Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky, mám takový dotaz… Co si myslíte o tom dávat 18 měsíčnímu dítěti obnošené boty, některé málo, některé více. Nemáme moc peněz na nové, ae zase nechci ničit děťátku nožičky. A nemáte zkušenots třeba s botama z OCC? Koukala jsem, že tam se dají přídit nové celkem levně. Ale co kvalita pro dětskou nohu? Děkuji za váš názor ![]()
No ja myslim ze dnes kazdej nosi vse obnosene, boty jsou draha zalezitost, ja ted kupovala synovy nove za 1000kc zimni zdravotni, ma problemy s nozkami takze nosi zdravotni, ale ted sem objevila od jedne pani ktera nabizi zimni zdravotni tak mu je vezmu at ma do lesa, tim chci rict ze kdyz uz bych si vzala obnosene, tak at sou aspon v peknem stavu a predevsim zdravotni
Nerozšmajdané boty jsou v pohodě. A takhle malé a lehké děti boty nerozšmajdají, takže zkrátka málo obnošené boty jsou naprosto ok.
@kachacha Nedávno byl v pořadu sama doma odborník a říkal, že zdravé nožičce nošení poděděných bot neuškodí ![]()
V tomhle veku podle me obnosene v peknem stavu nevadi, ditku mnohokrat vyroste noha behem 2 mesicu a botky jsou fakt zanovni
Koukni na MMB na botky se zarucakem, kde mas jistotu, kdy byly kupovane. Daji se tak sehnat dle meho slusne kousky (ja treba ted prodavam podzimni Superfitky s GTX nosene 2 mesice za 600, kdyz nove staly 1600, a podobnych inzeratu se da najit vice) ![]()
Moje Fazole měla většinou nové boty(ale povedlo se mi je vždy sehnat do 800). Dědila je po ní neteř a teď je bude dědit i Feferonka. Vždycky zkontroluji, jestli nejsou sešmajdané. Okopané atd neřeším… Jinak já kupovala boty normál v diechmanu, sportu… Když byla starší a měla tech botiček víc, tak nový měla jen jedny
Hodně obnošené bych určitě nedávala, jako třeba 2 krát týdně na 2 hodiny na písek, nebo na odrážedlo, to i jo, ale hlavní boty buď nový nebo jen málo nošený. v oc se dají sehnat dobrý, bota má být lehká má mít pevnou patu, a ohebnou podrážku, ne tuhou. přesně takovou zimní botu jsem synovi sehnala ve sportisimu za necelých 500. ale stejně tak tam měli i boty, který bych nedala..musíš hledat, je to kus od kusu.
Lehce obnošené dávám, kupuji jen s osobním předáním, abych si vše mohla zkontrolovat
pro mě je dost rozdíl dát 800.- za nové nebo 150-200.- za obnošené zimní..
Nový kupuju jen bačkorky který má na noze většinu dne, ostatní nové nemá. Na ty zhruba 2 hodiny co je každý den venku jí to neuškodí.
Kupuju jedině nové, malá potřebuje na úzkou nohu a kromě zimních tak celoroční využije dlouho
, nejstaršímu zase nejlépe sedí nike takže ten má levné boty a vali jsem zkusila lonské zimní a oni jí jsou
, velkému taky jsou zimní takže letos jen pro prostředního superfitky ![]()
@Alušáček píše:
@kachacha Nedávno byl v pořadu sama doma odborník a říkal, že zdravé nožičce nošení poděděných bot neuškodí
Taky jsem to viděla. Říkal, že ani ty levnější nové boty nevadí.
@kachacha
Obnošené boty bych nikdy nedala, to raději vybírat mezi levnějšími a novými. Sice budeš hledat vhodnou botu déle, ale určitě se i mezi levnými najít dá.
Já to mám takhle: boty z CCC ale bohužel i třeba Bata, Deichman jsme vždy po sezoně mohli vyhodit v jak hroznem stavu byly. Naproti tomu novou dražší botu bud někdo podědi nebo ji ještě prodam a když ulovim bazarovou dražší botu nosenou i kdyby půl roku, ale spis 3-4mesice, tak se ji taky nebojím koupit.
@kachacha píše:
Ahoj maminky, mám takový dotaz… Co si myslíte o tom dávat 18 měsíčnímu dítěti obnošené boty, některé málo, některé více. Nemáme moc peněz na nové, ae zase nechci ničit děťátku nožičky. A nemáte zkušenots třeba s botama z OCC? Koukala jsem, že tam se dají přídit nové celkem levně. Ale co kvalita pro dětskou nohu? Děkuji za váš názor
to si musíš srovnat sama. I kdybych měla jíst kořínky, děti obnošené boty mít nebudou. Mám k tomu fakt averzi.. každé dítě má jinou nohu, nevidim jediný důvod, proč mu ji ničit. I do školky a na hřiště jsem vždy kupovala nové.. ani mi nenapadlo boty dál prodávat, teď to i zkusím
protože klukovi kupuju značkové, za ty 3 m mi je nezničí ![]()