Nemocná slepice?

1045
9.7.25 07:05

nemocna slepice?

Ahojte,

muzete mi nekdo poradit? Jsem nova ve slepickach. Mela jsem pet malych, ktere mi bohuzel odnesla liska. Tak jsem ted koupila nove, rocni. Mam je 2 tydny a ted od vcerejska jedna slepicka nevyleza z kurniku, proste tam je porad. Setkal jste se nekdo s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81127
9.7.25 07:14

Sedí? Třeba kvoká. Těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.7.25 07:16

@inkakřivák sedi porad na bidylku… ale uz od vcera odpoledne. Maximalne zmeni bidylko, maji tam dve. Ale jinak se nehne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81127
9.7.25 07:24

Tak na bidylku určitě nekvoka. Třeba potřebuje víc času, boji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.7.25 07:51

@inkakřivák Ona ale normalne ven chodila s ostatnima, i domu se hezky naucila chodit… tak ji mam nechat? Mam strach aby nebyla nemocna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35130
9.7.25 08:33
@lísteček píše: Více

Prohlédni jí, jestli nemá nějaké parazity. Nešikanujou jí ostatní slepice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.7.25 08:35

@arinecka to me napadlo, jestli ji nesikanujou.. protoze predevcirem jsem videla, jak po jedny slepici sli.. tak to muze byt prave ona. Co s tim ale? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35130
9.7.25 09:00

Zkus jí dát jinam, kde bude mít svoje jídlo a vodu, aby se zotavila. No a agresorky asi oddělit, jestli to dělá třeba jen jedna, tak na samotku a ono by jí to mělo přejít. Když ne, tak úplně pryč. Maj kohouta? Ten si většinou udělá pořádek.
Ještě měnapadlo, maj dost bílkovin? Když maj slepice málo bílkovin, tak se klovou navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.7.25 09:04

@arinecka Kohouta nemam… vcem jim dodam bilkoviny? Protoze co jsem je privezla, tak se neklovaly a ted to delaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35130
9.7.25 09:55

Dej jim maso, psí konzervu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.7.25 09:56

@arinecka jo, dekuju za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44154
9.7.25 10:58

Tvaroh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
9.7.25 11:50

Prohlídněte je, jestli nemají čmelíky. Psí konzervu bych jim fakt nedávala, ono to hlavně není až tak úplně maso :mrgreen: bílkoviny si slepice vyhrabou samy, dávat jim maso, vejce, ryby - to jim sice bílkovinu dodá, ale někdy to může být kontraproduktivní, protože to u nich může spouštět kanibalizmus stejně, jako když jí mají málo. U vás bych asi volila jim koupit směs pro nosnice, to bude pro vás nejjednodušší, kor když nemáte zkušenosti a nevíte, kolik čeho a jak. Tam je vše, co slepice potřebují. No a v první řadě pořiďte kohouta a šikanovanou slepici zatím oddělte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44154
9.7.25 12:01
@Catalina123 píše: Více

Tak u psích konzerv záleží, jakou koupíš (některé jdou 100% maso). Ale taky bych nedávala. My přidávali tvaroh.
U toho - slepice si vyhrabe dost záleží, jestli je chovatel pouští na zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44154
9.7.25 12:03

Až ji budeš kontrolovat, koukni, jestli nemá na jazyku tipec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný