Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím pomoc!
Narodilo se nám koťátko ale nejde mu pít a také to vypadá že matka o něj ztratila zájem. Nevím co mám tomu malému dát jelikož teď pozdě v noci není nic otevřené abych mohla zajít zakoupit mléko pro kotě a ani doma nemám Sunar nebo jiné dočasné náhražky. Bohužel ani k veterináři se nemám jakkoliv dostat. Četla jsem že by se dalo do rána přečkat kdybych vyvařila masový bujón ale nevím jestli to koťátku akorát neuškodí více tak prosím o pomoc jakákoliv ráda opravdu hodně pomůže.
@TheLily Opravdu ten masový vývar nebo šťávy z kočičí konzervy. Jinak… ![]()
Převařit mléko, nechat vystydnout a naředit 1:1 vlažnou vodou. Přidat trošku cukru. Kapátkem nebo úzkou injekční stříkačkou zkoušet po troškách krmit. Ale každou hodinu, ve dne v noci. Po krmení masírovat bříško. To je první pomoc. Pak koupit kočičí mléko, postup stejný. Ten bujón bych nedávala, podle mě je to velká zátěž na kotěcí žaludeček. A jinak ještě. Jestli kočka kotě nechce, tak bude něco špatně. Zvlášť, jestli je to obyčejná domácí kočka, nešlechtěná. Ony to poznají, že to kotě třeba nemá moc šancí na přežití a i když je to kruté, prostě ho nechají osudu. No, uvaž to, jestli to zkusíš, ale je to náročné hlavně na čas.