Blok při čůrání mimo plínku

6
23.3.13 22:48

Blok při čůrání mimo plinku

Zdravím všechny maminky :-)
Potřebovala bych poradit, nebo aspoň napsat Vaše zkušenosti, máte-li některá stejnou, či podobnou. Naše dcerka, 25měsíců, zcela ignoruje nočník, záchod. Už několikrát jsme zkusili vzít jí plenku, ale vždy to dopadlo katastrofou - naposledy včera. První počůrání mimo plenku - ok. Druhé taky, ale u třetího to začalo. Strašný pláč a zoufalství. Od té doby, kdykoliv se jí začalo chtít čurat znervózněla, přestala si hrát, začala pofňukávat, kroutit se. Posadit na nočník ani náhodou, to začne plakat že nene. Na záchod - to samé. Nepomůže zabavit ji na záchodě či nočníku knížkou, hračkou, ničím. Když už ji nějakým způsobem donutím si sednout, nevyčurá se. Vstane, a do půl minuty se za zoufalého pláče počůrá. Když jsem jí pak na spinkání dala plenku, než usnula, několikrát plakala jen proto, že se vyčurala do plinky. Malá je velmi šikovná, pěkně mluví, pozná barvy, vyjmenuje názvy prstů a pod., ale s tímto si fakt nevím rady. Nevím, jak pokračovat dál, jestli vydržet a doufat, že se to zlomí, nebo na čas penku vrátit. Mám strach, aby si nevyěstovala nějaký blok. Podotýkám, že ji za počůrání ani nenadávám, netrestám, naopak ji vždycky utěším, velmi pochválím.. motivuju kokinama, vším možným.. fakt už jsem z toho zoufalá. Předem moc díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
23.3.13 23:00

Já bych to násilím nelámala, holt každé dítě není zralé ve 2R. Můj starší syn (2 a 3/4 roku) má to samé s kakáním, nikdy jinam než do pleny to neudělal, při nucení na nočník či posazení na WC (slíbena odměna, čteny pohádky) jen řev a nic, jediné, co se mi povedlo, je způsobit mu zácpu, takže holt budu dál vyčkávat. Jasně, že dcerka čůrání těžko zadrží na 3 dny jako můj syn kakání, ale mohla by z toho mít jiné problémy. Jo a syn sice uměl už před 2. rokem čůrat do záchoda (nočník ho nikdy nezaujal), ale stejně si ještě nějaký čas o plenku zarytě říkal, takže krom kakání je skutečně bez denní pleny teprve několik týdnů. Přeju hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.3.13 23:39

U nas je to same, jen mam dceru jeste starsi. Mimo plinku je to pro ni tezky, kolikrat se i lekla, jak to teklo, na nocnicek ci zachod ted jde obcas dobrovolne, ale jen si posedet, uz hodne dlouho tam nic neudelala. Obcas si uvedomi, ze cura ci kaka, ale trva na plince.

Taky na to cekam jak na smilovani, mam jeste miminko a dve deti v plinach je sila, ale jeste neni zrala…uz se neco rysuje.

ty deti citi to nase ocekavani jako velkej tlak, ale jeste na to nemaji.

plenu bych ji vratila, vzdyt ma spoustu casu. Tema nocnik bych taky dala na chvili k ledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.13 07:09

Dcerka mi tohle dělala od 10 měsíců do 20-ti měsíců.
Bylo to docela náročné, zejména když jsem měla odebrat moč na vyšetření.
Než mi došlo, že je tento „problém“, nechápala jsem stav, kdy se začala v oblíbené vaně vztekat do té doby, než dostala plenku. To dítě kolikrát i 20 minut drželo čurání.
Na druhou stranu to mělo i výhodu. Jakmile zvládla tento problém, naučit se bez plenek bylo otázkou pár dní.
Nám v problému pomohlo léto a pobyt na chalupě, kdy chodila bez plínky a nakonec to musela vypustit jen tak. Poprvé za ukrutného pláče, podruhé lepší, napotřetí už pochopila.

• Citovat
  • Upravit
6391
24.3.13 07:32

Ahojky, taky se velice tesim az syn pochopi ze veskera potreba se dela do nocnku, nikoli do pliny!!!Nam bude za tyden 2 roky. A plinu vyzaduje, na nocniku neposedi ani 2 minuty, porad se krouti, poposedava si a nic neudela…
A za chvili se pocura do teplacku..No desny…Jsem zoufala, ale snad to brzy pochopi, a bude si i rikat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
als
24.3.13 07:52

Syn ma 2,5!!! roku a na nocnik/zachod je ochoten jit poslednich cca 14dni. Odmital to a nebylo nic, cim bych ho k tomu prinutila. A najednou ze dne na den jako kdyz lupne si zacal hlasit a chodit curat! Zatim jeste odmita hladit velkou potrebu, ale i tak jsem nadsena. Chce to asi cas a kazdy to ma jinak.

• Citovat
  • Upravit
15074
24.3.13 08:38

Taky to nějak nejde. Dcera teorii zná, mluví o nočníku, ale jak si na něj sedne, nic nebo možná pár kapek a z těch je tak vyjukaná že víc nepustí. I když se jí chce megahodně, do nočníku ne, přitom sedět na něm celkem vydrží. Ale na podlahu, do kalhot to jojo a ještě mě přiběhne radostně upozornit na loužičku. Nějak to nelámu, v hlavě to má, předpokládám, že mě jednou sama překvapí:-)) Zas je šikovná v jiných věcech. Když je na cestě bobek, přinese si plínu a pak po čtyřech zaleze pod stůl a je tam dlouho:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
24.3.13 08:48

Máme to stejné.
Syn byl potom hodně dlouho psychicky rozhozený.
Rozhodli jsme se to nechat na jaro a léto.
Budeme hodně venku a určitě to vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.13 13:15

Moc všem děkuji za uklidňující příspěvky!! Ani nevíte, jak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Připadala jsem si jako neschopná matka, navíc řeči typu „mělas ji učit dřív“ a „ty v jejím věku“ a „za všechno můžou jednorázovky“ a bla bla, mě pěkně pijí krev. Tak snad se to u nás také zlomí. Dělá mi hrozně špatně, když vidím, jak je z toho psychicky rozhozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.3.13 13:37

Starší generaci neposlouchat, jiná doba:-) Ale je fakt, že není zrovna příjemné, když na všech kroužcích kam chodíme, má dcerka většinou jako jediná ještě plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.13 13:45

No právě. Většina dcerčiných kamarádů je bez plenky úplně, nebo aspoň doma sem tam jdou na nočník. Kdyby při tom počůrání aspoň tak neplakala. Kdyby šlo jen o to, že čůrá všude, jen ne na hrnec, neřeším to a klidně bych to vydržela třeba 14 dní s komplet počůraný bytem, ale když u toho plače, je to asi špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.3.13 16:14

Pravda, starší generaci vůbec neposlouchat, ti měli jinou motivaci (praní látkových plen atd.), ale někdy je těžké odolat kecům či pohledům současné generace. Syn loni v létě jako čerstvý dvouleťák býval na dětském hřišti často jediný v jeho věku, komu z tepláčků koukaly Pampersky, no bóže, zase byl v jiných věcech šikovnější než „odplenkované“ děti (a taky byl nejkrásnější :mrgreen: ). Já si neustále opakovala, že žádné dítě nejde do školy v plenkách :mrgreen:.
A kdo máte chlapečky, u nás určitě funguje vzor táta- čůrat do záchoda jako on, často to provozují spolu najednou. Zkoušela jsem vzor máma- teatrálně předvádět, jak je prima kakat do záchoda, nic. Syn je masochista, má za vykakání do WC slíbenou mlsku, je už dávno i koupená, opakovaně si jí nechal ukázat, ale nejde a nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.3.13 17:03

Jo, a ještě by mě zajímalo, proč vy, co mátě plenkumilovné děti, nepíšete do ostatních diskusí o odplenkovávání, už dávno jsem nemusela mít takové komplexy :D, tam se to vždy hemží dětmi, co odhodily plenu ve 12,14, max. 18 měsících (..a šli rovnou do práce :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
24.3.13 17:28

Tak moje desetiletá dcera měla plnenky taky dlouho, ale neboj dneska už je nenosí :mrgreen: co si pamatuji přes den do 2,5 roku a na noc do čtyř let. Taky jsem byla za neschopnou matku, ale mě to bylo jedno. Nechala jsem jí její tempo a nikdy se mi nepočůrala do postele. A na syna jsem zvědavá kdy si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.13 19:32
@Samamama píše:
Jo, a ještě by mě zajímalo, proč vy, co mátě plenkumilovné děti, nepíšete do ostatních diskusí o odplenkovávání, už dávno jsem nemusela mít takové komplexy :D, tam se to vždy hemží dětmi, co odhodily plenu ve 12,14, max. 18 měsících (..a šli rovnou do práce :mrgreen: ).
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Protože bysme pak ty komplexy měly taky ;)
Holky, tak si představte, že už druhý den má za odpoledne jen minimálně počuranou plenku a pak se mi vyčurá ve vaně. Včera s fňukáním, dnes už jen konstatovala, že čururu. Ale jak vidí nočník, tak prchá. Je to prostě svéhlavička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze