Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Poradte prosim nadmerek u snĕhuli. Bud je nadmerek 12mm nebo 22mm.
Libilo by se mi 15mm, ale to nevychazi, tak nevim jestli 12mm nebude malo, kdo vi, kdy bude zima…Tak nevim.Diky za rady. ![]()
@jednažena 22mm mi přijde už hodně. Syn zakopává i v botách s nadměrkem 15mm, takže my kupujeme botky s max 12mm nadměrkem. Jak je dítko staré?
@jednažena Hele, já bych do toho nešla. Zimní boty kupuju ve chvíli, kdy je dítě obuje - například z celoroček mi letos vyrostla přes léto za 4 měsíce (a to jsem je kupovala ve chvíli, kdy ty původní začaly tlačit). Ano, všichni straší, že „už nebudou“ - ale radši objedu pár obchodů v prosinci, až budu vědět, jakou má aktuálně nohu, než koupit a pak koukat, jak to má jen na pár týdnů.
22mm je IMHO hodně - nevím, jak velké máš dítě, ale malé by určitě zakopávalo, a ani starší by asi nemělo radost.
22mm ani nahodou! Nadmerek u zimnich boticek ma byt asi 1,5cm. Jestli nemaji velikost, tak vyber jine boty.At si malej nenici nozicku a nezakopava ti. Osobne si myslim, ze tech 1,2cm bude dostacujici.
My máme 1,5cm:-) ale je to otázka, záleží jak je dítko staré a jestli je šance že mu noha rychle povyroste. Některé děti zvládnou i velkej nadměrek, ale ideální to není. Ten menší nadměrek je tak na nošení už teď, nečekat na zimu. A počítat s tím, že v průběhu zimy jedny boty případně dokoupit. Jiný model by pořídit nešel?
A kolik ma dite delku nohy? pokud ma 25, tak by 2,2 mozna sneslo.ale batole ne.
Asi jde o pohled na vec…ale nam v obchode minuly rok (rozhodovala jsem se mezi vel 28 a vel.29) rozhodne vetsi nez 1,7cm nadmerek nedoporucili ani u vetsiho ditete.Bude mu v botickach zima a noha mu v nich bude kloktat. Myslim, ze o 2,2cm noha za zimu nepovyroste. Poradila bych se v obuvi a vyhlidla si i jiny typ bot, pokud je v nadmerku takovy rozdil a nemaji velikost.
@Niky2 píše:
Asi jde o pohled na vec…ale nam v obchode minuly rok (rozhodovala jsem se mezi vel 28 a vel.29) rozhodne vetsi nez 1,7cm nadmerek nedoporucili ani u vetsiho ditete.Bude mu v botickach zima a noha mu v nich bude kloktat. Myslim, ze o 2,2cm noha za zimu nepovyroste. Poradila bych se v obuvi a vyhlidla si i jiny typ bot, pokud je v nadmerku takovy rozdil a nemaji velikost.
zima je spíš v těsných botkách
Hele a co do těch větších dát nějakou vložku navíc? Ta by mohla zmenšit prostor, pokud jinak třeba nezakopává a sedí dobře kolem kotníku.
@hofka Tak mam rozhodnuto, necham ty mensi. Vetsi mu nedrzi na pate.