Salmonela u 3,5 měsíčního miminka

502
3.11.16 12:11

Salmonela u 3,5 měsíčního miminka

Dobrý den, můj synek 3,5 měsíce chytil někde bohužel salmonelu. :( Vůbec nevím kde a z čeho. Nicméně už s tím bojuje 2 měsíce. Vyzoušeli jsme všechno už a stejně. Ze začátku měl průjem, ale už dlouho žádné příznaky nemá. Zítra už máme jít na očkování 2.hexa + pneumokoky. Já si vůbec nevím rady, mluvila jsem i s primářem. Nikdo se mnou absolutně o tom nechce diskutovat, promluvit si o tom. Nic, mi nikdo neporadí. Jsem opravdu zoufala už.
Upozornuji že žijeme v naprosté čistotě a všechno dodržujeme.

Jaký máte názor prosím na danou situaci?…(Prosím zdržte se zlých komentářů.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3487
3.11.16 12:14
@krystinka.a píše:
Dobrý den, můj synek 3,5 měsíce chytil někde bohužel salmonelu. :( Vůbec nevím kde a z čeho. Nicméně už s tím bojuje 2 měsíce. Vyzoušeli jsme všechno už a stejně. Ze začátku měl průjem, ale už dlouho žádné příznaky nemá. Zítra už máme jít na očkování 2.hexa + pneumokoky. Já si vůbec nevím rady, mluvila jsem i s primářem. Nikdo se mnou absolutně o tom nechce diskutovat, promluvit si o tom. Nic, mi nikdo neporadí. Jsem opravdu zoufala už.
Upozornuji že žijeme v naprosté čistotě a všechno dodržujeme.Jaký máte názor prosím na danou situaci?…(Prosím zdržte se zlých komentářů.)

Určitě bych nedávala hexu a pneumokoky dohromady a už vůbec bych neočkovala, pokud není zdravotně v pořádku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
3.11.16 12:24

Taky bych určitě neočkovala (a pokud ho chce dětská naočkovat, tak je asi opravdu praštěná). A jak píše @Annapavelkova - vydupat si od lékařů vysvětlení, stanovisko, a hlavně řešení situace. Přijde mi zvláštní, že u měsíc a půl starého miminka (když jste nemoc zjistili) to neřešili hospitalizací do doby vyléčení! Můj syn byl tehdy sice jen 3týdenní, když jsme s ním byli hospitalizovaní v nemocnici, ale to měl JEN podezření, a řekli nám, že si nás tam musejí nechat už jen kvůli tomu, že jsou mu teprve tři týdny.
Rozhodně neočkuj! Dítě má být 14 dní před očkováním v naprostém pořádku! Mohla bys mu tím očkováním ještě víc ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85409
3.11.16 12:38

@krystinka.a ockovani nejdriv v 6m, nutit Te nemuzou a jen tehdy, pokud bude uplne zdravy. A rozhodne ne zaroven, neco si o tom sama precti.

Jak se to projevuje? Co znamena vyzkouseli vsechno? Bud vic konkretni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
3.11.16 12:40

Těžko říct, kde k tomu přišel - pokud je pouze kojený, je možnost pouze, že by mu někdo (třeba i bezpříznakově nemocný) podal špinavýma rukama (ale v tomto případě opravdu znečištěnými od stolice) dudlík, hračku… Cokoliv, co by přišlo rovnou do pusy.

Předpokládám, že dr. dělá kontrolní odběry stolice, které stále vychází pozitivní. Délku nosičství ale nikdo nezná, je to prostě individuální. Miminko prospívá? Nemá příznaky/potíže, tedy bych ho považovala za zdravého (máš to, jako by ti udělali výtěr z krku a našli ti tam třeba streptokoka - taky nejsi nemocná, ale nosič). Kontrolní výtěr bych mu nechala udělat třeba za měsíc. Vy jste v době vzniku jeho potíží nějaké zažívací potíže neměli? Nebyli jste také na výtěr stolice?

edit: Co vlastně chceš řešit? Proč mu v kultivaci stolice stále vychází pozitivní salmonela?

Příspěvek upraven 03.11.16 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
3.11.16 12:41

Vylucovani salmonel po infektu trva tydny, nekdy mesice. To ti predpokladam rekli. Takze vydrzet, probiotika. Male deti jsou k infikovani nachylne, staci jim mala infekcni davka.
Zoufala byt nemusis, jsou mnohem horsi veci nez prechodne nosicstvi a vylucovani salmonely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
3.11.16 12:44

A doktorka, která bude malého očkovat, ví, že má(měl)salmonelu? To je nějaký divný, ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.11.16 12:47

@krystinka.a A s čím si nevíš rady? Očkování prostě odlož, dokud nebude dítě 100% fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85409
3.11.16 12:56

@krystinka.a ja to taky moc nechapu, nevis si rady s tim ockovanim? My zacali ockovat skoro v 8 a jen povinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
3.11.16 13:07

Ženský, právěže mi očkování během salmonely nikdo neosvětlil! Má opakované pozitivní výtěry. Nerozumím tomu, proto se ptám. Hned neútočte ano? Děkuji. Sama jsem měla rakovinu, o maleho se bojím právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
3.11.16 13:13

Jinak holky vyzkoušeli jsme a dáváme probiotika, hylak jsem zkoušeli, má už 4 výtěr pozitivní, nic nám nepoví, myslím že je to na žalobu normálně…Je mi z toho do breku už. Žádné příznaky opravdu nemá, kaka 1× denně má zelený hlen ve stoličce, pije jí normálně. Nekojim, nemohu kvůli lékům které beru kvůli rakovině. Nicméně mě to opravdu mrzí a štve. Já ho očkovat chci, ale nepřijde mi v pořádku že ho chtějí očkovat při takové nemoci a hlavně mi na salmonelu nic neporadili. Jsem zoufala už, proto píši už jsem. Sice mám zdrávku, ale o tomhle skutečně nás nic nenaučili. Malý je v pohodě jinak, pořád se usmívá atd. Jinak my nikdo z mužem salmonelu nemáme a s nikym jiným do styku moc nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
3.11.16 13:16

Doktoři s tím nic bohužel nedělají! Jen chodíme opakovaně na výtěry a mě se to nezdá už právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
3.11.16 13:25

@krystinka.a Nějak Tě nechápu, co je na žalobu? Salmonelová infekce proběhla, malý se z toho zřejmě v pohodě dostal, to že se po infekci bakterie vylučuje ve stolici je úplně normální. Někdo se toho zbaví za pár dní, týdnu, u někoho to trvá dýl. nechápu, co na tom nechápeš a z čeho jsi zoufalá. Rozhodně bych neočkovala, dokud nebudou výtěry čisté a dvě vakcíny najednou nikdy.
A kdy proběhlo to první očkování, když s tou salmonelou bojuje už dva měsíce? Ještě před? To snad ne, to by mu byl měsíc a půl? Pokud jsi ho nechala naočkovat už v průběhu té infekce jednou dávkou, tak nechápu, proč teď řešíš tu druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85409
3.11.16 13:27
@renap píše:
@krystinka.a Nějak Tě nechápu, co je na žalobu? Salmonelová infekce proběhla, malý se z toho zřejmě v pohodě dostal, to že se po infekci bakterie vylučuje ve stolici je úplně normální. Někdo se toho zbaví za pár dní, týdnu, u někoho to trvá dýl. nechápu, co na tom nechápeš a z čeho jsi zoufalá. Rozhodně bych neočkovala, dokud nebudou výtěry čisté a dvě vakcíny najednou nikdy.
A kdy proběhlo to první očkování, když s tou salmonelou bojuje už dva měsíce? Ještě před? To snad ne, to by mu byl měsíc a půl? Pokud jsi ho nechala naočkovat už v průběhu té infekce jednou dávkou, tak nechápu, proč teď řešíš tu druhou.

To je pravda. Navic rozestup mezi 1-2. muze byt az 6 mesicu, bych to v klidu odlozila az bude mit vytery v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
3.11.16 13:29

@Trispinta
Tak ptám se na Váš názor, ano jsem dospělá :roll: Proto se ptám co byste v dané situaci radili. Změnit lékaře v mém bydlišti uplně možné není, je tu moc dětí. A nikdo nebere už jsem se informovala. Jinak já bych neočkovala ale chce to po nás lékařka, tak jí potřebuji zítra hodit pádný argument aby neočkovala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí