Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anyska89. Mam dvě zkušenosti se svými pejsky: 12lety malý pes, sice neměl nádor, ale perinealni kýlu (bouli u konečníku), bylo nutné chirurgicky vyřešit, zároveň s tím zafixovat zvětšující se prostatu, která kýlu způsobila a vykastrovat - čili více úkonu v jednom zákroku. Pes druhý den chodil, jak by mu nic nebylo a třetí den lítal jak torpédo, musela jsem ho brzdit. Rekonvalescence velmi krátká a bezproblémová.
12letá fena také malého plemene - nádor na mléčné žláze, ale rozsáhlejší, měla jizvu přes celé břicho, zároveň s odstraněním také kastrace a vytržení dvou stoliček. Tam to bylo trochu horší, sice hned chodila, ale nechtěla mi žrát a ani moc pít. Ale spíš bych řekla, že to bylo kvůli těm zubům, že ji to po tom trhání bolelo, i když měla léky na bolest. Asi dva dny jsem jí dávala pít z velké stříkačky, pak začala po troškách pít sama, po těch třech dnech i trochu žrát a pak už se to rychle spravilo. Jizvu jsme mazali, zahojila se tak, že skoro nebyla vidět a to měla původně cca 20cm. Jak začala fenka žrát, tak už byla schopna fungovat normálně, jen jsme jí asi 2 týdny dávali šetřící režim. Pak už jsme to nechali na ní, vrátila se do plné aktivity a byla i živější a veselejší, než předtím.
EDIT: k tomu límci, ono to sice vypadá hrozně, ale nedoporučuju to podcenit. Taky jsem měla kamarádku, co ji bylo psa lito s límcem, tak sundávala, on si vykousal stehy, rozlizal ránu, škaredě se mu to podebralo, léčba na dlouho, bolelo to a stejně pak ten límec musel mít a ještě mnohem déle. Kdyz budete důslední, těch pár dní s límcem vydrží. Pro ně je nejhorsi, ze s nim ze začátku nemají orientaci a vráží do nábytku, ale zvyknou si a za pár dní mu ho stejně sundáš.
@Anyska89. To je ještě pěkná cena…
Přeji ať dopadnete dobře. Stresem tomu psovi nepomůžeš, tak hlavně klid. ![]()
Límec doporučuji koupit ten látkový, ne ten plastový satelit.
@Anyska89. To hrozně záleží na každém psovi a tedy i trošku přístupu majitele. Pokud budeš šílet, že chudáček byl na zákroku a má bebínko, tak citlivý pes si k tomu přidá.
Takže nějak v klidu, klidnit, hlídat, podporovat, ale zase bych ho nějak přehnaně nelitovala.
Límec bude muset nosit, tam bych diskuzi nevedla, prostě ho má kvůli stehům. To zvládnete.
Mám psa, co po operaci byl v pohodě. Nesměl skákat, atd… a stejně chtěl. Za 2 dny byl otřepaný. A mám psa, který to prožíval víc a nesedlo mu to celkově a tam to bylo na dýl.
Hlavně si najdi veterináře (kliniku) kterým věříš, jsi spokojena s přístupem, atd…
Asi bych i koukala na recenze.
@Hoa Mai Ahojky děkuji za zkušenosti aspoň něco dozvídám a snažím se být klidnější už kvůli němu dnes mi psala veterinářka že mi dá vědět ohledně termínu tak snad bude co nejdříve prý že jsou teď ty horka…ohledně toho límce ten mu budu určitě nechávat pořád a jak už tu je zmíněno mám obavy že ten látkový by u nás nevydržel že by si ho rozerval…no každopádně to vytáhnutí stehů to bude boj snad to tak hrozné nebude já vidím vše negativně nó teď…
@Snopy123 Ano límec bude mít nepřetržitě je to pro jeho dobro on je raubíř…a asi snad dostanu i mast nebo něco aby ho to tak nesvědilo…
Budu se snažit se k němu chovat normálně jako by nic a s tím skákáním to bude taky něco je zvyklý hop gauč postel:-)
@Anyska89. Jako by nic většinou člověk nezvládne, ale tak nějak normálně s ohledem že je to pes po zákroku. ![]()
I když je jasný, že člověk je nervózní a má obavy. Ať to dobře dopadne.
No a to skákání a tak ho budeš muset hlídat. My v době nepřítomnosti je měli v kleci, aby nevymýšleli, ale jsou s ní ok i mimo toto období.
@Snopy123 no já asi po posteli a gauči položím židle nějak to zatarasím🙂
@Snopy123 to já nevím říkala mi to znàmà aby se mu to nepovedla nějak roztrhat tak právě nevím… ![]()
@Hoa Mai ještě jsem se chtěla zeptat kdy se ty stehy zhruba vytáhnou za kolik dní??