Nachlazený novorozenec

575
4.5.11 17:53

nachlazený novorozenec

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s nachlazeným miminkem. Našemu chlapečkovi je 14 dní a v noci nám začal chroptět. Rýma mu z nosu nejde, ale když dýchá pusinkou, tak je to hrůza. Teplotu nemá. K doktorovi jdeme zítra dopo, ale chtěla bych vedět, jestli měl někdo nemocné takhle malinké miminko. díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
4.5.11 18:03

AHoj. Já ano. Mladší dcera byla nemocná asi ve 2 týdnech. Měla rýmu, odsávali jsme odsavačkou na vysavač (Babyvac) a prokapávali kapičkami Libenar. Po dvou dnech bylo zase dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
4.5.11 18:19

ahojky… to chroptění je normální prý zadní rýma… my si to přinesli z porodnice :-o pokud teda nemá hleníky i v nose, pokud nemá tak se to nepokoušej odsát tím se to prý spíš rozdráždí
ať je v teplíčku a ono to zmizí, s doktorem se každopádně poraď… nám to zmizlo během pár dní :palec:
jo a občas jsme mu vytřeli nosánek kapičkama s mořkou solí

• Citovat
  • Upravit
334
4.5.11 18:30

Naše malá měla ve třech týdnech rýmu :-( taky jí netekla z nosíku, ale vždycky jsem jí odsála odsávačkou na vysavač zelené nudličky.. to bylo vidět, že to prostě nemůže udýchat. Kapali jsme na noc Nasivin a přes den jsem jí dalava Libenar..
Taky jsem jí dala pár kuliček Oscilla rozpuštěných ve vodě..
Za pár sdní byl klid.. tak pevné nervy, chudinky malé… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.5.11 18:40

Tak oscillo bych nedávala malýmu miminu ani náhodou. Je to 200K!

Určitě můžeš vykapávat mořskou vodou, pokud nebude moct dýchat, tak kápnout Nasivin pro mimina. Odsávala bych jen pokud by měl plnej nosík hlenů, jinak ne. Obvykle stačí položit mimino na břicho nudle vytečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
4.5.11 19:59

Ahoj, náš malý měl zadní rýmu necelé 4 měsíce a to od prvního týdne narození, vyzkoušeli jsme vše a nejvíc mu asi zabíral Stérimar. Také soplík vůbec neměl, jen strašně chraptěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.5.11 22:08

Já byla nemocná, když malé byly 3týdny. Chrčelo to vní, zkoušela jsem odsávat, něco málo šlo a kapala jsem jí Libenar. Byla zdravá dřív než já:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.5.11 22:12

Me taky doktorka Nasivin nedoporucila. Pry mam pouzivat vincentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
4.5.11 23:35

Nám začala stejná rýma ve třech týdnech, zbavily jsme se jí roztokem z homeopatik, více zde: http://www.vseprozdravi.cz/…diatrii.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
4.5.11 23:40

ahojky holky,
chci se Vás prosím zeptat když jsme u té rýmičky. Nevíte jestli si může přítel vzít paragraf na našeho mrňouska (2.měsíce)když mám zánět průdušek, šílenou rýmu a bojím se, že ho nakazím? Nebo to je dobrý a paragraf je zbytečný? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.5.11 23:52

To by paragraf musel vystavit detsky lekar na nemocneho dite. Na nemocnou manzelku asi tezko. Ale treba se mylim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
4.5.11 23:55
berusa.m píše:
To by paragraf musel vystavit detsky lekar na nemocneho dite. Na nemocnou manzelku asi tezko. Ale treba se mylim.

Taky si právě myslím, že to nepůjde…díky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.14 19:45

Ahoj holky, vcera jsem byla u dr., protoze malej chrci… Jak uz tu bylo psano… Dr rikal ze je to u novorozencu normalni, ze se nemusim obavat. Dnes mi ale zacal pcikat a kaslat. Neni to zadna katastrofa, jen si trebas 3× za hodinu odkasle. No tak nevim, je to normalni? Malemu jsou 3 tydny.

• Citovat
  • Upravit
43035
12.4.14 20:03
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vcera jsem byla u dr., protoze malej chrci… Jak uz tu bylo psano… Dr rikal ze je to u novorozencu normalni, ze se nemusim obavat. Dnes mi ale zacal pcikat a kaslat. Neni to zadna katastrofa, jen si trebas 3× za hodinu odkasle. No tak nevim, je to normalni? Malemu jsou 3 tydny.

jela bych tam zas. kamoska mi nedavno licila, jak skoncila se 7 tydenni holcickou ve spitale se zapalem plic. Ptala jsem se na priznaky a rikala „trochu kaslala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
12.4.14 20:08

Ma teplotu? odsavas? jde neco ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie