jít s mladším ven bobovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrušila bych hlídání u tchyně a věnovala tomu tak 14 aby jsi s ním byla sama a vychytala si reakce. Pokud by to po 14 dnech bylo o ničem, vrátila bych plenku a zkusila to třeba za měsíc.
Pleskáním po prcině ničeho nedosáhnete.
- Citovat
- Upravit
@chatwenna píše:
Pritel je dement jak vysitejnejlepsi motivace je pochvala, ne facka… a ty jsi matka na dve veci, ze si doma neumis udelat poradky - jak s chlapem, tak s tchyni, to se na me nezlob…
- Citovat
- Upravit
Děti jsou hodně citlivé, vnímají i to co si my dospělí myslíme, že nevnímají. Takže tu vaší krizi určitě vnímá.
Dávání přes zadek tomu fakt nepomůže. Můj stejně starý syn je bez plenek i na noc, ale často se mu stává, že na velkou nedoběhne, nebo si hraje a stane se. A i když mě to občas fakt naštve, tak by mě nenapadlo ho za to zmlátit…
- Citovat
- Upravit
Bít dítě za to, že neumí čůrat do nočníku mi přijde neuvěřitelné. Jako zbít takhle někdo moje dítě, tak asi..:cert: Tohle zkoušet tchýně nebo otec na moje dítě tak radši bydlím sama než toto. To nevidíš, že má zjevně nějaký problém. Děti často nesou problémy a hádky rodičů mnohem hůř než si myslíš a pak se i díky tomu počůravaji. I to trestani je dalši stres pro něj a může způsobit počůravani. Nechapu kam si myslíte, že mlácením dítěte v takovéto intimní situaci dosáhnete…přesného opaku…bude mít problémy pořád!!!
fakt chudák
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty se na protest odstěhováváš, dítě na protest čůrá do kalhot.
Přítele polít čůranky, naplácat a na půl dne někam zamknout, on si vysmrádne. Toto fakt není normální.
- Citovat
- Upravit