Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můj problém je poslední dobou takový, že během dne nemám pocit hladu. Večer, když už hlad trošku mám, tak dorazí z práce manželka a udělá mi večeři. Tu mám tak na 18:00 hodinu. Pak po večeři už jen ležím a spát jdu tak ve 22:00-23:00. Takže nesnídám, nesvačím, neobědvám, odpolední svačina také není. Je jen ta večeře. Večeře je lehčí, většinou bramborové pyré s kuřecím masem, toast na sucho zapečený v troubě apod. Nějak nepřibírám ani nehubnu. Držím se. Bolesti břicha nemám. Žaludeční potíže také ne. Stolice je po 4 dnech. Dá se tak žít?
@Rikitan píše:
Můj problém je poslední dobou takový, že během dne nemám pocit hladu. Večer, když už hlad trošku mám, tak dorazí z práce manželka a udělá mi večeři. Tu mám tak na 18:00 hodinu. Pak po večeři už jen ležím a spát jdu tak ve 22:00-23:00. Takže nesnídám, nesvačím, neobědvám, odpolední svačina také není. Je jen ta večeře. Večeře je lehčí, většinou bramborové pyré s kuřecím masem, toast na sucho zapečený v troubě apod. Nějak nepřibírám ani nehubnu. Držím se. Bolesti břicha nemám. Žaludeční potíže také ne. Stolice je po 4 dnech. Dá se tak žít?
Zijes, tak asi dá, ale do budoucna pro telo nic moc.
@Rikitan píše:
184 cm, 86 kg
Tak to neni spatne.Ja bych teda umrela hlady
To neda, musis mit dost zpomaleny metabolismus a jednou za 4 dny na wc je taky dost malo ![]()
No je to špatně ze zdravotního hlediska, určitě bych zařadila snídaně, menší svačinky a obědy
alespoň v minimálním množství
pitný režim?
Jinak já bych taky umřela hlady, jím tak 6-7× denně ![]()
@Rikitan dlouhodobě určitě ne, poděláš si metabolismus.. to přibírání přijde, pak už bude pozdě.. to samé chození na WC, dlouhodobě to rozhodně není ok.
@samurajka píše:
To neda, musis mit dost zpomaleny metabolismus a jednou za 4 dny na wc je taky dost malo
Otázka je, co dělá za práci a zda nebere drogy… každé tělo spaluje energii, jedno jídlo denně je pro zásobu energie málo..
@Rikitan jedno lehci jidlo denne ti staci? Pracujes fyzicky? Nemas anorexii?
Protoze pojem NACPAT se, znamena neco jineho, nez tvoje vecere
. Ja bych ti predvedla, jak se clovek dokaze nacpat
.
Dělám v Planetáriu v Praze, sedím za PC, pouštím dětem příběhy. Pracovní doba od 08:00 do 16:00. Doma jsem po 18:00. Já právě snídal, obědval, pořád něco dlabal, tuhle práci dělám 2 roky a přibral jsem při ní na 92. Teď už mám jen 86, když jsem omezil ty obědy, svačiny, sušenky apod.
@Rikitan píše: ..tuhle práci dělám 2 roky a přibral jsem při ní na 92. Teď už mám jen 86, když jsem omezil ty obědy, svačiny, sušenky apod.
To je v rozporu, tomu co jsi psal na začátku:
@Rikitan píše:
nepřibírám ani nehubnu.
Já to špatně napsal, dřív jsem snídal, svačil, obědval, svačil, během toho sušenky, Cola apod. To bylo do října. Od listopadu do prosince jsem přestal snídat, svačit, obědvat, svačit, jsou jen večeře. Když jsem pravidelně jedl + ty sušenky a Cola, měl jsem 92. Teď to spadlo na 86. Ale dřív, jak jsem jedl pravidelně, jsem měl normálně pocit hladu. Když ty dva měsíce jsem přestal jíst, tak ten hlad prostě nemám.
@Rikitan píše:
Když ty dva měsíce jsem přestal jíst, tak ten hlad prostě nemám.
Tak výdej energie nemáš velký díky tomu, že „pouštíš jen ty pohádky“.. Tak potřebu příjmu energie tak asi moc nepociťuješ..
@Rikitan píše:
Dělám v Planetáriu v Praze, sedím za PC, pouštím dětem příběhy. Pracovní doba od 08:00 do 16:00. Doma jsem po 18:00. Já právě snídal, obědval, pořád něco dlabal, tuhle práci dělám 2 roky a přibral jsem při ní na 92. Teď už mám jen 86, když jsem omezil ty obědy, svačiny, sušenky apod.
Takze vlastne nejis zamerne, aby jsi nepribral? ![]()