Jak naučit na nočník - kdy a jak
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já se bála jak budu muset své dítě všechno tohle učit, jak to zvládnu. Ach jo.. když moje dítě je generál a samo si vše řekne. Od roku a půl jsem s ním bojovala aby bylo něco v nočníku… vzdala jsem to když to nešlo. A teď po druhých narozeninách si začal sám říkat… i když neřekne vždycky, máme uspěšnost poměrně velkou a věřím že to brzy zvládnem. Už mi diriguje i malého Danielka na nočníček… já od nového roku cvičím a jakmile ráno vztanem tak na mě hned spustí cvičit, cvičit.. no tak cvičíme a když už nemůžu tak protím etě.. muck… takže mám doma malého generála který si babičky zcela podřídil a já s ním aspon trochu bojuji o velitelské místo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to zkoušíme ted, bude nám za týden 13m. a zkouším to teda stylem, že nenutím. každé ráno jak se probudíme, jdeme na nočník. chodí tak od pondělí, v sobotu se vyčůrala a dnes hodila i hovínko. ale chodíme jen ráno. zbytek dne počkám jak se bude vyvíjet ranní nočníkování. jinak mallá je zvyklá před koupáním lítat po baráku nahá i hodinu a zatím se nám nestala nehoda, nečůrá ani do vody až pak teda do plíny, ale nočník po koupání nechám na později
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen tak ze zvědavosti, jak to fungovala s miminekem bez plen? Jako už od prvních měsíců? Si to nedovedu vůbec představit.
@Lama Lama píše:
S mladší jsem od narození bezplenkovala. Dítě na to, aby to na nočníku umělo pustit je zralé od narození. Problém je, že v 16 měsících je už na plenku fixovaná. Tak jako ty by jsi měla problém to pustit do kalhot, ona má do nočníku. Osobně myslím, že začít mezi rokem a rokem a půl je nejkomplikovanější. S dítětem se pořádně nedomluvíš. Před tím rokem je tvárnější, nemá tolik svou hlavu a nevzdoruje, takže je ochotné se nechat posadit a pokud posadíš ve správný čas, tak to pustí.Pokud chceš začít a máš trpělivost, tak hurá do toho. Každá chvilka, kdy dítě nebude mít zadek v pomočené plíně je fajn. Nejdřív bych zkusila sunda plenku, pozorovat, kdy dítě čurá. Vždy čurání okomentovat třeba slovem ee, ukázat na nočník. A pak zkoušet posazovat- nejčastěji čuraj po spaní, po jídle, po pití. Dávala jsem vždy na minutku na dvě. Na tu chvilku zabavila - povídáním, knížkou ( žádné dlouhé vysedávání). Jakmile se vyčurá, tak pochvált, říct ee. Společně jít vylejt ( to byla asi největší odměna - spláchnout).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@midoo píše:
Jen tak ze zvědavosti, jak to fungovala s miminekem bez plen? Jako už od prvních měsíců? Si to nedovedu vůbec představit.
Tak to by mě taky zajímalo, jak přesně na to jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plínu měla, jako pojistku. Teda v létě jako nehejbací mimino ne, to byla na vostro na ručníku a nepromok podložce. Pak asi od 4 do 9 m plínu měla. Pak už zas doma ne. Čurala po probuzení, po kojení, vyndání ze šátku. Zbytek se tak nějak načasoval mezi. Asi do třech měsíců jsem dokázala vypozorovat, že čurat bude podle chování. Pak už ne. Ale to už zas věděla, že to má pustit, když byla v klubíčku s holým zadkem nad miskou. Tak jsem jí semtam nad nočníkem podržela, ona se vyčurala a jelo se dál. V roce si začala řikat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Plínu měla, jako pojistku. Teda v létě jako nehejbací mimino ne, to byla na vostro na ručníku a nepromok podložce. Pak asi od 4 do 9 m plínu měla. Pak už zas doma ne. Čurala po probuzení, po kojení, vyndání ze šátku. Zbytek se tak nějak načasoval mezi. Asi do třech měsíců jsem dokázala vypozorovat, že čurat bude podle chování. Pak už ne. Ale to už zas věděla, že to má pustit, když byla v klubíčku s holým zadkem nad miskou. Tak jsem jí semtam nad nočníkem podržela, ona se vyčurala a jelo se dál. V roce si začala řikat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@midoo píše:To je zajímavý. Stejně si to stále nedovedu moc představit, že v tak malym věku se to dá vychytat. Já ani ted ve dvou letech nevim kdy přesně čůrá
jak myslíš, že fungujou a fungovali všde nasvětě, kdy nejsou/nebyly plíny? ![]()
mimino se vychytává nejsnáz. nebo alespoň to moje. Když řvala, tak buď chtěla jíst a pak čurala nebo chtěla čurat. Ještě občas spát. Horší pak bylo, když začla lézt a zkoumat, to neměla na čurání čas. Ale asi je to tak nastavené, že mimino kdesi lezoucí není s čurání hrozba. Zato čurající miminko v náručí nebo čurající na svého nosiče v šátku je větší pohroma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to mě také zajímá…Já mám děti dvě, starší jsem začala posazovat na nočník asi od 10.měsíce, to akorát začala chodit. Někdy byl úspěch, někdy ne, ale nijak jsem to nehrotila. V roce a půl jsem během týdne vyměnila plínku za kalhotky, někdy si načůrala až do bačkůrek, ale během 3 měsíců se naučila a to tak dobře, že ani o Mikuláše se nepočůrala strachy před čertem. Na odpolední a noční spaní jsme plínky odbourali za zhruba rok. Mladší dítko je úplně jiné. Chodit začala až týden po roce, na nočníku od 10.měsíce řev sotva usedla a hned si zase stoupla. Ničím se zabavit nenechala, tak jsem čekala, ale nevzdávala se. Změna přišla až v roce a půl a teď po měsíci přichází sama s nočníkem a hačí, hačí. Úspěchů je čím dál víc
Myslím, že každé dítě je jinak zralé a nemá smysl ho na nočník tlačit. Chce to jen čas a trpělivost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za tipy. A ano souhlasím s tím, že každé dítě je jiné a tudíž každé odbourávání plínek trvá jinak dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit