Nabídka práce - urychlené rozhodnutí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.2.25 18:35

Nabídka práce - urychlené rozhodnutí?

Nechci ani tak poradit, protože už jsem se holt rozhodla, ale spíš by mě zajímalo, jak se rozhodujete vy, pokud vás tlačí čas? Litovali jste pak někdy toho?
Jde o to, že nějak na začátku ledna jsem měla pohovor, mělo být ještě druhé kolo, ale nevybrali mě tak ok. Pak jsem měla další pohovor, ale tam vyjádření, zda postupuju do dalšího kola trvalo víc než týden. Nakonec mě k němu pozvali, ale zase by trvalo víc než týden konečné rozhodnutí a mně se ozvali mezitím z té první firmy, že by mě nakonec vzali hned tak jsem kývla.
Náplň obou prací je podobná, jsou ve stejné městské části (ta druhá trochu blíž, ale zas je riziko, že se budou stěhovat a ještě neví kam - mohla bych to pak mít třeba moc daleko), plat a benefity také podobné. A hlavně - bála jsem se, že když odmítnu první práci a budu dál čekat na vyjádření z druhé tak mi tam taky nakonec řeknou ne a budu zase na začátku a další odepisování na inzeráty, chození na pohovory a čekání jak to dopadlo, na to už nemám nervy :( Zvlášť když mohu nastoupit ihned, ale skoro všude kam jsem se hlásila se i týden čekalo na druhé kolo a pak zase po něm (pokud mě vůbec vybrali do toho druhého), no vsadím se, že kdybych byla vázaná výpovědní lhůtou tak zas „všude“ řeknou, že bohužel nemůžou čekat, klasika.
Nicméně až později mě začalo hlodat, že v druhé firmě bych měla asi i možnost HO a volnější pracovní dobu, což by pro mě s dítětem ve školce bylo super (ve vybrané práci můžu končit o půl hodiny dřív, když nebude frmol, což je fajn, ale úplně volné to není). Ale už jsem domluvená, že ve čtvrtek přijdu, mám už domluvenou i vstupní prohlídku.
Kdyby z druhé firmy bylo jen o pár dní kratší to výběrové řízení tak bych se asi rozhodla pro ně, chápu samozřejmě, že mají více kandidátů a třeba by mě ani nevybrali, ale prostě nejsem typ do rizika a rozhodla jsem se podle „kdo dřív přijde, ten dřív mele“ :nevim:
Jak se v takových případech rozhodujete vy? Vybírali jste někdy rychle nebo jste radši riskovali a čekali na případné lepší nabídky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35575
4.2.25 18:43

Však budeš ve zkušebce, když by tě vzali v té druhé práci tak můžeš skončit a jít tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.25 18:50

Já bych do té druhé práce napsala. Že jsi dostala nabídku z jiné firmy, ale oni by byli tvoje první volba a jestli by mohli sdělit, v jakém časovém úseku předpokládají, že by mohli znát rozhodnutí. Nějak důstojněji to naformulovat, než co jsem teď na koleni splácala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13117
4.2.25 18:51

Přesně tak, neriskuješ vůbec nic. Teď váháš, ale uvidíš jak budeš za své rozhodnutí šťastná, když náhodou přijde zamítnutí z té druhé práce. Pokud tě vezmou, tak je tvé právo ve zkušební době odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
4.2.25 19:07

Odejít můžeš přece kdykoliv ;) buď rada, že prozatím místo máš a co bude dál uvidíš a podle toho se pak rozhodneš. Hlavně klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.2.25 19:19

Lidi, buďte trochu sebevědomí…
Zvednu telefon - zavolám do 2.prace - dobrý den, dostala jsem jinou nabídku, ale pozice u vás se mi líbila víc.. jak to vypadá? A bud člověk zjisti, ze nevypadá nebo je naopak k něčemu navede.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.25 20:16

To všechno máte samozřejmě pravdu, ale oni mi z té první firmy volali jen chvíli předtím než jsem šla na druhé kolo do té druhé. Kdyby to třeba bylo až pár dní po něm, ale takhle se to prostě sešlo. Takže moc urgovat by je nešlo, protože teprve měli ty druhé kola a i další uchazeče.

• Citovat
  • Upravit
2949
9.2.25 01:17
@Svetluska55 píše: Více

Teď budu neco podobného řešit a planuji postupovat přesně takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
9.2.25 07:16
@Anonymní píše: Více

Budu se opakovat, kdyby jsi je zaujala a přemysleli by o tobě, řekli by ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat