Počůrávání 4letého

2069
17.1.13 17:58

počůrávání 4letého

Ahoj,
Tomášek oslavil 4 roky a stále se ve dne i přes noc počůrává.
Ve dvou a půl letech jsme odplínkovali, ale během asi měsíce se začal přičůrávat. Plínku jsme už nevrátili a od té doby si prakticky nikdy nedojde sám, fakt výjimečně. Vždycky se přičůrne trochu nebo víc, že by se počůral úplně, to ne, ale je mu úplně jedno, že je mokrý a hraje si dál. Takovou banalitou se přece nebude zabývat :roll:
Zkusili jsme upozorňovat i nechat být, bez úspěchu.
V noci se skoro nepočůrával, teď se občas počůrá, spíš se to horší, než že by se to zlepšovalo. Od září je ve školce a je tam moc spokojený, tam je naštěstí pravidelně posílají, tak se počůrá třeba jen jednou za dva tři dny.
Je to už docela psycho. Nijak mu nenadáváme, netrestáme, ale chceme po něm, aby když se přičůrne, si došel hned na záchod a převlékl se. Občas v pohodě, ale čím blíž k večeru, tím víc se vzteká, že nechce :,(
Máte někdo podobnou zkušenost, pomohlo vám něco nebo jednou konečně dítěti prostě secvaklo, že když se mu chce čůrat, tak si má dojít?
Doktorka se na to zatím tváří, že je to v pohodě. Myslím, že fyzický problém v tom nebude, docela na něm jde občas poznat, že se mu chce.
Předem děkuju za rady a uklidnění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.1.13 18:20

Mám 3,5 letýho a taky se u hraní připočůrá a neřeší to kdyby mohl tak by prostě jen upouštěl aby nemusel jít na záchod. V noci problém nemá, chodí až ráno. Moc jsem neporadila ale myslím že to přes den je zcela běžné a v noci třeba není tak dozrálej, někomu to prý může trvat.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.13 18:26

Ahojky, vzhledem k věku dcery posílám Anonymně, dceru jsem odplínkovala v necelých 2letech a problémy s počůráváním měla ještě nedávno(je jí 12let).Trpělivost a čas nic jinýho u nás nepomohlo.

• Citovat
  • Upravit
838
17.1.13 18:55

Prý do 5 let mají nárok se počůrat. Náš mladý měl v říjnu 4 a stále bojujeme s nočním počuřáváním. Když se to do těch 5 nezpraví tak jsem odhodlaná to řešit. Zatím se hpo snažím všemožně motivotat, máme kalendář kde si dělá každé ráno značku, kolečko sucho, křížek mokro a za mooooc koleček mu třeba něco koupím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.13 19:38

Moje dcera se taky přestala počůrávat ve dvou letech a potom ve čtyřech zase začala. Nakonec jsme to řešili na urologii - pomohlo to, brala asi půl roku léky a po těch lécích se asi za 14 dní přestala počůrávat. Potom ale v šesti letech zase začala - a zase na urologii - spoustu hnusných bolestivých vyšetření, léky a zase to přešlo a teď je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
2069
17.1.13 20:00

Díky moc za reakce!
první Anonymní ajaj, tak to může být opravdu běh na dlouhou trať koukám :-(
alusa11 to je pěkný nápad s těmi značkami - no Tomík by měl za den asi tak 7 křížků (čůrá tak po dvou hodinách)
Teď jsem mu říkala, že když mu jsou 4, tak už by s tím chtělo něco opravdu udělat, vymyslel si, že by chtěl stavebnici, kdyby to zvládnul, no od té doby si bohužel ještě nedošel ani jednou :?
druhá Anonymní on se Tomík vlastně pořádně nikdy nenaučil na nočník/záchod chodit, ten měsíc ho to asi bavilo, že se naučil něco nového, a pak ho to bavit přestalo či co :-(
No bojím se, aby to nebylo něco fyzického, ale zase aspoň by se to už konečně vyřešilo :,(

Jo a voda na mlýn pro nelátkující - Tomík byl do těch dvou a půl na látkovkách - tak jako teoreticky je zvyklý na mokro a nevadí mu. Ale myslím, že je to dost ojedinělý, za ten rok a půl mu to secvaknout mohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.1.13 20:05

U nás je to stejné… Někdy je přímo vzorový a někdy… :zed: Většinou říká, že chce čůrat, tak letíme na záchod, včera jsem valila bulvy, aniž by něco řekl, tak si sám zašel a pak řekl, že čůral. Na noc plínu pořád má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
17.1.13 20:48

Mahjo jee, Váš Adámek je ještě starší.
Aspoň vidím, že s tím má problémy víc dětí, to mě trochu uklidňuje
Kamarádky holčička se taky semtam přičůrne, no stejný případ, chytrá, společenská, ale duchem občas nepřítomná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
19.1.13 20:23

Daník má na noc taky ještě plínu (látkovou). Když jdu spát, dám ho vyčurat, a někdy vydrží do rána, někdy ne. Prostě ho to neprobudí :nevim: Přes den je ale úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
19.1.13 22:02

Ahoj Aleesho :mavam: Mě by ta noc nevadila, na počůrávání v noci mají nárok do dýl - kamarádka má chlapečka šestiletýho a taky ještě kupuje maxi plíny na noc.
Jsem zničená z toho, že mu to prostě pořád nesecvaklo nebo spíš je mu to šumák, je to pro mě hrozně vyčerpávající :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.13 22:10

@Handulinka zrovna mi to káplo do noty, hledám obdobný případ…mám tedy dceru, prostřední (necelé 3 roky). Odplenkovala se v pohodě kolem 1,5 roku, půl roku byla naprosto v pohodě. Pak asi po 2 měsících od narození 3. dítěte nastal šílený zlom, kdy se během dne občas počůrala. To asi po 2-3 měsících vymizelo s tím, že si občas ucvrkla. V té době měla cca 2 a čtvrt roku. Od té doby se to s mírnýma výkyvama stále zhorušje. Z ucvrkávání se stalo učůrávání a dokonce se občas před záchodem počůrá, že to nestihla :roll:
Na dotazy odpovídá, že se jí nechce. A to i v příp. že vidím, že má na gatích kolo jak blázen. Začínám z toho být mírně na nervy, protože místo zlepšení vidím jen regres :zed: :zed:

dnes jsem navštívila (docela náhodou) paní, co se zabývá Jonášem (detoxikací těla) a řekla o problému, co máme a že v tom vidím i psychický problém (s dcerou je celkem těžké vyjít). Po vyšetření zjistila, že to přesně sedí - emoční stres a potíže se svěračem. Dostali jsme kapky a já jsem zvědavá co z toho bude. Doteď jsem na nějaký alternativy tipu homeo apod. nevěřila. A během pár dnů jdeme i na vyšetření k nefrologovi. Tak taky uvidím, co nám řekne. Snad nás nevyhodí, že je dcera „malá“. Naštěstí mám rozumnou Dr. a žádanku nám bez problému dala.

L.

• Citovat
  • Upravit
2069
23.1.13 06:34

Ahoj,
díky za reakci. To by u nás možná taky odpovídalo. Doteď jsem myslela, že má problémy jen s počůráváním, včera dostal manžel ve školce kázání, že Tomík od Vánoc hrozně zlobí, ubližuje dětem… a mě taky přijde, že se na něj furt jen kvůli něčemu zlobím…
Budu ráda, když mi napíšeš, jestli ty kapky zabraly, a jak probíhá to vyšetření na nefrologii a co vám řekli.
díky moc!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 20:45

@Handulinka a do školky chodí se sestřičkou? jak spolu vycházejí?
Info určitě podám ;) Jsem se na to teď trochu upnula, že se to snad trochu zlepší. Ale nám pomůže i to, že nejstarší šel v úterý po 2 měsících konečně do školy (předtím nemoc, Vánoce a zase nemoc) Řekla bych, že stav, kdy jsme všichni doma a nemůžeme moc ven je katastrofa na všechny strany. Těží z toho jen nejmladší, která má postaráno o divadlo :mrgreen: Tak uvidíme. Když mám doma jen prostřední s miminkem, tak je doma relativně klídek. Potíž nastane až když se začneme někam vypravovat a ona se někde sekne (že jít nechce, pak zase chce…pak se nechce oblíct apod.) :?

L.

• Citovat
  • Upravit
2069
23.1.13 21:25

Ve školce je každej v jiné třídě, ale vycházejí spolu celkem dobře. Emička je téměř nekonfliktní, takže většinu hádek iniciuje Tomík :,( Semtam se porafají, ale klidně si dokážou hodinu hrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
10.2.13 21:58

Ahoj holky, mám stejný problém. Kristýnce je skoro tři a půl roku a stále se počůrává. Plínky jsme vypustili přes den, tak kolem druhého roku, ale na noc je měla až do Vánoc. Furt jí měla totiž plnou. Když jsem jí dala hadrovou, tak jí nevadilo, že je v mokru.
Teď se přes den učůrává, že by se úplně počurala, tak to jen občas, že stojí u záchoda, že to nestihla. Ale furt má učůrnuto. Jde na záchod a už má mokré kalhotky. Někdy když jí to ujede, tak řekne, ale většinou se to snaží maskovat.
Přes noc jí chodí cca 2-3× budit, aby se vyčůrala. Když jí nedojdu vzbudit, tak se počůrá a je jí to jedno, že spí v mokru. Kolem těch Vánoc aspoň přišla, že má studenou postel, ale teď ani to ne. Spí vesele dál.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze