Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
muzete mi nekdo poradit? Jsem nova ve slepickach. Mela jsem pet malych, ktere mi bohuzel odnesla liska. Tak jsem ted koupila nove, rocni. Mam je 2 tydny a ted od vcerejska jedna slepicka nevyleza z kurniku, proste tam je porad. Setkal jste se nekdo s tim?
@inkakřivák sedi porad na bidylku… ale uz od vcera odpoledne. Maximalne zmeni bidylko, maji tam dve. Ale jinak se nehne…
Tak na bidylku určitě nekvoka. Třeba potřebuje víc času, boji se.
@inkakřivák Ona ale normalne ven chodila s ostatnima, i domu se hezky naucila chodit… tak ji mam nechat? Mam strach aby nebyla nemocna?
@lísteček píše: Více
Prohlédni jí, jestli nemá nějaké parazity. Nešikanujou jí ostatní slepice?
@arinecka to me napadlo, jestli ji nesikanujou.. protoze predevcirem jsem videla, jak po jedny slepici sli.. tak to muze byt prave ona. Co s tim ale? ![]()
Zkus jí dát jinam, kde bude mít svoje jídlo a vodu, aby se zotavila. No a agresorky asi oddělit, jestli to dělá třeba jen jedna, tak na samotku a ono by jí to mělo přejít. Když ne, tak úplně pryč. Maj kohouta? Ten si většinou udělá pořádek.
Ještě měnapadlo, maj dost bílkovin? Když maj slepice málo bílkovin, tak se klovou navzájem.
@arinecka Kohouta nemam… vcem jim dodam bilkoviny? Protoze co jsem je privezla, tak se neklovaly a ted to delaj…
Prohlídněte je, jestli nemají čmelíky. Psí konzervu bych jim fakt nedávala, ono to hlavně není až tak úplně maso
bílkoviny si slepice vyhrabou samy, dávat jim maso, vejce, ryby - to jim sice bílkovinu dodá, ale někdy to může být kontraproduktivní, protože to u nich může spouštět kanibalizmus stejně, jako když jí mají málo. U vás bych asi volila jim koupit směs pro nosnice, to bude pro vás nejjednodušší, kor když nemáte zkušenosti a nevíte, kolik čeho a jak. Tam je vše, co slepice potřebují. No a v první řadě pořiďte kohouta a šikanovanou slepici zatím oddělte.
@Catalina123 píše: Více
Tak u psích konzerv záleží, jakou koupíš (některé jdou 100% maso). Ale taky bych nedávala. My přidávali tvaroh.
U toho - slepice si vyhrabe dost záleží, jestli je chovatel pouští na zahradu.
Až ji budeš kontrolovat, koukni, jestli nemá na jazyku tipec.