Nachlazení a bolest ucha?

519
3.11.16 20:58

Nachlazení a bolest ucha?

Dobrý den, jdu si pro radu.. Dcera (26 měsíců) je od soboty nachlazená - kašel, postupně se přidala rýma… Max teploty byly 38,2 a to hned v tu sobotu, nedělu, pak už jen kolem 37,3. Nachlazení se mi zdá lepší, ikdyž včera a dnes občas poplakávala, ale dnes večer měla zase teplotu 38,5 a plakala… Včera v noci plakala, ale když jsem jí dala nurofen, tak přestala a spala klidně celou noc. Když jsem se jí zeptala, jestli jí něco bolí, tak někdy ukázala krk, ucho… pak zas břicho… Tak nevím, může jít o zánět ucha? To by ji bolelo ale pořád, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
3.11.16 21:16

A netahá se za to ouško, nebo nesahá si na něj? Nebolí ji spíš v krčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
3.11.16 21:20

U dceři je zánět ucha při rýmě skoro pravidlem. Zkus jí zmáčknout ouško před i za boltcem a uvidíš jak bude reagovat, většinou to zabolí. Určitě se snažte udržovat procpané obě nosní dírky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.11.16 21:21

@Hrozina Nepřijde mi, že by si na něj nějak sahala. Jenom jak jsem psala, když se zeptám, jestli ji něco bolí, tak na něj sáhne. V krku ji možná bolí, nevím, občas když jí, tak se jí jako navaluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.11.16 21:25

@cverunka To my jsme u rýmy nikdy zatím právě neměli… Ouško jsem zmáčknout zkoušela a ona po chvíli uhýbala… Do nosu kapeme nasivin, ikdyž jí z nosu spíš teče, než že by měla ucpaný nos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
3.11.16 21:31

@Lucias12 Uvidíš, co bude v noci, to se to většinou zhoršuje. Pokud je to zánět ucha, tak na to Nurofen stačit nebude, je to prý děsná bolest a dcera je k neutišení, když jí to chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
4.11.16 00:25

Tak dcera měla také při rýmě zánět středního ucha, celkem už 3×, vždy měla ATB, jednou došlo i na píchání, přestože dr. na ORL je velmi rozumná a nedělá to paušálně každému. A dcera ani jednou velké bolesti neměla, takže pozor na to. Asi bych zašla k doktorce, když jí zase vyskočila ta teplota, přeci jen by nebylo od věci podívat se do krku a do ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
4.11.16 07:01

Tak ja bych ji ten Nurofen dala, mirni i zanet, odsavat, kapat do nosu, nakapala bych i do usi (bud treba Otipax, nebo lihove usni kapky, nebo kvalitni slivovici), do ousek muzes i vlozit prouzek gazy namoceny v te slivovici nebo kapkach), na noc podlozit hlavu, muzes ji dat i fenistil kapky, zklidni sliznice. Kdybych tato pravidla znala driv, tak bych dceri usetrila pichani usi a nekolikrat atb. Od te doby, co to praktikujem takto mame klid. A po tech kapkach do usi to prejde rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
4.11.16 12:21

@cverunka @Sabinka @Tarinka Tak v noci sice klidně bez problému spala, ale přesto mi ráno na otázku, jestli ji něco bolí ukázala na ucho… Tudíž jsem ráno zavolala doktorce a sestra řekla, ať radši přijdeme… Skončili jsme na ORL v dětské, má zánět ucha, ale naštěstí jí to nemuseli píchat… Máme od dětské antibiotika a na ORL jí do uší dali gázu v něčem namočenou… Za nurofen jsem byla dětskou pochválena, že to byla dobrá volba… O slivovici mí říkala taky, takže příště při náznaku použijeme… Díky moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
4.11.16 13:28

@Lucias12 Tak rychlé uzdravení, ouška jsou potvůrky, také už jsme si užili svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
4.11.16 16:31

@Lucias12 tak alespoň že ji netrápily tolik ty bolesti, když už to musí být… Dceři se začaly otitidy vyhýbat od té doby, co se naučila sama aktivně smrkat, ale trvalo to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
4.11.16 18:33

@cverunka @Sabinka Díky,snad to bude brzy ok. Taky doufám, že si za chvíli lépe řekne když něco a nasadíme hned léčbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.11.16 22:14

Nám ještě s tím smrkáním radili nesmrkat z obou dírek najednou-vždycky jednu zacpat, vysmrkat jednu, potom druhou a až makonec obě naráz. Je pravda, že to docela pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
6.11.16 12:23

Jj, taky smrkáme po jedné dírce, je to rozhodně lepší. ouška můžou bolet, protože ucho je spojené s ostatními dutinami eustachovou trubicí. A tudy se právě můžou dostávat bacily do ucha a vznikat tak zánět středouší. Je dobrý dbát prevenci, aby se tomu tak nedělo. Takže ať dítko pravidelně smrká, hlavně pak před spaním a po spaní. Pokud to neumí, nekompromisně vyluxovat odsavačkou na vysavač, ta je nejúčinnější. To soplíky tam nesmí zůstávat. Samozřejmě bavím se o hutných soplíkách. Vodnatou čirou rýmu netřeba takhle honit. Na prokapání nosíku brát minimálně kapky vincentku, aby se sliznice dobře regenerovala. Nebo mořskou vodu s mědí - regeneruje a působí antibakteriálně.
A pak je super čistit ouška česnekovým olejem, kterej si velice snadno každej může připravit doma. Funguje to výborně a jako u všeho je lepší dbát na prevenci a užívat to hned při prvních přiznacích rýmy. Když už se rozjede zánět středního ucha, tak už ta účinnost nemusí být tak velká, jako při preventivním užívání od prvního dne ;-)
 http://alternativashop.cz/…a-zanet-ucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
6.11.16 12:28

@Rascal Díky. Smrkat umí, tak ji ještě naučíme smrkat po jedné dirce a snad bude po problému… Vypadá, že atb zabraly, už vypadá úplně v pohodě a na ucho si nestěžuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí