Trápení se synem - nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
27.1.13 13:35

Trápení se synem

Ahoj všem,
potřebuju se už konečně někomu svěřit, i když je to pro mě docela citlivé téma. Dokonce jsem uvažovala, že diskuzi založím jako anonymní :oops:, ale pak jsem si řekla vem to čert.
Mám tříletého syna ( z dvojčat) a už si s ním nevím rady :nevim:. Jde o nočník :oops:. V podstatě ho dost ignoruje. Když ho celý den sleduju a z náznaků poznám, kdy se mu chce čůrat, tak ho tam posadím a on se vyčůrá. Když ho sleduju a řeknu, ať si tam sedne sám, tak to udělá tak v polovině případů a v té druhé se vyčůrá na koberec. A když ho nesleduju, tak sám na nočník prostě nejde. Jsem z toho už zoufalá, unavená a zralá na prášky. Svěřila jsem se s tím jenom mámě, protože tohle není téma, které bych chtěla probírat se svými kamarádkami, co mají dokonalé děti :oops:. Máma mi pořád radí trpělivost, což je samozřejmě důležitá věc, ale nějak mi docházejí síly. Přiznám se, že jsem na něj už i několikrát křičela a párkrát dostal na zadek :oops:. Moc se za to sytdím a pak je mi to i hodně líto, ale ztrácím nervy. Když to udělá během dvou hodin čtyřikrát za sebou a já ho jen převlékám do suchého, tak už nevím, kde tu trpělivost brát :cert:. Taky už jsem to tu psala, kluci se narodili dost předčasně (o 10 týdnů dřív) a tenhle syn, o kterého jde, měl krvácení do mozku. Pořád s ním bojuju, zdá se mi, že věci moc nechápe, že se hůř soustředí :nevim:. S druhým synem takové problémy nejsou. A bohužel nepomáhá ani motivačně to, že druhý syn nočník zvládá bez problémů. Fakt už nevím, jak dál. Chtěla jsem vás poprosit, jestli máte nějaké nápady, co s ním, abyste mi je napsaly, mně už došly :,(. A nebo jestli je tu nějaká maminka, co to má stejně nebo podobně (nebo řešila to samé), ať mi poradí, jak se s takovou situací dá vypořádat.
Moc vám děkuju a přeju pěknou neděli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1211
27.1.13 13:46

Jedina rada zní Trpělivost, trpělivost, trpělivost :,( dovedu si představit ty nervičky jak malý je věčne počuráný :( ale třeba to je opravdu dáno tím že se dříve narodil, takže by se to dalo omluvit, ale možná tam budou i jiné zdravotní problémy, třeba necítí že čurá, asi bych to konzultovala s lekařkou. určitě bych ale netrestala.asi tě to hodně štve, ale musíš vydržet, dítě které má totiž 3roky si dojde už normalně na zachod, aspon my to tak máme-měli ve třech letech, ale zase jsme mívali skoro do 3let noční příhody takže vím co je to za nervičky prát co druhy den ložní a deky me vážně lezlo ušima…takže za mě je rada taková zajdi k DR. a konzultuj. hodně trpělivosti a uspěchu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
27.1.13 13:57

Ahoj, já radu bohužel nemám, teď jsem zakládala tuhle diskusi, nás trápí počůrávání ještě ve 4 letech, Tomík si nedojde sám nikdy, tak přesně vím, jak se cítíš :( https://www.emimino.cz/…teho-136351/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
27.1.13 14:01

@mončatka píšeš že se hůř soustředí, měl krvácení do mozku, co ti řekli doktoři, určitě jste byli sledovaní :think: je u chlapečka nějaké opoždění, třeba oproti bratrovi? Pokud ano, tak se nestresuj, pokud není schopný samostatně si dojít/vzpomenout na čurání tak bych mu dala plenku, já bych na to neměla nervy hlídat a připomínat. A zkusila bych to třeba za dva měsíce znova :think: takhle se zbytečně nervuješ, a není to dobré ani pro něj ani pro tebe. A nedělej že bratr už chodí, ty jsi ostuda, ani bych ho nemotivovala k bratrovi po dobrém, protože jestli to je pro něj těžké si to uhlídat, tak se bude trápit že je hlupák, že bratrovi už to jde, a on je trdlo.

• Citovat
  • Upravit
1247
27.1.13 14:12

@Handulinka to mě opravdu moc mrzí, ale myslím, že s Aďou to bude taky trvat dlouho :( Četla jsem tvoji diskuzi a mám pocit, že Tomík si je s Adíkem dost podobný. Má mokré tepláky, ale moc to neřeší. V poslední době si je teda začal sundavat, protože je mu to nepříjemné, ale stejně to třeba za hodinu udělá znova, jako by si to už nepamatoval.
@K.Black oproti bráchovi se opravdu chová jako nedonošený. S mozkem jsme byli na kontrole naposledy v jejich osmi měsících a tam mi řekli, že to vypadá docela dobře, i když přesně mi nikdo říct nedokáže, protože mozek už je natolik velký, že na UTZ toho moc vidět nebylo. Že prý se uvidí až časem. V každém případě chodíme pravidelně na neurologii a v březnu jdeme zase, tak to budu s paní doktorkou řešit. Moc odvázaná z toho ale nejsem. Tahle paní doktorka mi moc nesedí, minule chtěla dát dvouletým dětem léky na hyperaktivitu, protože se jí proběhly po ordinaci :cert:. Trochu se bojím, že bude chtít Aďu nějak léčit. Že mu třeba bude chtít dát něco na okysličení mozku. Obecně se chemických léků docela bojím, takže nevím, co s tím. Řešit ale budu, až taková situace nastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
27.1.13 14:25

@mončatka nevím od kud jsi, ale pokud se Ti nebude líbit přístup lékaře, tak zajdi k jinému. Přeci jen jde o mrňouska, a já osobně než bych začla něčím cpát tak bych se zeptala i jinde.
A co mu ty plenky vrátit? ušetřila by jsi si spoustu stresu a času, a mohla se malému věnovat jinak a rozvíjet ho, třeba je opravdu více opožděný, takže i kdyby jsi se stavěla na hlavu a odpichovala ušima, nic s tím neuděláš.
Mě se dcerka vyvíjela dobře do asi 5 let a potom propad, takže vím co to je za nervy :roll:

Počkala bych do toho března na plenách, a řešila bych až po. Hlavně se z toho nestresuj, ubližuješ akorát sama sobě :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1247
27.1.13 14:38

@K.Black jsem z Prahy, takže těch možností je tu určitě hodně. Asi to tak udělám. Přece jenom chemický léky se mi ani trochu nelíbí, nerada bych ho v tak malém věku ládovala nějakým svinstvem. Zkoušela jsem tady ne miminu diskuzi, jestli někdo nemá zkušenost s těmi léky na okysličení mozku, ale bohužel se nikdo neozval :nevim: Škoda, myslím, že by mi dost pomohlo slyšet názor někoho, kdo už tu zkušenost má.
Jinak si obecně myslím, že Aďův největší problém je strašně malá soustředěnost. Dávám mu teď výživový přípravek Eye Q, ale začala jsem s tím ani ne před měsícem, takže je ještě brzo na nějaké závěry. I když teda malinkatý posun u něj vidím :D
Dát mu znovu pleny se mi přiznám se moc nechce :( Na druhou stranu by to ale pro moje nervy bylo asi opravdu lepší :mrgreen: I když teda je fakt, že když mu dám plenu přes den, tak si ji chvilku nechá a pak začne sundavat, protože je mu na běhání nepříjemná. Tak já fakt nevím :nevim:
Moc děkuji za názory, rady a připomínky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.13 14:56

Dej mu čas. Vrať plenky a vyzkoušej to zase na jaře. Je spousta dětí, co se chytnou až mezi třetím a čtvrtým rokem a on má podle všeho i nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.13 15:02

@mončatka Co kalhotové plenky? Mohl by nacvičovat, ale když by zapomněl, nic by nedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
27.1.13 15:05

@kotyk ano, máš pravdu, tenhle víkend jsem s nimi začala. V úterý mají jít kluci poprvé do školky (teda jen takové na jedno dopo v týdnu u nás v MC) a mám strach, že s těmi plenkovými kalhotkami mi ho tam nevezmou :,( Ach jo, jsem ze všeho fakt unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.13 15:45

V nestátních školkách jsou většinou tolerantnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
27.1.13 17:30

@kotyk Budu doufat, že to platí i u nás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.13 17:49

@mončatka Hele, jestli už mu to občas jde, tak se to naučí. A v úplně nejhorším holt budeš mít jedno dopoledne oraz jen od jednoho dítka. I když já myslím, že s plenkou nejspíš nebude tak velký problém. Jestli tam bude jen na dopoledne a není učůraný, tak se nejspíš ani nedostanou k výměně. A taky bych se nebála těch léků na dozrávání mozku. Většina jsou volně dostupné věci. Jako ne že by nemohli mít vedlejší účinky, ale dají se bez problémů vynechat. Osobně si myslím, že vám doporučí tak maximálně Nootropil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
27.1.13 19:58

@kotyk Volně dostupné věci, jako že je můžu sama koupit v lékárně bez receptu? Omlouvám se, že se ptám úplně hloupě, ale fakt mě to docela dost zajímá. A ten lék, co jsi tu zmínila, si najdu na netu. Aspoň budu trochu chytřejší a připravenější. Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.13 21:05

@mončatka No, to co ti doporučí, jsou většinou věci jako rybí tuk, lecitin a karnitin, někdy B-komplex. I ten Nootropil je bez receptu a teď už ho pojišťovna ani neproplácí. Ale rozhodně bych ho malému nedávala bez domluvy s doktorkou, přeci jen už může mít dost vedlejších účinků. Oni tuším existují ještě další léky z téhle skupiny, ale dětem se obvykle dává tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze