Kaká jen do plíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
27.1.13 19:28

@Bella29 nám taky asi pomohla hodně školka, malá tam nastupovala ve 2 letech a 6 měs a to fakt si sedla na nočník jen tak občas, po nástupu jsem šílela co bude jestli se jim tam nestane nehoda a fakt ne a pak to pochopila i doma a jak jsem psala zanedlouho jsme byli naprosto bez plíny. takže to možná fakt bylo školkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
27.1.13 19:38

No já jsem si říkala polehoučku, ale po tom, co nesnese plíny to řeším hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.1.13 19:40

Naše malá taky nechtěla kadit do nočníku, a když jsme vychytali, že se k tomu schyluje, tak jsme jí rychle posadili na nočník. Ona to zadržela a nic.
Nakonec jsem jí sundala plenu, čurat do něj bez chyby se naučila hned, kadění byl problém, nechtěla plakala a ječela, lezla z nočníku pryč. Pak jsme jí nechali běhat nahou po bytě a když jsem zjistila, že jí leze bobek ze zadečku, tak jsem jí rychle šoupla na nočník, bobek ale upadl na zem, ona ječela, kousek spadl do nočníku, tak jsme strašně chválili, jak je šikovná. Ona si pak asi dva dny myslela, že bobky patří na koberec a pořád tam ukazovala, že tam byl.
Tak jsem jí do kola vysvětlovala, že to byl omyl, že tam upadl. :mrgreen:
Pak jsem jí dokonce z pleny vyklápěla bobky do nočníku, aby to viděla. Naučila se to teď od nového roku, už dva týdny chodí bez problému, když udělá bobek sama se chválí a pak jdeme vyklopit nočník do záchodu a máváme bobkovi :mavam:, protože plave přece do moře.
Teď pro změnu kadí 6 denně do nočníku, protože jí to baví :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
27.1.13 19:45

@alisekR a jak je veliká? No já to právě neumím vychytat, on vždy zadržuje do doby, kdy mě nevidí a já ho nemůžu mít na očích 24hodin a nejít ani na záchod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.1.13 19:52

Já zatím zkušenost nemám, atakovat nočník se teprve chystáme, ale tohle jsem se dočetla v chytré knize:
Když dítě kaká jen do plenky, tak doporučují mu tu plenku na kakání dát, ale chtít po něm, aby se vykakal na záchodě/v blízkosti nočníku. Prostě na místě, kde se to má. Když tohle zvládá, tak ho i s plenkou (povolenou) posadit na záchod/nočník. Další stadium je plenku sundat a dát na nočník a to už vlastně kaká dítě bez plenky.

Vyzkoušeno nemám, takhle napsané to zní snadno :-) Ale netuším, jaké je to v praxi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.1.13 19:55

@nikita066 25 měsíců. Naučeno za 3 týdny. :lol: Plenu mána noc pro sichr, i když ji má už přes tři týdny vždy suchou a po odpo spaní, vždy suchou. Počkám týden a jsme bez plen úplně. Ještě dávám, když někam jedem, vydrží tak hodinu a půl nejít na nočník, pak se počůrá do pleny třeba ve městě. V téhle zimě jí nechci nikdy svlíkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
27.1.13 19:59

Prvorozená od roka a půl bez plen i na noc zásadně kadila do kalhotek, někam zalezla a bylo to..už ani nevím kde byl zlom ale ve 2 už to nedělala… u prostředního si to ani moc nepamatuju, ale ten asi problém s bobkama neměl, zato dvojky to je mazec… čůrání jsme konečně dostali pod kontrolu, ale bobek zásadne do slipu nebo kalhotek nebo nechat propadnout nohavici u tepláku, na nočník se párkrat stal omyl chvalili jsme, ale bez úspechu… chceš dělat bobek NE lup a je v gatích… uvidíme jak pomůže školka.. ale doufám že do těch 4 měsíců se to naučí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
27.1.13 20:26

Náš tedy kaká ve stoje, opřený o židli, nikam se neschovává, ale do té doby tancuje a zadržuje, jakmile má plenu, tak už letí. Musím říct, že je to pak hrozný pohled, když se kroutí, že ho bolí bříško, brečí a drží to. Raději vydržím tu plenu do čtyřech, než mu zadělat na nějaké problémy. Používám tedy látkovou kalhotkovou a separačku, tudíž mi to vadí hlavně z toho důvodu, že chci, aby šel k zápisu do školky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
27.1.13 20:52

Dneska jsem chtěla zakládat stejnou diskuzi!! :D
Syn má 30 měsíců a kadí jen do plenky!!Ještě nikdy to neudělal do nočníku. Už je to takový jeho zlozvyk..plenku mu dáváme taky jen na noc a pak tedy na to kakání, to si o ni řekne sám.
Už jsme zkoušeli snad všechno, ale nic prostě nepomáhá :,( Ani přemlouvání, ani odměny, ani Krteček(ten pomohl na hodně věcí :palec: )ani vyhrožování. Už jsem z toho fakt zoufalá!!!Problém je, že tohle trápí menšinu maminek, takže vám vlastně nikdo moc neporadí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
27.1.13 21:07

@suwari už nás je pěkná partička :lol:

Holky doufám, až někdo udělá pokrok, že řekne jak toho docílil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.13 23:52

No, asi se vám to bude zdát moc, ale plínu bych dětem nedávala ani na kakání. Prostě bych ji nedala, a k tomu hodila něco projímavého k jídlu, např. activii, ať si raději nadělá do kalhot/i vícekrát/,pak pochopí, na co je nočník či záhod.

• Citovat
  • Upravit
8707
28.1.13 08:35
@Anonymní píše:
No, asi se vám to bude zdát moc, ale plínu bych dětem nedávala ani na kakání. Prostě bych ji nedala, a k tomu hodila něco projímavého k jídlu, např. activii, ať si raději nadělá do kalhot/i vícekrát/,pak pochopí, na co je nočník či záhod.
8o 8o 8o :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.1.13 09:14
@Anonymní píše:
No, asi se vám to bude zdát moc, ale plínu bych dětem nedávala ani na kakání. Prostě bych ji nedala, a k tomu hodila něco projímavého k jídlu, např. activii, ať si raději nadělá do kalhot/i vícekrát/,pak pochopí, na co je nočník či záhod.

to je náápad, a napadlo tě že to většina maminek už zkusila? aspoň já jo, malá byla schopná nekakat skoro týden!! zarazilo to tak že jsem pak do ní musela rvát švestkovou šťávu aby se vyprázdnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 10:52
@martulkasloník píše:
to je náápad, a napadlo tě že to většina maminek už zkusila? aspoň já jo, malá byla schopná nekakat skoro týden!! zarazilo to tak že jsem pak do ní musela rvát švestkovou šťávu aby se vyprázdnila.

Přsně tak to bylo u nás. Nešla třeba týden, krotila se bolestí, pak jsem jí dala plínu a za 10vteřin bylo hotovo.Taky jsme vyzkoušeli všechno. Kakání do plíny trvalo do jejích 3,5.let.Pak dva dny nočník a pak hned záchod a dobrý.

• Citovat
  • Upravit
12262
28.1.13 11:08
@Anonymní píše:
Přsně tak to bylo u nás. Nešla třeba týden, krotila se bolestí, pak jsem jí dala plínu a za 10vteřin bylo hotovo.Taky jsme vyzkoušeli všechno. Kakání do plíny trvalo do jejích 3,5.let.Pak dva dny nočník a pak hned záchod a dobrý.

u nás taky, postě nic nepomohlo a pak ve 2 a 7 měs. najednou začala chodit kakat na nočník a za týden dva už jen na záchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze