Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Atisia tento byt je od obce a je velmi levný a pěkný… Takový nájem v dnešní době, který nám umožní ještě našetřit peníze než nastoupím do práce, jinde neseženeme
tak se s tím mám smířit?
Pokud jste jen v podnájmu, tak se s tím musíš smířit. Musíš si hledat byt s ohledem na své potřeby.
Smířit se s tím. Ona si to stěhovat určitě nebude. Vy si ten svůj složte a dejte do sklepa nebo nekam, nebo prodejte. Ale ona to stěhovat určitě nebude a hlavně nemusí, když vy budete u ni v najmu.
Buď to budeš respektovat, nebo si najdi byt, který není zařízený.
@suzka1 píše: Více
Přesně tak, není to váš byt, takže co tam chtějí nechat, to tam příště bude. Pokud o to nehodlají smlouvat, musíte to přežít, nebo řešit jiný byt ![]()
@Dahlia0409 tak on to není ani jejich byt a nebýt nás, obec by jim nájem zrušila. Tím chci říct, že ona není úplně v silné pozici vlastníka bytu… ale chápu
@Anonymní píše: Více
Jakože obecní byt ona dále pronajímá? to je teda většinou načerno, pokud to nemá nahlášeno a dovoleno na obci, což pochybuju. Ale pro vás s tím nábytkem opravdu smůla… byla bych ráda, že jsem ráda, a doufala, že se na to nepřijde, nebo resp. že do toho nebude nikdo šťourat.
@Anonymní píše: Více
A ono je dovoleno to dále pronajímat jiným lidem?
Kdybych hledala podnájem a měla vlastní nábytek tak bych teda hledala něco, kam se to vleže. Určitě bych nekyvla na zařízený byt když nepotřebuju zařízený byt
Určitě není povinná odvážet své věci, pokud jste si nepředali smluvně „byt bez vybavení“. Dá se to třeba vyřešit, že ty její věci odvezete někde do skladu a pak je tam na konci smluvního vztahu dáte zpátky. Byt se musí předávat ve stavu jako při převzetí s přihlédnutím k běžnému opotřebení.
Nicméně bych spíš byla obezřetná, do čeho se to namáčíte. Jestli jdete do podnájmu, kde se to nesmí, tedy bude neplatná i jakákoli smlouva a taky vás třeba ze dne na den může vyhodit.
Hezký den. Nevím, jak to chodí, v nájmu jsem byla naposledy na VŠ a od té doby ne a tehdy jsem za to byla vděčná, ale teď se stěhujeme na čas do nájemního bytu a nájemnice, která byt bude mít na sebe a my budeme u ní v podnájmu, si nechce odvézt svůj nábytek. My ale máme svůj, její překáží. Jak to funguje? Předpokládám, že ona si ho tam může nechat a nemá povinnost to vyklidit…? Nevím, co s tím… Díky
anonym, se stěhováním se zatím tajíme