Zmrzlé rameno - "frouzen shoulder"

3141
4.1.16 18:02

Zmrzlé rameno - "frozen shoulder"

Zdravím :)

ráda bych se vás zeptala, zda některá z vás nemá toto onemocnění, alespoň v počáteční fázi. Bohužel příznaky mám v plném rozsahu, byla jsem u ortopeda v Brně a prý jsem ještě mladá na nějaké léky, že mi stačí cviky. Bohužel, i přes každodenní cvičení, mám hrozné bolesti. Stačí něco těžšího když nesu, v práci se bohužel nevyhnu tomu, abych nešla vystřídat pokladní na přestávku, i když na pokladně nemám co dělat. Jsou dny, kdy se sama ani neučešu aj. Přece mě nemůže nechat takhle chodit. Nejvíc mě dojalo, když mi řekl, že mám přijít až budu mít bolesti - buď tam není a nebo se na mě ani nedostane a sedím v čekárně úplně zbytečně, a nebo klasika objednání za 2 měsíce a více. V nemocnici na pohotovosti mi řekli, když s tím můžu „ještě trochu hýbat“, že mi nic píchat nebudou a že to mám rozcvičit, a jít ke svému ortopedovi. Zítra jdu k jinému ortopedovi, tak jsem zvědavá. Jednou za život, mám nějaké zdravotní problémy a nejsou mi schopní pomoci. Už jsem tak nazlobená :nevim:

Příspěvek upraven 04.01.16 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9167
4.1.16 18:10

http://www.rehabilitace.info/…out-operaci/

Tady je popsáno si myslím dost… Na bolest je dobrý Aulin, jak gel, tak prášek.
Kostivalová mast taky není k zahození..
Mě kdysi boleli ramena z přetížení dlouhodobě, asi 4 roky, do stadia, že jsem už nenasadila ani batoh na záda.. Ale zamrzlé rameno jsem neměla. Brala jsem nějaký čas tablety „Yuccy“, a problém zmizel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.16 18:36

Správně je frozen, jakožto adjektivum od slovesa to freeze. Není to k tématu, ale jako filolog bych nemohla jinak spát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.1.16 19:13

Dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
4.1.16 19:36

Mě pomohly masáže - denně a dlouhodobě (potom se ty intervaly prodlužovaly, nyní preventivně 1× za 2-3 měs.), bolelo to fest a po troškách se mi hybnost vrátila. Měla jsem šílené bolesti, a to i vklidu, ve spánku a ruku jsem ani nepředpažila. Po rozhýbání jsem cvičila - ortoped mi napsal rehabilitace, kde mě naučili jak ty speciální cviky správně cvičit. Dodnes vím, že nesmím nosit nic těžkého, přes rameno ani kabelku, ale funguju :) hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
29.1.16 20:14

Trápí mě něco podobného, od vánočních svátků mě bolel loket, ten přestal a začalo rameno, takže se asi zánět přestěhoval, vcera jsem byla u paní doktorky, dostala jsem injekci, napsala mi prášky na zatuhnuté svaly a na bolest a v uterý mě objednala na ortopedii, tak uvidim co mi tam řeknou. PO té injekci a práškách už mě rameno nebolí. Je možné že ta bolest ustoupila jen po injekci a práškách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
31.3.22 19:17

Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Mám zamrzlé rameno už delší dobu. Chodím na rehabilitace, ale nějak to nepomáhá, nemáte někdo typ jak se té bolesti zbavit. Co vám třeba pomohlo jak cvičíte. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí