Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Podlě mně jen málo obnošené. Já teda jsem zatím kupovala vždy nové kvalitní, pod 1000 jsem se teda dostala jenom jednou. A zrovna jsme přemýšlela, zda druhé podědí, no pouze ty první jsou takové, že na nich hmatem vevnitř nošení nepoznám. Ale třeba když sáhnu do sandálek, tak cítím, že je tam ta nožička na stélce vytlačená. Tak takové boty nechám druhému max. do rezervy, kdyby měl jinak svoje mokrý nevysušené nebo tak. A jinak většina bot malému nesedí, tak si neumím představit, že kupuju po netu, nebo že by druhému všechny byly, kdybych mu je chtěla jednou dávat.
Podle mě třeba kvalitní barefoot bota po starším sourozenci je lepší varianta, než kdekteré nové kopyto od ťamana ![]()
Nevim jestli to vadi nebo ne, ale boty ma a bude mit vzdycky novy. Podle me si kazda noha botu tvaruje a nikdy nejsou dve nohy stejny. Treba to je blbost, ale proc to riskovat. Ale proti bazarkum nic nemam, jen proste boty a spodni pradlo bych tam nikdy nekoupila.
@Envie souhlas, vietnamci taky ne. Boty tam nekupuju ani sama sobe. To je moji mamy skola. Boty jsou zaklad a jedine kvalitni. A neni to jen o cene.
No jasně, vy, co máte jedno dítě, tak si můžete říct, že obnošené nikdy… Ale ty, co mají víc dětí, tam si nemumím představit, že by se všechny nošené vždy vyhodily, a vždy se každému kupovaly nové.
Pokud je mezi dětma tak 2 roky rozdíl, vždycky se dědily. (Po 10 letech si to už neumím představit…) I když by byly jenom jako náhradní, do písku, a tak… U nás se snažím, aby měly děti jedny „svoje“, „nové“, a druhý náhradní pár klidně poděděný. Někdy to vyjde, že jsou poděděné oba páry, pokud jsou v dobré kondici.
Soudě dle našich bot, v 18-ti měsících je měl syn na noze asi 2 měsíce a jsou jako nové. Takhle malé děti toho ještě moc nenachodí. Letos na podzím jsem koupila po prvé obnošené boty do školky, opravdu jsem nechtěla investovat do nových celoročních před zimnou. Jsou to Fare-čka, žádný šmejd, boty dobrý, vnitřek v pořádku, docela i venek o. k., ale paní je zřejmě vyprala v pračce, tak trochu ztratily tvar, ale když se utáhne suchý zip, tak myslím, že dobré…Já jsem pro syna mezi levnějšíma botama nikdy nevybrala, max. letos ve sportisimu sandále. Dle mého jsou kvalitní boty z druhé ruky, které nejsou roztrhané a rozšmajdané, lepší volba, než levné, které nesedí.
@J_Doe píše:
No jasně, vy, co máte jedno dítě, tak si můžete říct, že obnošené nikdy… Ale ty, co mají víc dětí, tam si nemumím představit, že by se všechny nošené vždy vyhodily, a vždy se každému kupovaly nové.Pokud je mezi dětma tak 2 roky rozdíl, vždycky se dědily. (Po 10 letech si to už neumím představit…) I když by byly jenom jako náhradní, do písku, a tak… U nás se snažím, aby měly děti jedny „svoje“, „nové“, a druhý náhradní pár klidně poděděný. Někdy to vyjde, že jsou poděděné oba páry, pokud jsou v dobré kondici.
nemám jen jedno a když jsem teď oboum klukům kupovala boty, tak padly 4 tis
a co.. prostě bota je základ. pro staršího už taky nekupuju bazarové oblečení, pro mrně třeba jo (tomu je to fuk). ale boty bych nikdy takhle nekoupila. Sobě též ne ![]()
Mám 2 děti a taktéž boty po sobě nedědí. Snad jednou malá nosila zimní boty po starším, protože jsme ty její koupili úplně blbě
Jinak ale ne, ani na doma.. ani já bych si nevzala boty po někom ![]()
@martina.se píše:
nemám jen jedno a když jsem teď oboum klukům kupovala boty, tak padly 4 tisa co.. prostě bota je základ. pro staršího už taky nekupuju bazarové oblečení, pro mrně třeba jo (tomu je to fuk). ale boty bych nikdy takhle nekoupila. Sobě též ne
KOukám, že máš mezi dětma 8 let rozdíl.. To bych ani já nezchraňovala boty tak dlouho… Obzvlášť, když bych tak 7 let ani nevěděla, jestli to pro někoho bude…
@J_Doe děti máme 3, po sobě nedědí ani to nejde a nošené jsem jim nekoupila nikdy
. Navíc každé dítě si botu vyšlápne skoro hned, já bych taky po nikom boty nenosila.
@kachacha Kupovat obnošené boty to je zoufalost, oblečení v pohodě, to se vypere a je to ok, ale boty se vyšlápnou podle nohy… to vážně ne.
Malá už dobře chodí, s botama jsem to vyřešila tak, že má jedny nové, ty nosí především, a k tomu mám podobný pár bot použitých pro případ, že by ty nové byly třeba mokré. Většinu času tak stráví ve svých vyšlápnutých botkách, ale čas od času nějaké nošené taky na nohu dostane. Celkově to beru tak, že když tu botu má mít na noze dlouho a hodně v ní chodit, dám radši novou. Náhradní boty, sandále na zahradu a podobně dám klidně použité, protože to má na nožičce chvilku.
Mám dva chlapce od sebe jsou 3 roky a nedědí. Také nemají x párů bot, ale mají jen jedny, za to kvalitní (Superfit, Primigi).Já bych také po nikom boty nenosila
@chelsea001 tak podle mě je rozdíl boty dítěte do tří let a dítěte staršího. ono ten dvouleťák toho třeba v botech tolik nenachodí a pořád mu roste rychle noha..u školáka už je to trochu jiné…a co jsem četla, tak barefoot boty by se tak snadno „prochodit“ neměli…ono tam moc totiž není CO prošlapat ![]()