Obnošené boty - ano, ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44180
18.10.15 21:40

Velká bota, ve které noha kouzá jak mýdlo v krabičce, je stejně špatná jako malá. Nadměrek musí být, ale má předepsané velikosti. Jinak je to u papučků a jinak u zimních botů, je větší, ale taky to má své meze.

Bohužel se taky setkávám spíš s tím, že známé kupují svým dětem botu příliš velkou, aby co nejdéle vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
18.10.15 21:44

Ja bych pbnosene nekoupila, kazde dite ma jinou vahu a jinou chuti a proslapne botku jinak, coz je pak problem pro dite jine. cesky vyrobci vyrabeji kvalitni detske boticky, patrala bych tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.10.15 21:45

Já když si nejsem jista, tak v nich nechávám dcera běhat. A bereme ty největší v kterých zvládne běhat a nezakopava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
18.10.15 21:51
@Jana206 píše:
Máme 4 děti, zatím 3 chodící a boty po sobě nedědí a dědit nebudou.
Zachovalé boty prodávám, sice za pár kaček ale musím přiznat, že až s podivem to zmizne. Podařilo se mi prodat i papuče Fare nošené 4 měsíce, s ušpiněnou stélkou :mrgreen:
Syn má lehkou ortopedickou vadu, konzultovala jsem to s ortopedem a ten říkal, že kdybych mu dávala poděděné nebo nekvalitní boty, mohl mít dnes nožku v mnohem horším stavu.Za boty u nás lítají tisíce, raději ušetříme jinde.Ptala jsem se ho na obnošené boty, říkal, že když je to nutnost, tak jen do 3 let a do velikosti 23-24,což odpovídá tomu věku. Jednak v tomto věku dítěti roste rychle noha, během jednoho roku vystřídá víc velikosti a taky má chodidlo kryté tukovým polštářem, který se vstřebá kolem 4 let.Ale nošení obnošených bot nepodporuje.

Přijde mi docela smutné co píšeš, ale ty se dobře bavíš, ok :nevim:
Takže svým dětem bys boty po synovi s ortopedickou vadou nedala, ale cizím dětem je klidně prodáš? Z cizího krev neteče, že?

Můj nejstarší má také ortopedickou vadu a boty po něm nedám nikomu ze svých mladších a už vůbec by mě nenapadlo je prodávat dál cizím dětem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.10.15 21:58

Raději kupují nové.. Ale obnosene jsem kupovala na první zimu (sotva začal chodit) a pak celorocky na leto( kdyby bylo hnusne počasí a nemohl mít sandály). Myslím, že tak pro deti do 2 let se dají sehnat pěkně v top stavu kvalitní boty za dobře peníze. A podle mě je to lepší než nové neohebne obyc boty. A když se ještě v botech vymění stélka za novou zdravotní tak tím lépe. Omlouvam se za pravopis, ale mobil mi to přepisuje a blbe se to opravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
18.10.15 22:04
@Klementyna píše:
Přijde mi docela smutné co píšeš, ale ty se dobře bavíš, ok :nevim:
Takže svým dětem bys boty po synovi s ortopedickou vadou nedala, ale cizím dětem je klidně prodáš? Z cizího krev neteče, že?Můj nejstarší má také ortopedickou vadu a boty po něm nedám nikomu ze svých mladších a už vůbec by mě nenapadlo je prodávat dál cizím dětem :think:

Ano, klidně je prodávám. Za zlomek ceny.Je na každé matce, jestli se rozhodne je koupit obnošené boty nebo ne. Vždy to nafotím a popíšu tak, jak to vypadá po nošení. Nefotím to nové, jak jsem se párkrát spálila já. Ne boty, ale oblečení. Objednala jsem obnošený kousek oblečení, který neodpovídal stavu.Byl pravděpodobně focen nový.

Syn má svoji ortopedickou vložku(kterou má spíš z preventivních důvodů),nemá žádný hrozný nález, stupeň 1-2,ale sportuje a bolí ho nohy, tak nám ji doktor dal. Vytahuju originální stélku a pokud boty potom prodávám, stélku tam vracím nepoužitou. Dále mám už jen holky, takže chlapecké boty nebudou nosit ani jako záložní.

Nebavím se tím, ale boty jsou drahé, co si budeme povídat. Důkazem je i to, že se mi povede téměř všechny, co zůstaly v přijatelném stavu, prodat.Za boty zaplatím skoro tisícovku, dostanu třeba sto padesát korun plus poštovné. Lepší než nic, upřímně. Ale nepokryje to ani třetinu nových bot. Nejsou to moje děti ani moje odpovědnost. Je to odpovědnost každého rodiče, jestli děcku koupí obnošené boty nebo ne. A syn má lehkou ortopedickou vadu, která mu byla zjištěna až na sedmileté prohlídce. Takže maminky mladších dětí, které se těšíte, že dítko má nožku v pořádku, u nás do té doby taky bylo všechno v pořádku. A máš pravdu, ani přes to bych ty boty holkám už neobula.Ale spíš z principu, prostě chci pro každé dítě nové boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
18.10.15 22:08
@Anonymní píše:
Ja bych diteti nikdy obnosene boty nedala. To bych radsi jedla suchy chleba, abych nasetrila na nove. Za prve se boty vytvaruji na danou nohu a pak uz degraduji nohu dalsiho ditete, za druhy mi to prijde nehygienicke a za treti levne boty ve kterych se nozicka poti a zaklada si na vznik plisni? Ne. Jedine kvalitni a nove.
:pankac:
  • Citovat
  • Upravit
12
19.10.15 08:24

@Aliik Dobrý den,
odpověděla jste mi na dotaz ohledně nošených bot a zmínila jste se abych se podívala na bazarové na MMB. Vůbec netuším co to je. Prosím poradíte? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
19.10.15 08:31

@kachacha
Mimibazar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.25 23:07

Zdravím, čím prosím čistíte a dezinfikujete hlavně vnitřek dětských bot, když jsou poděděné? Dostala jsem pro malého kožené Superfit v hezkém stavu, ale chci je pořádně vyčistit. Často používám Sanitol, ale zase nevim, jestli je to pro děti vhodné, ta chemie, když to vodou nemůžu vzít vůbec..

• Citovat
  • Upravit
4049
17.7.25 00:40
@Anonymní píše: Více

Na kuzi Sanytol ne, a kdyz uz bych resila podedene boty, tak mi prijde lepsi koupit nove stelky, nez cokoliv jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
17.7.25 05:04

Desinfekční sprej do bot. Teď nevím, co mám za značku, nakráčela jsem do drogerie a vzala, co tam meli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.25 07:45

@Beruska999999 ok, mrknu do drogerie a budu hledat dezinfekci přímo na boty. Jen se trochu trochu bojím, aby to nebyla velká chemie. Vytírá se to pak jeste alespoň vlhkým hadrem, nebo jen nastříká a nechá uschnout?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.25 07:51

@marcellia neda se to sehnat, uz jsem zkoušela. Musela bych asi za obuvníkem, aby mi vystřihl z kůže novou (je to jen taková tenká stélka, boty jsou barefoot) a to už bych asi nic neušetřila a mohla koupit rovnou nové. Stélky jsou jak nové, jen z hygienického hlediska hledám možnosti, jak nejlépe takové boty vyčistit.

• Citovat
  • Upravit
2984
17.7.25 08:02
@Anonymní píše: Více

Ja to strikam a neresim…nicméně, jeste jeden nápad, pokud chces prirodni cestu - vem eukalyptovy sprej. Určitě ma Terra Verde nebo Saloos, sice je to ofiko osvěžovač vzduchu, ale eukalyptovy olej sam o sobě dezinfikuje. Žili jsme par let v Austrálii a tam se tim dezinfikuje bezne vše:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková