Jak na nočník u dvoletého

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
128
4.1.13 10:51

Jak na nočník u dvoletého

Ahoj, moje dvoulteá dcera odmíta pochopit, k čemu je nočník. Můžete mi někdo poradit jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1767
4.1.13 10:55

No a jak to přesně probíhá?
Můj syn se přes opakované snahy, které trvaly rok a půl :lol: odplenkoval skoro až ve třech letech a s kakáním je pořád problém už pomalu další celý rok. Možná prostě ještě není zralá a pomohlo by chvilku to odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.1.13 10:58

No nejspíš nijak. Vrať jí plenu a zkus to zase až za měsíc až dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.1.13 10:58
Prostě, když jí tam dám, během vteřiny se zvedne, odmítá tam sedět a ani moc nemluví, tak ani nepředpokládám, že si o to řekne.
@ireeenka píše:
No a jak to přesně probíhá?
Můj syn se přes opakované snahy, které trvaly rok a půl :lol: odplenkoval skoro až ve třech letech a s kakáním je pořád problém už pomalu další celý rok. Možná prostě ještě není zralá a pomohlo by chvilku to odložit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
4.1.13 11:02

Já začala dnes u syna, na konci ledna mu budou dva… začali jsme běhat na záchod, má z toho prču, zmenšovací sedátko nemám, ukázala jsem mu jak se má držet a já ho jistím… jsme víc na záchodě než jinde, ale co naplat… kolikrát si ani neucvrkne, ale prostě musíme tam dojít… než bych pořád rozbalovala plínu, tak jsem mu dala slipky a do nich slipovku vložku, ať to případně nemá až v bačkorách a kdybych ho jednou neplácla přes zadek tak je od rána pořád suchý… na spaní mu plenku sice dám a pak jak půjdeme ven tak taky, ale pomalu to prostě budeme zkoušet… chce to hlavně trpělivost a tu taky nemám… a dcera mi taky začala chodit rovnou na záchod, ale ta byla lepší, od 18m byla i v noci bez plíny… hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.1.13 11:07

Asi je moc malá ještě, ta naše začala chodit ve dvou a čtvrt. Mě už došla trpělivost, tak jsem sundala plýnku a dala až na noc. Dva dny čůrala všude, tak jsem co hodinu vysazovala, pak ještě asi týden pořád vysazovala a začlo se dařit, že když jsem posadila vyčurala se. Když jsem zapoměla posadit, bylo to v kalhotkách. Asi po týdnu si začala sama sundavat kalhotky a hledat nočník. Neříka si dotěď, chodí sama a přinese plnej nočník, nebo příjde se sundanými kalhotkami a já už jen posadím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.1.13 11:11

Upřímně míněná důležitá rada - hlavně nikdy nenutit, všecko v klidu. Mně ke konci ujížděly nervy a syn potom půl roku sice kakal na záchodě, ale bál se a brečel (a to jsem mu nedělala bůhvíco 8o ) a zadržuje to co to jde :,( U druhého se nenechám ničím honit a když uvidím, že ho to vůbec nezajímá, tak to prostě odložím. Jestli tě nutí jen pocit, že už by měla, tak to bych neřešila vůbec. Mně donutil blížící se porod, nechtěla jsem přebalovat ještě tříleťáka :oops: a k tomu školka…
Já bych zatím u vás zkusila to vzít přes hru. Dávat na nočník plyšáky, nebo ji tam usadit a něco jí číst, povídat, prohlížet… to jsme dělali a občas i koukal na televizi, aby chvíli seděl.
Jinak jsem viděla knížku „Nenuťte mně na nočník“. Tu si určitě pořídím, protože my jsme si fakt užili :roll:
Docela úspěch jsme měli venku, tam se naučil čůrat rychle, na zahradě nebo někde do křoví, prostě aspoň věděl, že na čůrání není jen plena.
K tomu účelu nebo i na doma jsou tréninkové plenky - stáhneš je jako kalhotky.

Jooo, a daleko větší úspěch než nočník slavil u nás záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.1.13 11:13

Já jí taky nechávám běhat bez plíny a posazovat, jenomže, ona má prostě jiné starosti, než tam chvilku sedět. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.1.13 11:16

A ještě dodám, co u nás nakonec zabralo - četla jsem, že hodně pomáhá kolektiv - když dítě vidí, že ostatní děti taky chodí na záchod. Že se kolikrát děti hned odplenkují ve školce. Jeli jsme pak ke kamarádce, která taky chtěla odplenkovat syna, byli jsme tam asi 4 dny a kluci byli přesvědčení, že ten druhý chodí na záchod, tak oba chodili a my už od té doby nemáme přes den plenu, jejich kluk je mladší a od té doby do záchoda aspoň čůrá.
Na noc teda plenu máme, to bude další dobrodružství :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
4.1.13 11:20

@Terezka111 musíš sedět s ní a zabavit jí tam… je to sice o nerv a 14 dní to bude asi trvat, ale musíme to dát… taky se mi blíží porod a nechci přebalovat 2 děti, v létě je to snazší, ale co naplat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.1.13 11:21
@Terezka111 píše:
Já jí taky nechávám běhat bez plíny a posazovat, jenomže, ona má prostě jiné starosti, než tam chvilku sedět. :D

taky jsem vymyslela rituál, že když se jí podařilo vyčůrat do nočníku, šla si to sama spláchnout, to jí baví doteď splachovat.
Hned jak se vyčůrá běží do koupelny a už leze na schůdky a čaká až to vyleju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.1.13 11:25

Jé tak to byl u nás taky boj. Jak už tu holky psaly, hlavně přehnaně nenutit, ať jí ho neznechutíš. Univerzální radu neznám, na každé dítko zabírá něco jiného, ale mě se jí tam podařilo udržet když jsem jí dala do ruky můj telefon a pustila nějakou písničku. To tam seděla a když se vyčůrala, tak jsem chválila. Malá také moc nemluvila, ale naučila jsem ji říkat alespoň číí když se jí chtělo čůrat, vždycky jak čůrala, tak jsem jí to říkala. Začala jsem zkoušet kolem 18 měs, ale to byl extrémní bojkot, tak jsem dávala přestávky, nakonec se nám zadařilo nějak těsně kolem 2 roku, kompletně odplenkovaná byla až kolem 2 a čtvrt ale rovnou i na noc. Přeji hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
4.1.13 11:25

@keti jo jo, splachování taky super, i to malé ukápnutí musíme trošičku spláchnout a chválit a chválit a dělat u toho pitominy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15056
4.1.13 11:28

Mne by spíš, zajímalo, jak odbourat, když můj za nedlouho 21 měsíční syn, chodí na nočník pravidelně čurat, ale jak chce kakt, bud to hodí do kalhot, nebo si sám cpe plínu mezi nohy a řve hovno. Když ho posadím, na nočník, nepustí, minule se tátovi podařilo, mu způsobit dvoudenní zácpu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.1.13 11:29

Moc děkuju za rady. vyzkoušíme všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie