Ahojky všichni, chtěla jsem se zeptat zda tu někdo má stejný problém a co by doporučil, případně jestli hned jít už na gastro..
Začnu tu vypisovat všechny problémy
Nemůžu kávu (a to i bez mleka- vyzkouseno), běhám pak několik dní po záchodě a cítím právě plynatost..
Laktoza- taky mi přišlo, že nesnesu laktózu ( jednou mi vadila i blba brmaborova kaše, ale to jen jednou, víckrát už ne) pak mi bylo extrémně blbě jednou na dovolené po smaženém obaleném hermelínu s hranolky a tatarkou- bylo mi zle 2 dny, začalo to morálním hlavy a průjem.. tím to asi vše nejvíc začalo..
Pak mi to udělal i jogurt na lačno- ihned plynatost a časté nutkání na záchod..
Jiný den stejný jogurt na lačno úplně bez problémů. Zakysané smetana mi nikdy třeba zle neudělala- ale nesmím se přejist..
Takže do tedka jsem si říkala, že nemůžu laktozu, jenomže včera jsem měla u kamarádky jablečný džus a ten mě neuvěřitelně prohnal (strašná plynatost hned po vypití), ikdyz byl redeny vodou. Stačily dvě sklenky.. když jsem se podívala pak do záchodu tak taková žlutá pěna a malinké kousky stolice..
Kolikrát mi to udělalo i pivo, když jsem ho vypila víc (mimo to skoro nepiju alkohol a nekourim)..
Stolice se mi střídá někdy to jsou kousky, jindy je normální, jindy to jsou úzký proužky..
Bolest břicha nikdy nemám, ale cítím nafoukle břicho a pocitově mi přijde, že je tvrdé.
Aby to netrvalo 3 dny tak piju čaj na žaludek, ten mi hodně pomáhá to sklidnit, běžím pak na záchod a vyprázdnim se a je po problému.
Ve stresu nejsem- jen taková klasika v práci.
Budu vděčná za radu o jaké vyšetření si říct..
Dekuju a buďte zdraví..
Ahojky všichni, chtěla jsem se zeptat zda tu někdo má stejný problém a co by doporučil, případně jestli hned jít už na gastro..
a průjem.. tím to asi vše nejvíc začalo..
Začnu tu vypisovat všechny problémy
Nemůžu kávu (a to i bez mleka- vyzkouseno), běhám pak několik dní po záchodě a cítím právě plynatost..
Laktoza- taky mi přišlo, že nesnesu laktózu ( jednou mi vadila i blba brmaborova kaše, ale to jen jednou, víckrát už ne) pak mi bylo extrémně blbě jednou na dovolené po smaženém obaleném hermelínu s hranolky a tatarkou- bylo mi zle 2 dny, začalo to morálním hlavy
Pak mi to udělal i jogurt na lačno- ihned plynatost a časté nutkání na záchod..
Jiný den stejný jogurt na lačno úplně bez problémů. Zakysané smetana mi nikdy třeba zle neudělala- ale nesmím se přejist..
Takže do tedka jsem si říkala, že nemůžu laktozu, jenomže včera jsem měla u kamarádky jablečný džus a ten mě neuvěřitelně prohnal (strašná plynatost hned po vypití), ikdyz byl redeny vodou. Stačily dvě sklenky.. když jsem se podívala pak do záchodu tak taková žlutá pěna a malinké kousky stolice..
Kolikrát mi to udělalo i pivo, když jsem ho vypila víc (mimo to skoro nepiju alkohol a nekourim)..
Stolice se mi střídá někdy to jsou kousky, jindy je normální, jindy to jsou úzký proužky..
Bolest břicha nikdy nemám, ale cítím nafoukle břicho a pocitově mi přijde, že je tvrdé.
Aby to netrvalo 3 dny tak piju čaj na žaludek, ten mi hodně pomáhá to sklidnit, běžím pak na záchod a vyprázdnim se a je po problému.
Ve stresu nejsem- jen taková klasika v práci.
Budu vděčná za radu o jaké vyšetření si říct..
Dekuju a buďte zdraví..