Nadvaha a menstruace

16.4.23 08:58

Nadvaha a menstruace

Zdravím všechny ženy. Chtěla bych se Vás zeptat zda má někdo podobný problém.. Moje menstruace si dělá co chce - spíš nedělá, nemám ji. Od porodu uběhlo dva a půl roku a pořád mám nějaké problémy. Na začátku jsem par cyklu mela, ale ted abych měla MS, chodím na injekce(Agolutin). Všechna vyšetření-stery, cytologie, histologie, uzv, hormonální profil - vše v pořádku. Je možné, že to může být váhou (105) Je fakt, že po porodu jsem trpěla nějakou depresí, plus těhotenství a zůstalo mi cca +20 kg. Které mi jdou velmi pomalu dolů. Může být můj problém způsobeny váhou? Má někdo podobnou zkušenost? Samozřejmě bychom chtěli dalšího prcka. Malá bude mít 3 roky, tak bych byla ráda, aby to tak nějak vyšlo…

Příspěvek upraven 16.04.23 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.4.23 09:39

Těhotenství začalo, když jsem měla 60kg. Teď mám nějakých 85kg a jsem po porodu přes rok a půl. Vyžrala jsem se svojí vinou.
S menstruací jsem problém neměla. Dokonce jsem otěhotněla, ale nevyšlo to.

• Citovat
  • Upravit
31281
16.4.23 09:54

No 85 kg neni nic tragickeho, pokud neměříš metrtricet, ja mam mnohem vic a ms jak hodinky. Ale tezko říct, každé tělo je jiné. Takze podle utz neovulujes nebo co tedy zjistili?
Co psychika?
Pokud je dle doktorů fyzicky vše ok, tak nevim, co zklidnit život, jógu, bylinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.23 13:23
@Mar__tanka1983 píše:
No 85 kg neni nic tragickeho, pokud neměříš metrtricet, ja mam mnohem vic a ms jak hodinky. Ale tezko říct, každé tělo je jiné. Takze podle utz neovulujes nebo co tedy zjistili?
Co psychika?
Pokud je dle doktorů fyzicky vše ok, tak nevim, co zklidnit život, jógu, bylinky?

Já mám teké víc, ale fakt už nevím kde je problém. Krev, hormonální profil v pořádku, uzv, stěry všechno ok. Doktorka mi říkala, že bych měla zhubnout ( to vím i bez ní), jenže to prostě to jde nějak pomalu, od Nového roku mám dole 6 kg, menzes opět nikde, takže jdu zase v uterý na Agolutin. No uvidím. Asi zkusím Ketodietu, aby se to trochu rozhoupalo a uvidím. Ovulaci jsem si zkoušela,,najit,, ale byla jsem nemocná 3 týdny, pak zase malá, pak jsme byli na dovolené, takže jsem se nedopátrala zda byla nebo ne. Jako podle bolestí a výtoku, myslím že asi ano - ale nevím to jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.23 13:26
@Anonymní píše:
Těhotenství začalo, když jsem měla 60kg. Teď mám nějakých 85kg a jsem po porodu přes rok a půl. Vyžrala jsem se svojí vinou.
S menstruací jsem problém neměla. Dokonce jsem otěhotněla, ale nevyšlo to.

Já tu váhu mám vyšší. Takže možná porblém bude v tom, protže pak nevím kde je chyba. A abych měla tolik anovulačních cyklů, mě přijde nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
16.4.23 16:18
@Scarlet_witch píše:
Já tu váhu mám vyšší. Takže možná porblém bude v tom, protže pak nevím kde je chyba. A abych měla tolik anovulačních cyklů, mě přijde nesmysl.

Neni to blbost. Kdyz jsem pribrala nad urcitou svoji hranici, najednou z mesice na mesic mi odesla menstruace, zacly se delat cysty, zacla jsem mit anovulacni cykly… A bud jsem menses nemela vubec a musela na Agolutin nebo naopak po trech mesicich prisel a nechtel zas prestat..
Testy byly ok, dle doktorky je to tukovou tkani, ktera produkuje estrogen a tim se narusuje rovnovaha v tele. Po zhubnuti se mi to vratilo k norme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.4.23 16:25

Může to být váhou, právě kvůli estrogenu, nebo možná pcos? Taky s váhou souvisí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.23 09:15
@Scarlet_witch píše:

No.. jsem malá. Měřím ani ne 160 cm, takže ta váha nevypadá sama o sobě tak hrozně, kdybych měla alespoň metr sedmdesát. :oops:
Nejsem doktor, ale myslím, že problém může být cokoli jiného než jen váha. Možná to je spíš jen jedna z věcí než hlavní příčina.

• Citovat
  • Upravit
19.4.23 14:50
@Kacatko1986 píše:
Neni to blbost. Kdyz jsem pribrala nad urcitou svoji hranici, najednou z mesice na mesic mi odesla menstruace, zacly se delat cysty, zacla jsem mit anovulacni cykly… A bud jsem menses nemela vubec a musela na Agolutin nebo naopak po trech mesicich prisel a nechtel zas prestat..
Testy byly ok, dle doktorky je to tukovou tkani, ktera produkuje estrogen a tim se narusuje rovnovaha v tele. Po zhubnuti se mi to vratilo k norme..

Tak zkusíme hubnout :D Protože doktorka mě žene na CARE a mě prostě připadne nesmysl, tam hne hcodit, když jako - je fakt, že mi udělala jen klasický sono, nějaké odběry, řekla že je to v pořádku.. Navíc před CAREM se děsí přítel - hne po něm chtěli SPG, což mi také připadne divné. Já fakt nemám ovulku a ani ms. Pře to bylo v pohodě, otehotněla jsem, sice cykly delší, ale ovu bylu. Po porodu jsem dostala MS, tak rok cca stejná jak před otehotním, a ted půl rok na nic :( Jsem z toho smutná, vyděsená, samozřejmě mě ještě včera přidala ta žádanka do caru. Nevím co mám dělat a myslet si.

Příspěvek upraven 19.04.23 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.23 14:54
@Freeandwild píše:
Může to být váhou, právě kvůli estrogenu, nebo možná pcos? Taky s váhou souvisí…

PCOS mi nikdy nikdo neřekl, že mám. Poznáto normální gyndař? Já si myslím, že to snad bude - v tom lepším případě váhou. Je fakt, že po porodu mi to nejde moc dole. No nebudu žrát a třeba se to dá dohromady :D Nicméne mě ted doktroka poslala na repro kliniku, tak jsem z toho celkem vyděsená. Proč hned řešit neplodnost, když by ona měla nějak řešit MS?

CO jsem si četla jaké jsou přznaky PCOS tak mám jen dva.. Zbytek nic. Tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.23 14:58
@Anonymní píše:
No.. jsem malá. Měřím ani ne 160 cm, takže ta váha nevypadá sama o sobě tak hrozně, kdybych měla alespoň metr sedmdesát. :oops:
Nejsem doktor, ale myslím, že problém může být cokoli jiného než jen váha. Možná to je spíš jen jedna z věcí než hlavní příčina.

I když mám u ní všechn v pořádku? Krev - sono - stěry… Všed ok, tak já nevím, kde je chyba.. Jen jsem ted zoufalá, že mě žene na kliniku s dg. sec. sterilita..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.23 15:20

Tohle me taky zajima, podle dr mam pcos, nefunkcni vajecniky a byla jsem poslana na dalsi vysetreni. Nadvahu mam taky a menstruace nikde, navic jsem v mladi mela velmi slabe a kratke menstruace. Taky jsem zvedava jak to dopadne, ze vsech priznaku na internetu, ktery bych na sobe mohla videt mam jen tu nadvahu a nefungujici cyklus, zadne ochlupeni apod. Nevim jak vypadaji vajecniky na ultrazvuju, nejdem doktor nepoznam to. Doufam ze prijdu na to, kde je zakopany pes. Protoze jsem zacala strasne nabirat az po tom co mi uplne zmizela menstruace.

• Citovat
  • Upravit
19.4.23 15:26
@Anonymní píše:
Tohle me taky zajima, podle dr mam pcos, nefunkcni vajecniky a byla jsem poslana na dalsi vysetreni. Nadvahu mam taky a menstruace nikde, navic jsem v mladi mela velmi slabe a kratke menstruace. Taky jsem zvedava jak to dopadne, ze vsech priznaku na internetu, ktery bych na sobe mohla videt mam jen tu nadvahu a nefungujici cyklus, zadne ochlupeni apod. Nevim jak vypadaji vajecniky na ultrazvuju, nejdem doktor nepoznam to. Doufam ze prijdu na to, kde je zakopany pes. Protoze jsem zacala strasne nabirat az po tom co mi uplne zmizela menstruace.

A můžu se zeptat, zda kdo Vám určil dg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.23 14:24

@Scarlet_witch měla jsem komplikovanější porod nakonec ukončený sekcí, v 6.tydnu jsem byla na revizi dělohy, nemenstruovala jsem vůbec…kojila jsem 2roky a 2 měsíce, pak se rozjelo kolečko vyšetřování, byla jsem na hysteroskopii pod narkózou, kde se srůsty žádné na děloze nenašly, ale sliznice byla hodně nízká a také uzavřený vstup do dělohy…paní doktorka mě přeposlala do Caru, po 4 měsících a 3měsících brání vysokých dávek hormonů, nic jsem nepřibrala, jsem byla v Caru na druhé hysteroskopii, kdy závěr byl zatím stále nízká sliznice, 6mm…i tak se nám s prvním sexem po operaci povedlo otěhotnět, asi se cesty dobře otevřely a hlava vyklidnila, že to zatím stejně nepůjde…takže jsme s tříletou dcerou chodili do bazénu, bruslit na zimní stadion, učili ji lyžovat,…kdesi cosi a Mimi se udrželo, jsem 15.týden :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa